مواد لازم براي خمير به ميزان 500گرم
کره سرد :500گرم
روغن صاف :115گرم
آرد : 250گرم
نمک : يک چهارم قاشق چايخوري
آب ليموي تازه : 2 قاشق چايخوري
آب يخ : 150 ميلي ليتر
مواد لازم :
آرد :250گرم
نمک : يک چهارم قاشق چازخوري
کره سدر ک 175گرم
آب ليمو : 1 قاشق چايخوري
آب يخ : 120ميلي ليتر
در چند شماره قبل طرز تهيه و مراحل کار خمير ميل فوي به طور مفصل شرح داده شد همان طو رکه همه شما عزيران مي دانيد اين خمير در آشپزخانه موارد استفاده بسيار زيادي چه در امر شيريني پزي و چه در امر آشپزي دارد. از طرف ديگر شادي گذراندذ مراحل و آماده کردن اين خمير از نظر شما کاري سخت و دشوار به نظر آيد . لذا بر آن شديم تا با شرح مفصل خمير ورقه اي در حد خمير قبلي لايه لايه نمي شود اما مي تواند جايگزين نسبتا مناسبي براي آن باشد توصيه مي شود از اين خمير برا ي درست کردن شيريني زبان و يا نان ولووان استفاده نکنيد ؛ ولي د ربقيه موارد به راحتي از آن استفاده نمود واز به دست آمدن نتيجه مطلوب مطمئن بود.
در اين خمير از کره براي طعم دار کردن آن و از روغن صاف براي تردي و ورقه اي شدن آن استفاده مي شود و استفاده از روغن صاف باعث مي شود تا تعداد تا کردن خمير کمتر شده و زمان استراحت آن نير کوتاه تر شود ؛ بنابر اين تمام مواد را خنک کنيد و سپس براي تهيه خمير آماده شويد.
طرز تهيه خمير :
کره سرد و روغن صاف را به شکل مکعب هاي کوچک برش دهيد و به مدت 10دقيقه در فريزر قرار دهيد . آرد الک کرده و نمک را به آن اضافه و مخلو ط کنيد ، تا به آرد آغشته شود سپس در مرکز آن گودي ايجاد کندي و آب ليموي تازه و آب يخ را اضافه و با استافده از يک پالت کوچک مواد را هم بزنيد ، تا به شکل خمير در آيد . اين کار را مي توانيدبا استفاده از همزن نير انجام دهيد ، به شرط آنکه مطمئن باشيد همزن شما ظرفيت مناسب براي اين کار را دارد به عنوان تکته اصلي بايد توجته داشته باشيد که گرماي دستان شما باعث گرم شده خمير نشود. بعد از جمع شدن خمير آن را روي سطح آرد پاشي شده انتقال دهيد وبه صورت مکعب در آوريد و با استفاده از وردنه به شکل مستطيل 20در35 سانتي متر مربعي باز کنيد .
خمير را از يک طرف به سمت مرکز تاکنيد ، به طور ي که يک سوم خمير تاشود . سپس دو سوم باقيمانده را روي تاي قبلي تا کنيد . سعي کنيد لبه خمير را فشار دهيد تا به هم بچسبد . خمير را در سيني که بهتر است فلزي باشد قرار دهيد رويش را با کيسه نايلوني بپوشانيد و به مدت 10 دقيقه در يخچال استراحت دهيد ، اين کار را 3 بار تکرار کنيد . ودر آخرين مرحله بعد از تا کردن به مدت حداقل 3 ساعت در يخچال استارحت داده (چنانچه فرصت کافي داريد بهتر است اين خمير بعد از تا کردن يک شب در يخچال بماند ). سپس استفاده نماييد .چنانچه روغن صاف در دسترس شما نبود مي توانيد از مقادير زير استفاده کرده وبه ترتيب فوق عمل نماييد.
منبع:مجله هنر آشپزي ش 48