مواد لازم:
کلم برگ/يک کيلوگرم
برنج نيم پز/2پيمانه
جعفري و گشنيز/يک پيمانه، ساطوري شده
گوشت چرخ کرده/200گرم
گوجه فرنگي/يک پيمانه، خرد شده
پياز رنده شده/يک عدد
روغن مايع/يک چهارم پيمانه
آب ليموترش/يک دوم پيمانه
فلفل /يک دوم قاشق مرباخوري
زيره/ يک دوم قاشق مرباخوري
نمک/ يک دوم قاشق مرباخوري
سيب زميني /2عدد، ورقه شده
مواد لازم براي تهيه ي چاشني:
آب ولرم/2پيمانه
رب گوجه فرنگي/يک قاشق غذاخوري
روغن مايع يا کره ي آب شده/يک چهارم پيمانه
آب ليموترش/2قاشق غذاخوري
نمک/يک قاشق مرباخوري
طرز تهيه :
کلم برگ را در يک ظرف گود قرار دهيد و روي آن آب بريزيد، به طوري که آب کاملاً روي آن را بپوشاند و بگذاريد با حرارت متوسط بپزد. پس از جوشيدن، برگ هايي را که نرم شده است، يکي يکي جدا نماييد و در صافي قرار دهيد تا آب آن گرفته شود و سپس برگ ها را در يک سيني پهن نماييد. برگ هايي را که بزرگ هستند، دو قسمت کنيد. برنج نيم پز را با جعفري و گشنيز خرد شده، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگي خرد شده، پياز رنده شده، روغن، آب ليمو ترش، نمک و ادويه مخلوط کنيد. از مخلوط آماده شده ي فوق به مقدارکافي روي برگ کلم گذاشته و به طريقي که در دستور دلمه ي برگ مو آمده است. بپيچيد. سيب زميني حلقه شده را ته قابلمه چيده و سپس دلمه هاي پيچيده شده را به طور رديفي روي آن قرار دهيد.
يک پيمانه آب از کناره ي قابلمه به دلمه ها اضافه کنيد و يک ظرف سنگين نيز روي دلمه ها قرار دهيد و بگذاريد با حرارت ملايم پخته شود و پس ازاين که آب آن بخار شد، چاشني را به روش زيرآماده کرده و به آن اضافه کنيد:
آب، رب گوجه فرنگي، روغن، آب ليموترش و نمک را با هم مخلوط کنيد و اين مايه را ازکناره ي قابلمه به دلمه ها اضافه کنيد و به مدت يک ساعت بپزيد، به طوري که آب آن بخار شده و دلمه ها جا بيفتد.
نکته:
ـ اين دستور115گرم کربوهيدرات،40گرم پروتئين،65گرم چربي و 1205کيلوکالري انرژي دارد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 73