ميگو پلو
- 3 پيمانه برنج را آبكش كنيد.
- يك عدد پياز را خرد كرده و داخل روغن تفت دهيد.
- ميگو را داخل پياز تفت دهيد.
- يك عدد فلفل دلمهاي خرد شده، 100 گرم قارچ خرد شده، آب ليمو، مقداري نمك و ادويه، زعفران آب گرفته را به آن افزوده و تفت دهيد.
- برنج را داخل قابلمه ريخته و لا به لاي آن از مواد فوق بريزيد.
- نهايتا برنج را دم كنيد.
كاله جوش
- پيازها را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- مغز گردوي خرد شده را به آن افزوده و تفت دهيد.
- مقداري نمك و زردچوبه و نعناع خشك به آن اضافه كنيد.
- 2 پيمانه آب به آن بيفزاييد.
- بعد از جوش آمدن آب، يك پيمانه كشك ساييده را به مواد افزوده و هم بزنيد.
- قبل از به جوش آمدن كشك، حرارت را خاموش كنيد.
كشمش پلو
- پياز را به صورت رشته اي خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
-كشمش را به پياز افزوده و كمي تفت دهيد.
- برنج را آبكش كنيد.
- برنج را داخل قابلمه بريزيد.
- لابهلاي آن از مخلوط كشمش و پياز بريزيد.
- برنج را دم كنيد.
خوراك بال مرغ
- دو عدد هويج و يك عدد سيبزميني را به صورت نگيني خرد كنيد.
- سيب زميني و هويج خرد شده، ذرت، يك قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي، مقداري ادويه و نمك، يك ليتر آب، 200 گرم بال مرغ، يك قاشق غذاخوري نخود فرنگي سبز را با هم داخل قابلمه بريزيد.
- بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا خوب پخته و غليظ شود.
خورش پسته
- گوشت چرخ شده را به صورت كوفتههاي ريز درآوريد.
- كوفته ريزهها را داخل روغن تفت دهيد.
- يك عدد پياز را داخل روغن تفت دهيد.
- 300 گرم پودر پسته را به پياز افزوده و تفت دهيد.
- كوفتهريزهها را به آن افزوده و تفت دهيد.
- مقداري نمك و ادويه به آن اضافه كنيد.
- 2 پيمانه رب انار، دو قاشق غذاخوري شكر و يك قاشق غذاخوري زعفران آب گرفته را با هم مخلوط كرده، به غذا اضافه كنيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا خوب بپزد.
رول خرما و گردو
- هسته خرماها را خارج كرده، خرماها را له كنيد.
- مغز گردو را به صورت ريز خرد كنيد.
- خرما و گردو را با هم مخلوط كنيد.
- نان لواش ماشيني را روي سطح صاف قرار دهيد.
- مواد را روي نان پهن كرده و سطح آن را صاف كنيد.
- نان را از يك طرف رول كنيد.
- دور نان فويل بپيچيد و آن را به مدت 30 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد.
كوكوي كاهو
- نصف بوته كاهو را به صورت ريز خرد كنيد.
- سه عدد تخممرغ، مقداري نمك و ادويه و يك قاشق غذاخوري گردوي خرد شده را به كاهوي خرد شده افزوده و خوب بزنيد.
- روغن را داغ كنيد.
- مواد را داخل تابه روي روغن پهن كنيد.
- بعد از اين كه سرخ شد، مواد را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود.
ماكاروني با قارچ و پنير
- ماكاروني را آبكش كنيد.
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- گوشت چرخ شده را به پياز افزوده و تفت دهيد.
- قارچ را به آن افزوده، مقداري آبليمو به آن زده و تفت دهيد.
- رب گوجهفرنگي، نمك و ادويه به آن اضافه كنيد.
- مواد را لا به لاي ماكاروني بريزيد. مقداري پنير رنده شده به روي مواد بريزيد.
- ماكاروني را به مدت 45 دقيقه با حرارت 175 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد.
سيبزميني شكم پر
- سيب زمينيها را آبپز كنيد تا جايي كه له نشوند.
- سيب زمينيها را از وسط نصف كنيد.
- وسط سيبزمينيها را كمي خالي كنيد (به اندازه يك گردو).
- مقداري مرغ پخته و خرد شده وسط سيبزميني بريزيد.
- مقداري پنير رنده شده روي مرغ بپاشيد.
- سيب زمينيها را به مدت 10 دقيقه با حرارت 180 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد.
خورش باميه
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- گوشت خرد شده را به پياز افزوده و تفت دهيد.
- رب گوجه فرنگي، ادويه و نمك را به آن افزوده، يك ليتر آب روي مواد ريخته و بعد از جوش آمدن آب حرارت را كم كنيد.
- بعد از اين كه گوشت پخت، باميههاي تفت داده شده را به خورش افزوده، بعد از چند جوش حرارت را خاموش كنيد.
- مقداري آبليمو به خورش بزنيد و ميل كنيد.
خورش بادمجان
- بادمجانها را پوست كنده، به مدت 30 دقيقه داخل آب و مقداري نمك خيس كنيد. سپس آن را داخل آبكش بريزيد.
- بادمجانها را داخل روغن سرخ كنيد.
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- ربگوجهفرنگي و ادويه را به پياز افزوده و تفت دهيد.
- گوجهفرنگيهاي حلقه شده را روي پياز بچينيد.
- بادمجانها را روي گوجهفرنگيها بچينيد.
- مقداري آب اضافه كنيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا غليظ شود.
ترشي بادمجان
- بادمجانها را خرد كنيد.
- سركه را داخل قابلمه بريزيد.
- بادمجان ها را داخل سركه بريزيد.
- ظرف را روي حرارت قرار دهيد.
- بعد از جوش آمدن سركه، حرارت را كم كنيد.
- بعد از اين كه بادمجانها كمي پخته شد، حرارت را خاموش كنيد.
- مقداري فلفل سبز و سير پوست كنده به بادمجانها افزوده، آن را داخل شيشه ريخته، در يخچال بگذاريد.
منبع:نشريه تغذيه و سلامتي شماره - 78