مواد لازم براي 6-8 عدد:
مايه خمير/ 2 قاشق چايخوري
شكر/ 1 قاشق چايخوري
آب ولرم /يك چهارم پيمانه
آرد /يك و نيم كيلوگرم
آب ولرم/ به ميزان لازم
پيازرنده كرده /1 عدد
روغن /يك دوم پيمانه
زردچوبه /2 قاشق چايخوري
كنجد با پوست /2 پيمانه
سيبزميني پخته و پوره كرده/ 2 عدد
نمك/ 1 قاشق چايخوري
روش تهيه:
مايه خمير، شكر و يك چهارم پيمانه آب را در كاسهي كوچكي بريزيد، روي آن را بپوشانيد و در محل گرمي نگه داريد تا مايه خمير فعال شود. آن گاه آرد را در كاسهي ديگري بريزيد، مايه خمير و آب مورد نياز را به آن بيفزائيد تا خمير صاف و يكدستي به دست آيد. روي خمير را بپوشانيد و در جاي گرمي بگذاريد تا حجم آن دو برابر شود و به اصطلاح خمير ور بيايد. در اين فاصله پياز را در روغن تفت دهيد؛ زردچوبه، كنجد، سيبزميني و نمك را به آن بيفزائيد و مخلوط كنيد. اكنون هر بار به اندازهي يك نارنگي از خمير برداريد و با وردنه باز كنيد. قدري از مخلوط سيبزميني را ميان خمير بگذاريد و خمير را جمع كنيد و بپيچانيد. اين كار، خمير را لايه لايه ميكند. حالا خميرهاي آماده را درون سيني بگذاريد و در فر (تاون) گرم شده با دماي 180 درجهي سانتيگراد، بپزيد.
يادآوري
يك كاسه آب نيز داخل فر قرار دهيد.
نكتهي خواندني
زردچوبه: زردچوبه داراي خواص ضد سموم كبد، ضد ورم، ضد سرطان و ضد عفونت ميباشد.
منبع:مجلهي آشپزباشي، شماره 36