مواد لازم براي 9 عدد:
پودر مايه خمير /1 قاشق چايخوري
آب ولرم /60 ميليليتر (يك چهارم پيمانه)
شكر/ 50 گرم (يك چهارم پيمانه)
آرد /230 گرم
نمك/ يك دوم قاشق چايخوري
مخلوط ادويه (زنجفيل، دارچين و جوز هندي)/ 2 قاشق چايخوري
شير ولرم /90 ميليليتر (حدود يك سوم پيمانه)
كرهي نرم/ 25 گرم
تخممرغ /1 عدد
مواد لازم مياني:
موز درشت/ 1 عدد
برگهي زردآلو يا قيسي نرم /175 گرم
شكر/ 30گرم
شكر قهوهاي/ 30 گرم
مواد لازم شربت:
شكر/ 30 گرم
آب /2 قاشق سوپخوري(30ميلي ليتر)
روش تهيه:
پودر مايه خمير، آب و يك قاشق سوپخوري از شكر را در كاسهاي بريزيد. روي آن را بپوشانيد و در جاي گرمي قرار دهيد تا مايه خمير فعال شود. قالب مربعي به اندازهي 18 سانتيمتر را چرب كنيد و كنار بگذاريد. سپس آرد الك كرده، نمك و ادويهها را در كاسهاي بريزيد و وسط آن حفرهاي ايجاد كنيد. آن گاه مايه خمير عمل آمده، باقيماندهي شكر، شير، كره و تخممرغ را به آرد بيفزائيد و همهي مواد را با هم مخلوط كنيد تا خمير لطيفي به دست آيد. حالا خمير را روي سطحي آردپاشي شده به مدت 5-8 دقيقه ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. آن گاه خمير را در كاسهي چرب كردهاي قرار دهيد، روي آن را بپوشانيد و به مدت 2 ساعت در جاي گرمي نگه داريد تا حجم خمير دو برابر شود. پس از آن، خمير را با وردنه به اندازهي 23×30 سانتيمتر باز كنيد و مواد مياني را روي خمير بريزيد. دقت كنيد تا اطراف خمير حدود 2 سانتيمتر خالي بماند. اكنون خمير را از درازا رول كنيد و به 9 قسمت مساوي تقسيم كنيد. تكههاي خمير را كنار هم درون قالب بچينيد. روي قالب را بپوشانيد و در حدود يك ساعت، در محل گرمي قرار دهيد تا حجم خمير دو برابر شود و تقريباً قالب را پر كند. (حدود 1 ساعت) قالب را در فر (تاون) گرم شده با دماي 200 درجهي سانتيگراد، به مدت تقريبي 25-30 دقيقه قرار دهيد تا كلوچهها بپزد. پس از خارج كردن كلوچهها از فر، روي آنها شربت بريزيد. اينك كلوچه، آماده براي پذيرايي است.
روش تهيهي مواد مياني:
موز را درون كاسهاي بريزيد و با چنگال كاملاً له كنيد. سپس زردآلوي خرد كرده و هر دو شكر را به آن بيفزائيد و با هم مخلوط كنيد.
روش تهيهي شربت:
آب و شكر را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شكر حل شود و شربت، 2-3 دقيقه بجوشد و كمي غليظ شود.
منبع:مجلهي آشپزباشي، شماره 36