مواد لازم براي 6-8 نفر:
آرد کامل گندم / 550 گرم
آرد ساده / 115 گرم
نمک / 3 قاشق چايخوري
کره نرم / 60 گرم
شير ولرم / 470 ميلي ليتر (2 پيمانه)
مواد لازم براي خمير ترش (استارتر):
آب ولرم / 1 پيمانه (250 ميلي ليتر)
پودر مايه خمير / 2 قاشق چايخوري
شکر/ يک دوم قاشق چايخوري
آرد ساده 120 گرم
روش تهيه:
ابتدا خمير ترش (استارتر) را آماده کنيد. براي اين کار آب، مايه خمير و شکر را در کاسه اي بريزيد و آرد را بيفزائيد. روي آن را بپوشانيد و در حدود 2 – 3 ساعت در جاي گرمي قرار دهيد تا مايه خمير فعال شود. حالا پس از ريختن آردها و نمک را در کاسه اي ديگري، آن ها را همراه با کره در کاسه دستگاه غذاساز بريزيد و دستگاه را به مدت 2 دقيقه روشن کنيد. سپس شير و خمير ترش را بيفزائيد و دوباره 2 دقيقه دستگاه را روشن کنيد تا خمير به دست آيد. در اين مرحله اگر خمير خيلي خشک بود، کمي آب ولرم بيفزائيد. اکنون خمير را روي سطح آردپاشي شده، خوب ورز دهيد تا کاملاً صاف و يکدست شود. بعد خمير را در کاسه چرب کرده اي بگذاريد؛ روي ظرف را بپوشانيد و در حدود 2 ساعت در جاي گرمي نگه داريد تا حجم خمير دو برابر شود.
حالا يک سوم خمير را کنار بگذاريد و دو سوم باقي مانده را به شکل توپ درآوريد و درون سيني چرب کرده قرار دهيد. روي خمير را با آب نمناک کنيد و يک سوم باقيمانده را نيز به شکل توپ درآوريد و روي خمير اول بگذاريد. بعد با دسته قاشق چوبي، وسط خمير دوم را تا انتهاي خمير اول فرو ببريد تا هر دو خمير کاملاً به هم بچسبند. اينک با چاقوي تيزي، برش هائي روي هر دو خمير ايجاد کنيد. دوباره روي خمير را بپوشانيد و در جاي گرم به مدت1 ساعت استراحت دهيد. اکنون روي خمير اندکي آرد بپاشيد و در فر (تاون) گرم شده با دماي 200 درجه سانتيگرا، آن را به مدت تقريبي 40 – 45 دقيقه بپزيد.
منبع: مجله آموزشي خبري آشپزباشي /شماره 37