مواد لازم براي 12 نفر:
پودر کاکائو: 50گرم
آب جوش: 180 ميلي ليتر(سه چهارم پيمانه)
آرد: 300گرم
بيکينگ پودر: 2 قاشق چايخوري
شکر :250گرم
تخم مرغ: 7عدد
روغن مايع: 125 ميلي ليتر(يک دوم پيمانه)
وانيلين: يک چهارم قاشق چايخوري
مواد لازم کرم:
کره: 200گرم
شير عسلي 1 قوطي: 400گرمي
پودر کاکائو: 25 گرم
مواد لازم براي تهيه ي پرالين گردو و شکلات:
شکر: 220گرم
گردوي خرد کرده: 50گرم
شکلات خردکرده: 60گرم
روش تهيه:
فر (تاون) را با دماي 180 درجه ي سانتيگراد گرم کنيد و قالبي به قطر 23 سانتيمتر را چرب نمائيد. آن گاه کف و ديواره ي قالب را با کاغذ روغني بپوشانيد. پودر کاکائو را درآب جوش حل کنيد وبگذاريد خنک شود. سپس آرد، بيکينگ پودر وشکر را در کاسه اي بريزيد، کاکائوي حل کرده را بيفزائيد و مخلوط کنيد. حالا زرده هاي تخم مرغ، روغن مايع ووانيلين را بيفزائيد ومواد را با همزن برقي تا جائي بزنيد که رنگ مايه روشن شود. اکنون سفيده هاي تخم مرغ را در کاسه ي ديگري بريزيد وبا همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد. بعد آن را در 4 مرحله، به مايه اضافه کنيد. حالا مايه را در قالب بريزيد وبه مدت تقريبي 1 ساعت در فر (تاون) بپزيد. بعد کيک را از فر درآوريد وبعد از 5 دقيقه از قالب خارج کنيد و روي پنجره ي سيمي بگذاريد تا کاملاً خنک شود. سپس کيک را از ارتفاع به 3 قسمت تقسيم کنيد، بين لايه ها کرم بماليد و روي هم قرار دهيد. رو و اطراف کيک را نيزبا کرم بپوشانيد و درصورت دلخواه، اطرافش را با زرورق شکلات تزئين کنيد و پرالين را روي کيک بپاشيد.
روش تهيه ي کرم:
کره را درکاسه اي بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا صاف و يکدست شود. آن گاه بتدريج شير عسلي را به آن بيفزائيد و هم زدن را پيوسته ادامه دهيد. حالا پودر کاکائو را اضافه کنيد.
روش تهيه ي پرالين گردو وشکلات:
شکر را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم بگذاريد تا حل شود. بعد قدري حرارت را افزايش دهيد تا شکر کارامل شود. حالا گردو را بيفزائيد و کارامل را روي فويل چربکرده بريزيد. همين که کارامل خنک شد، آن را تکه تکه کنيد ودرکاسه ي دستگاه غذا ساز خرد کنيد. سپس پرالين را با شکلات مخلوط نمائيد.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 50.