ميگو پلو
  
 - 3 پيمانه برنج را آبكش كنيد.
 - يك عدد پياز را خرد كرده و داخل روغن تفت دهيد.
 - ميگو را داخل پياز تفت دهيد.
 - يك عدد فلفل دلمهاي خرد شده، 100 گرم قارچ خرد شده، آب ليمو، مقداري نمك و ادويه، زعفران آب گرفته را به آن افزوده و تفت دهيد.
 - برنج را داخل قابلمه ريخته و لا به لاي آن از مواد فوق بريزيد.
 - نهايتا برنج را دم كنيد. 
كاله جوش
  
 - پيازها را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
 - مغز گردوي خرد شده را به آن افزوده و تفت دهيد.
 - مقداري نمك و زردچوبه و نعناع خشك به آن اضافه كنيد.
 - 2 پيمانه آب به آن بيفزاييد.
 - بعد از جوش آمدن آب، يك پيمانه كشك ساييده را به مواد افزوده و هم بزنيد.
 - قبل از به جوش آمدن كشك، حرارت را خاموش كنيد. 
كشمش پلو
  
 - پياز را به صورت رشته اي خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
 -كشمش را به پياز افزوده و كمي تفت دهيد.
 - برنج را آبكش كنيد.
 - برنج را داخل قابلمه بريزيد.
 - لابهلاي آن از مخلوط كشمش و پياز بريزيد. 
 - برنج را دم كنيد. 
خوراك بال مرغ
  
 - دو عدد هويج و يك عدد سيبزميني را به صورت نگيني خرد كنيد. 
 - سيب زميني و هويج خرد شده، ذرت، يك قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي، مقداري ادويه و نمك، يك ليتر آب، 200 گرم بال مرغ، يك قاشق غذاخوري نخود فرنگي سبز را با هم داخل قابلمه بريزيد.
 - بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا خوب پخته و غليظ شود. 
خورش پسته
  
 - گوشت چرخ شده را به صورت كوفتههاي ريز درآوريد.
 - كوفته ريزهها را داخل روغن تفت دهيد.
 - يك عدد پياز را داخل روغن تفت دهيد.
 - 300 گرم پودر پسته را به پياز افزوده و تفت دهيد.
 - كوفتهريزهها را به آن افزوده و تفت دهيد.
 - مقداري نمك و ادويه به آن اضافه كنيد.
 - 2 پيمانه رب انار، دو قاشق غذاخوري شكر و يك قاشق غذاخوري زعفران آب گرفته را با هم مخلوط كرده، به غذا اضافه كنيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا خوب بپزد. 
رول خرما و گردو
  
 - هسته خرماها را خارج كرده، خرماها را له كنيد.
 - مغز گردو را به صورت ريز خرد كنيد.
 - خرما و گردو را با هم مخلوط كنيد.
 - نان لواش ماشيني را روي سطح صاف قرار دهيد.
 - مواد را روي نان پهن كرده و سطح آن را صاف كنيد.
 - نان را از يك طرف رول كنيد.
 - دور نان فويل بپيچيد و آن را به مدت 30 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد. 
كوكوي كاهو
  
 - نصف بوته كاهو را به صورت ريز خرد كنيد.
 - سه عدد تخممرغ، مقداري نمك و ادويه و يك قاشق غذاخوري گردوي خرد شده را به كاهوي خرد شده افزوده و خوب بزنيد.
 - روغن را داغ كنيد.
 - مواد را داخل تابه روي روغن پهن كنيد.
 - بعد از اين كه سرخ شد، مواد را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود. 
ماكاروني با قارچ و پنير
  
 - ماكاروني را آبكش كنيد.
 - پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
 - گوشت چرخ شده را به پياز افزوده و تفت دهيد.
 - قارچ را به آن افزوده، مقداري آبليمو به آن زده و تفت دهيد.
 - رب گوجهفرنگي، نمك و ادويه به آن اضافه كنيد.
 - مواد را لا به لاي ماكاروني بريزيد. مقداري پنير رنده شده به روي مواد بريزيد.
 - ماكاروني را به مدت 45 دقيقه با حرارت 175 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد. 
سيبزميني شكم پر
  
 - سيب زمينيها را آبپز كنيد تا جايي كه له نشوند.
 - سيب زمينيها را از وسط نصف كنيد.
 - وسط سيبزمينيها را كمي خالي كنيد (به اندازه يك گردو).
 - مقداري مرغ پخته و خرد شده وسط سيبزميني بريزيد.
 - مقداري پنير رنده شده روي مرغ بپاشيد.
 - سيب زمينيها را به مدت 10 دقيقه با حرارت 180 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد. 
خورش باميه
  
 - پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
 - گوشت خرد شده را به پياز افزوده و تفت دهيد.
 - رب گوجه فرنگي، ادويه و نمك را به آن افزوده، يك ليتر آب روي مواد ريخته و بعد از جوش آمدن آب حرارت را كم كنيد.
 - بعد از اين كه گوشت پخت، باميههاي تفت داده شده را به خورش افزوده، بعد از چند جوش حرارت را خاموش كنيد.
 - مقداري آبليمو به خورش بزنيد و ميل كنيد. 
خورش بادمجان
  
 - بادمجانها را پوست كنده، به مدت 30 دقيقه داخل آب و مقداري نمك خيس كنيد. سپس آن را داخل آبكش بريزيد.
 - بادمجانها را داخل روغن سرخ كنيد. 
 - پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
 - ربگوجهفرنگي و ادويه را به پياز افزوده و تفت دهيد.
 - گوجهفرنگيهاي حلقه شده را روي پياز بچينيد.
 - بادمجانها را روي گوجهفرنگيها بچينيد.
 - مقداري آب اضافه كنيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا غليظ شود. 
ترشي بادمجان
  
 - بادمجانها را خرد كنيد.
 - سركه را داخل قابلمه بريزيد.
 - بادمجان ها را داخل سركه بريزيد.
 - ظرف را روي حرارت قرار دهيد.
 - بعد از جوش آمدن سركه، حرارت را كم كنيد.
 - بعد از اين كه بادمجانها كمي پخته شد، حرارت را خاموش كنيد.
 - مقداري فلفل سبز و سير پوست كنده به بادمجانها افزوده، آن را داخل شيشه ريخته، در يخچال بگذاريد. 
منبع:نشريه تغذيه و سلامتي شماره - 78