مواد لازم براي مغز کلوچه:
روغن حيواني يا کره :20گرم
روغن صاف : 90گرم
روغن مايع : 35 گرم
شکر دانه درشت : 500گرم
دارچين: 2 قاشق سوپخوري
هل : يک چهارم قاشق چايخوري
وانيل : يک هشتم قاشق چايخوري
آرد : 300گرم
مواد لازم :
آرد : 1 کيلوگرم
جوش شيرين : يک چهارم قاشق چايخوري
بيکينگ پورد : يک هشتم قاشق چايخوري
روغن صاف قنادي : 240 گرم
روغن جامد :40گرم
روغن مايع :50گرم
زغفران آبکرده غليظ : يک دوم قاشق چايخوري
آب : 400 ميلي ليتر
طرز تهيه مواد مياني :
هميه شاول مواد مياني ار آماده کنيد به اين ترتيب که سه نوع روغن را به همراه شکر داخل همزن برقي ريخته و با دور خيلي کند و تيغه خميرزني همزن زده شود . اين موادحتما بايد با دور کند و به مدت نيم ساعت زده شود . در حين زدن شکر حل نشود چون حل شدن شکر باعث شيره دادن کلوچه مي شود . دارچين ، هل و وانيل را هم اضافه کنيد ودر آخر بعد از سبک شدن مواد آرد را اضافه نماييد
طرز تهيه خمير کلوچه :
آرد ؛ جوش شيرين و بکينگ پودر را مخلوط کيند و داخل ظرف بزبگي ريخته و وسطآن را گود کنيد. سه نوع روغن وزغفران را اضافه کرده و با آرد مخلوط کنيد . آب را هم کم کم اضافه کنيد تا مواد خمير شود ( آب را به يکباره اضافه نکنيد ) خمير را روي سطح صاف کمي ورز داده و رويش را بپوشانيد و در دماي محيط 20 دقيقه استارحت دهيد و بعد يک گلوله 100 گرمي از خمير را برداشته مانند چانه نان روي سطح ميز صاف کنيد و با دست باز کرده وسط آن را گود کنيد از مواد مياني هب اندازه 40 گرم برداشته داخل خمير بگذاريد و خمير را با دست جمع کنيد ؛ اضافه ته خمير را بگيريد . خمير گرد به دست آمده را داخل سيني گذاشته و بعد از 5 دقيقه مهر را روي آن فشار دهيد. دقت داشته باشيد حتما مهر را داخل آرد بزنيد وبعد روي کلوچه فشار دهيد . با يک چاقوي تيز چند شيار کوچک روي کلوچه بزنيد . روي کوچه تخم مرغ زده شده و زعفران بماليد و در صورت تمايل کمي خاک شير بپاشيد کلوچه زا داخل فر 260 درجه سانتي گراد که از نيم ساعت قبل خوب داغ شده است بپزيد . بعد از خنک شدن داخل ظرف در بسته نگهدار ي کنيد.
منبع: