اين سالاد متفاوت ،از داستاني فرانسوي منشاء مي گيرد. داستان در مورد دامادي است که مادر زن بيماري داشته و بايد هزينه ي زندگي و درمان او را نيز تامين مي کرده است .بنابراين به فکر مي افتد که در گوشه ي خانه غذايي تهيه کند تا هم بتواند مراقب مادر زن خود باشد و هم در آمدي به دست آورد. در نتيجه اين سالاد را ابتکار مي کند و از اين بابت بسيار مشهور و موفق مي شود .دليل نامگذاري نيز همين حکايت مي باشد.
مواد لازم:
تخم مرغ: 4 عدد
کاهو: چند برگ درسته
روغن سرخ کردني: به مقدار لازم
شکر قهوه اي: 25 گرم
سوياسس: 4 قاشق مربا خوري
آب: يک چهارم پيمانه
شيره ي تمبر هندي: 5 قاشق غذا خوري
شکر: 5 قاشق غذا خوري
سير: يک حبه ،له شده
فلفل قرمز: يک عدد ريز خرد شده
روغن زيتون: 2 قاشق مربا خوري
پيازچه: 4 عدد
گشنيز: مقداري ،براي تزيين
طرز تهيه:
ابتدا تخم مرغها را آب پز کنيد(ده دقيقه کافي مي باشد).برگهاي کاهو را بعد از شستن و خشک کردن به شکل درسته در ظرف زيبايي چيده و کنار بگذاريد .تخم مرغهاي پخته شده را به شکل درسته پوست گرفته و در روغن سرخ کردني فراوان سرخ کنيد تا کاملا طلايي رنگ شوند. براي تهيه ي سس تمبر هندي ،در ظرف ديگري شکر قهوه اي و سويا سس را مخلوط نموده هم بزنيد تا شکر کاملا حل شود.يک چهارم پيمانه آب را با يک دوم بسته تمبر هندي مخلوط و از صافي رد کرده، شيره آن را جدا کرده ،5قاشق غذاخوري شکر به آن افزوده و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به جوش آمده و کمي غليظ شود .در اين هنگام سير و فلفل را هم اضافه کرده و از روي حرارت برداريد .پس از خنک شدن سس،روغن زيتون را اضافه کرده و کنار بگذاريد .پيازچه ها را کمي تفت دهيد.تخم مرغ ها را به چهار قسمت تقسيم کرده روي کاهوها بگذاريد و اطراف آن را با پيازچه هاي تفت داده شده بپوشانيد .روي سالاد از سس تمبر هندي بريزيد و با برگهاي گشنيز تزيين کنيد.
نکته::
1.اين دستور 60گرم کربو هيدرات ،20گرم پروتئين،60گرم چربي و 860کيلو کالري انرژي دارد.
2.اين سالاد با نان تست سرخ شده در کره يک سالاد مناسب و کامل براي شب مي باشد.
3.شما به دلخواه مي توانيد مقدار شکر را کم يا زياد کرده و در صورت در دسترس نبودن شکر قهوه اي شکر سفيد را جايگزين آن نماييد.
4.در صورت تمايل مي توانيد مقدار روغن زيتون سس را هم افزايش دهيد.
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره 68