مواد لازم براي 8-10 نفر:
برنج / يک دوم پيمانه
آب گوجه فرنگي / 5/2 ليتر
قرص عصاره بره/2 عدد
سبزي آش (تره، شبت، جعفري و اسفناج) / 500 گرم
پياز سرخ کرده / 4قاشق سوپخوري
نعناع داغ / يک دوم پيمانه
زردچوبه / يک دوم قاشق چايخوري
فلفل و نمک / به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي / 1 قاشق سوپخوري
روغن / 2 تا 3 قاشق سوپخوري
لوبيا چيتي پخته / يک دوم پيمانه
روش تهيه:
ابتدا برنج را بخيسانيد آن گاه ظرف مناسبي روي اجاق بگذاريد. بعد برنج را همراه با مقداري آب درون آن بريزيد و صبر کنيد تا با حرارت ملايم بپزد و آبش کشيده شود. سپس آب گوجه فرنگي و عصاره را بيفزائيد و همچنان روي اجاق نگه داريد تا دانه هاي برنج کاملاً نرم شود. حالا سبزي آش، نيمي از نعناع داغ، زردچوبه، فلفل، نمک و پياز داغ را به آن بيفزائيد و مخلوط کنيد. در پايان، لوبيا و روغن را بيفزائيد و پس از چند جوش، آش را در ظرف مناسبي بکشيد و روي آن را تزئين نمائيد.
يادآوري: چنانچه رنگ اين آش، با آب گوجه فرنگي خوش رنگ نشد، از مقداري رب گوجه فرنگي نيز مي توانيد استفاده کنيد.
نکته خواندني
گوجه فرنگي: گوجه فرنگي به دليل دارا بودن مقدار زيادي «ليکوپن»، در سلامت پروستات مؤثر است، بنابراين مصرف آن به ويژه براي آقايان بسيار توصيه مي شود.
منبع: مجله آموزشي خبري آشپزباشي / شماره 37