مواد لازم براي 8 عدد:
مايه خمير فوري/ 1 قاشق چايخوري
شكر/ 250 گرم
شير/ 1 ليتر
روغن آبكرده/ 250 ميليليتر
آرد /به ميزان لازم
زعفران حل كرده /2 قاشق سوپخوري
زردهي تخممرغ/ 3 عدد
كنجد و سياهدانه/ به ميزان لازم
روش تهيه:
ابتدا مايه خمير و يك قاشق سوپخوري از شكر را با مقداري از شير گرم مخلوط كنيد، روي آن را بپوشانيد و در جاي گرمي بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. آن گاه در كاسهي مناسبي، باقيماندهي شير، شكر، روغن و مايه خمير آماده را بريزيد و بتدريج آرد را بيفزائيد تا خمير صاف و لطيفي به دست آيد. سپس خمير را 5 دقيقه ورز دهيد، روي آن را بپوشانيد و در جاي گرمي نگه داريد تا حجمش دو برابر شود. حالا از خمير، چانههاي كوچكي برداريد و روي سطح آردپاشي شده، با وردنه باز كنيد و با برشگر گرد قالب بزنيد و در سيني بچينيد. بعد روي خمير را با مخلوط زعفران و زردهي تخممرغ مرطوب كنيد و كنجد يا سياهدانه بپاشيد. دوباره به خمير استراحت دهيد. اكنون آن را در فر (تاون) گرم شده با دماي 180 درجهي سانتيگراد قرار دهيد تا نانها بپزد و طلائي رنگ شوند.
نكتهي خواندني
سياهدانه: يكي از خواص سياهدانه، كاهش قند خون ميباشد. بنابراين مصرف آن در افراد مبتلا به ديابت نوع II (غير وابسته به انسولين) مفيد است.
منبع:مجلهي آشپزباشي، شماره 36