بَريَك الخُضرَوات
مواد لازم براي 4 نفر:
آرد / 2 پيمانه
مايه خمير / 2 قاشق غذاخوري
تخم مرغ / يك عدد
روغن مايع / يك چهارم پيمانه
براي داخل خمير:
پياز خلالي / يك عدد متوسط
سيب زميني آبپز / 2 عدد متوسط
هويج آبپز / 2 عدد متوسط
نخود فرنگي آبپز / نصف پيمانه
زعتر / 2 قاشق غذاخوري
آب ولرم / يك پيمانه
سماق / يك قاشق مرباخوري ادويه / به مقدار لازم
نمك / به مقدار لازم
روغن زيتون / به مقدار لازم
طرز تهيه:
آرد را در ظرف گودي الك كنيد. روغن را به آن اضافه كرده و كاملاً با آرد مخلوط كنيد. مايه خمير و تخم مرغ را نيز با آرد مخلوط كنيد. آب ولرم را كم كم به آرد اضافه كرده و كاملاً ورز دهيد. خمير را پس از ورز دادن در ظرف گودي گذاشته، روي آن را بپوشانيد و به مدت 30 دقيقه اسراحت دهيد. براي آماده سازي مواد مياني، پياز را در روغن زيتون تفت داده، سپس سيب زميني، هويج، نخود فرنگي، ادويه، زعتر، سماق و نمك را به مخلوط سبزيجات اضافه كنيد.
مقداري از خمير را در دست پهن كرده و به شكل بيضي در آوريد، از مايه ي سبزيجات داخل خمير گذاشته، به صورت بيضي بپيچيد. روغن فراوان را در تابه عميقي داغ كرده و پيراشكي ها را در آن سرخ كنيد، سپس در ظرف مناسبي چيده و روي آن را تزيين كنيد.
نكته:
1ـ اين دستور 210 گرم كربوهيدرات، 50 گرم پروتئين، 150 گرم چربي و 2390 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ اين پيراشكي از كشور تونس و به نام بَريَك (الدنوني) معروف است.
منبع:مجله هنر آشپزي شماره 71