مواد لازم براي 4تا6نفر:
روغن/يک پيمانه
پياز/يک تا2عدد، ساطوري
گوشت چرخ کرده/ 500گرم
گوشت گوسفند/ 500گرم، فندقي خرد شده
ادويه خورشي / يک قاشق چايخوري
نمک/به مقدار دلخواه
نان تافتون / يک عدد
تره / 500گرم، ساطوري
ماست چکيده/500گرم
محلول زعفران/يک دوم قاشق چايخوري
نعناع خشک/يک و نيم قاشق چايخوري
فلفل قرمز سائيده/يک قاشق چايخوري
خلال بادام و پسته/مقداري، براي تزئين
گردوي دو نيم شده /چند عدد، براي تزئين
طرز تهيه :
کمي از روغن را در قابلمه اي بريزيد و پياز را با آن خوب سرخ کنيد تا طلايي رنگ شود. سپس گوشت ها را داخل پياز بريزيد و خوب تفت دهيد تا رنگ گوشت برگردد. ادويه خورشي را افزوده و پس از کمي تفت دادن، يک پيمانه آب بيفزاييد و در قابلمه را گذاشته، حرارت را ملايم کنيد تا گوشت بپزد و به روغن بيفتد. نمک گوشت را اندازه کنيد و در مرحله اي بعد بقيه روغن را درتابه بريزيد و نان ها را به تکه هاي 3×3سانتي متر برش بزنيد و در روغن داغ سرخ کنيد تا طلايي رنگ شود . بعد از سرخ شدن، نان ها را در الک بريزيد تا روغن اضافه ي آنها گرفته شود. روغن باقيمانده از سرخ کردن نان را مجدداً به تابه بازگردانيد و تره را در آن خوب سرخ کنيد. نيمي ازماست را در ديس پهن کرده و نان نان سرخ کرده را روي آن بريزيد. گوشت را نيز روي نان بريزيد و بقيه ي ماست را با زعفران مخلوط کنيد و روي گوشت و کناره هاي ديس بريزيد و روي آن تره، نعناع و فلفل قرمز ريخته و با کمي خلال بادام و پسته و چند عدد گردوي دو نيم شده آن را تزيين کنيد.
نکته :
1ـ اين دستور135گرم کربوهيدرات، 225گرم پروتئين،425گرم چربي و 5265کيلوکالري انرژي دارد.
2ـ اين غذا در گروه کباب هاي تابه اي قرار دارد و بيشتر مربوط به شهرهاي مرکزي ايران مثل اصفهان و شيراز مي باشد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 73