مواد لازم:
مرغ: يک عدد
نمک و فلفل قرمز: به دلخواه
روغن: يک پيمانه
پياز ساطوري: يک عدد
سير کوبيده: 5حبه
شويد تازه: 250گرم ،ساطوري
ادويه خورشي: يک قاشق چايخوري
گوجه سبز: 250گرم
زعفران ساييده: يک دوم قاشق چايخوري
طرز تهيه:
مرغ را پاک کرده ،پوست آن را بگيريد و تمام قستهاي مرغ را به نمک آغشته کنيد و چند ساعتي در يخچال قرار دهيد تا مزه دار شود. سپس مقداري روغن را در قابلمه ريخته و تمام قسمتهاي مرغ را خوب سرخ کرده ،مرغ را از قابلمه خارج کنيد و پياز را در روغن تفت دهيد.سير، شويد و ادويه را بيفزاييد و کمي تفت دهيد.گوجه سبز را نيز افزوده و پس از کمي تفت دادن در صورت تمايل 2قاشق شکر اضافه کنيد.در مرحله بعد نيمي از مايه را داخل شکم مرغ ريخته پاهاي مرغ را با نخ يا سيخ چوبي ببنديد ودر قابلمه قرار دهيد. بقيه ي مايه ي شويد را کنار مرغ ريخته ،2پيمانه آب در قابلمه بريزيد و اجازه دهيد مرغ خوب پخته و خورش آن جا بيافتد. در آخر زعفران را افزوده و پس از يکي دو جوش غذا را از روي حرارت برداريد.
نکته::
1.اين دستور 40گرم کربو هيدرات، 115گرم پروتئين،270گرم چربي و 3050کيلو کالري انرژي دارد.
2.اين مسما را با اردک نيز مي توان تهيه کرد.
3.اين مسما متعلق به استان گيلان است.
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره 68