گاهي در تهيه ي انواع آبگوشت ها و يا سوپ ها، براي معطر کردن اين غذاها ،از دسته اي از گياهان معطر استفاده کنيد.چند نوع گياه معطر را به شکل يک دسته در کنار هم قرار دهيد و آنها را با نخ مخصوص آشپزخانه ببنديد و آن را داخل آبگوشت يا سوپ در حال پخت بريزيد تا غذا را معطر کند.بعد از پخت غذا، آن را از درون قابلمه خارج کنيد.معمولاً يک دسته از گياهان معطر شامل؛ جعفري، آويشن، و برگ بوست که گاه مي توان گياهاني مانند: کرفس، و يا تره فرنگي را نيز به آن ها افزود.
نگهداري گياهان معطر
براي نگهداري گياهان معطر، آنها را در هوله ي کاغذي بپيچيد و درون کيسه ي پلاستيکي و يا زيپ کيپ بگذاريد و درون يخچال نگهداري کنيد.اين گياهان را مي توان به مدت سه تا چهار روز و يا يک هفته در يخچال نگهداري کنيد. همچنين، مي توان آنها را در ظرف يا ليوان آب قرار داد و در دماي اتاق نگهداري کرد.در اين روش، آب درون ظرف بايد کاملاً خنک باشد و هر روز عوض شود. در ضمن نبايد ظرف آبي را که گياهان معطر در آن قرار دارد در مقابل نور خورشيد قرار داد.با اين کار، گياهان معطر تا چند روز تازه مي مانند.در اين روش نگهداري(درون ظرف آب)،در واقع چون اين گياهان در آشپزخانه و جلوي چشم هستند، يادتان مي ماند که از آنها استفاده کنيد اما اگر آن ها را در يخچال نگه داريد؛ ممکن است فراموش کنيد از آنها در پخت و پز غذاها استفاده نمائيد.
تهيه ي روغن گياهان معطر
از روغن گياهان معطر، مي توان در پخت و پز استفاده کرد.براي اين کار، نصف فنجان روغن زيتون بودار را با نصف فنجان روغن مايع(آفتابگردان، ذرت و ...) مخلوط کنيد، يک دسته از گياهان معطر و تازه را-که درون کيسه ي پارچه اي مخصوص ريخته ايد-به مدت 5 ثانيه در آب در حال جوش فرو کنيد و بلافاصله از آن خارج نمائيد و درون ظرفي پر از يخ قرار دهيد. سپس آب اضافي آن را بگيريد و از کيسه خارج کنيد و درون مخلوط کن بريزيد. نيمي از روغن را که قبلاً آماده کرده بوديد(نيمي روغن زيتون و نيمي روغن گياهي)، به آن بيفزائيد و در همان حال که داريد اين گياهان معطر را در مخلوط کن خرد مي کنيد، نيم ديگر روغن را نيز اضافه کنيد تا تمام سبزي ها به مدت 1 دقيقه خرد و نرم شوند.سپس اين سبزي هاي خرد شده را درون ظرف دربسته اي به مدت 8 ساعت يا بيش تر در يخچال نگه داريد. بعد از يخچال بيرون آوريد و در دماي آشپزخانه نگهداري کنيد.اکنون سبزي ها را درون تنظيف بريزيد و با فشار دادن و چلاندن تنظيف، روغن آن ها را بگيريد و تفاله ي سبزي ها را دور بريزيد. اين روغن را، مي توانيد به مدت يک ماه در يخچال و درون ظرف دربسته نگهداري کنيد.در مورد گياهاني مانند؛ آويشن و يا رزماري- که ساقه ي چوبي دارند آن ها را درون ظرفي که حاوي روغن زيتون و روغن مايع است بريزيد و به مدت 5 دقيقه روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد درون ظرف دربسته بريزيد و به مدت 1 ساعت يا بيش تر در اين روغن بخيسانيد. بعد درون تنظيف بريزيد و روغن کشي کنيد.
منبع:نشريه ي آشپز باشي، شماره ي 45