مواد لازم براي 4-6 نفر:
آرد نخود خام / 2 پيمانه
آرد گندم / 150 گرم
پيازچه ريز خردکرده / يک دسته کوچک
فلفل سبز تند خردکرده / 3 تا 4 عدد
پودر خمير ترش / 1 قاشق سوپخوري سرخالي
آب ولرم / 125 ميلي ليتر
شکر / 1 قاشق چايخوري
نمک / 1 قاشق چايخوري
تخم مرغ /1 عدد
روغن براي سرخ کردن / به ميزان لازم
روش تهيه:
در ظرف مناسبي، آرد گندم و آرد نخود را با هم مخلوط کنيد و نمک را بيفزائيد. آن گاه تخم مرغ را همراه با فلفل و پيازچه، در مخلوط آرد بريزيد. سپس مايه خمير و شکر را به اين مواد اضافه کنيد و آب را به تدريج بيفزائيد تا خمير نسبتاً شلي به دست آيد. خمير را داخل کاسه اي بگذاريد و روي آن را بپوشانيد تا حجمش دو برابر شود. اکنون در قابلمه اي روغن بريزيد و آن را روي اجاق گرم کنيد. حالا هر بار مقداري از خمير را با قاشق برداريد و در روغن سرخ کنيد. به همين ترتيب پکاره را آماده کنيد و در ظرف مناسبي بچينيد.
يادآوري: درصورت دلخواه، مي توانيد به مايه پکاره، سبزي خرد کرده مانند گشنيز يا جعفري نيز، اضافه کنيد.
نکته خواندني
فلفل سبز تند: تندي فلفل مربوط به ماده اي به نام «کاپسايسين» مي باشد که اثرات ضددرد عصبي موضعي، ضد ورم، ضد آتريت و ضد روماتيسم فلفل به دليل وجود اين ماده است.
منبع: مجله آموزشي خبري آشپزباشي/ شماره 37