انرژي كل 3500 كيلوكالري
مواد لازم:
پياز : 1 عدد
مرغ : 700 گرم
هويج : 250 گرم
شكر : 100 گرم
برنج : 4 پيمانه
زعفران دمكرده : 2 قاشق سوپخوري
خلال پسته : 2 قاشق سوپخوري
روش تهيه:
پياز را به صورت ريز خرد كنيد و با مقداري روغن روي حرارت قرار دهيد تا كمي سبك شود. سپس مرغ را بيفزاييد و با مقداري آب روي حرارت قرار دهيد تا مرغ پخته شود. بعد استخوان هاي مرغ را جدا كنيد و مرغ را خرد نماييد. آنگاه هويج ها را به صورت خلال بسيار نازك خرد كنيد و با مقداري روغن سرخ نماييد. در ظرفي جداگانه شكر را با يك پيمانه آب روي حرارت قرار دهيد تا شكر حل و غليظ شود. سپس با هويج ها مخلوط كنيد تا مقداري پخته شود.
برنج را كه از قبل خيسانده ايد، در آب جوش بريزيد و آبكش كنيد. سپس در هنگام دم كردن، لابه لاي برنج را از هويج آماده شده و مرغ خرد شده بريزيد. حالا زعفران را نيز روي برنج ريخته و برنج را دم كنيد. پس از آنكه برنج كاملاً دم كشيده شد، برنج را در ديس بكشيد و روي آن خلال پسته بريزيد. در صورت دلخواه، مي توانيد از مقداري خلال بادام يا بادام درسته جهت تزيين استفاده نماييد.
اين غذا، يكي از معروف ترين غذاهاي شب يلدا است كه در شيراز پخته مي شود.
منبع: نشريه دنياي تغذيه، شماره 91.