مواد لازم براي پخت 2 عدد ميتلف:
نان تست / 3 برش
شير / يك پيمانه
تخم مرغ / 3 عدد
پياز / يك و نيم پيمانه، ساطوري شده
گوجه فرنگي / يك پيمانه، پوره شده
كرفس / يك دوم پيمانه، ساطوري
سير / يك قاشق غذاخوري، ساطوري
جعفري / يك دوم پيمانه، ساطوري
سس ورچسترشاير / 2 قاشق غذاخوري
نمك / به ميزان لازم
فلفل سياه / به ميزان لازم
گوشت چرخ كرده / يك كيلو گرم
هر كس براي درست كردن ميتلف دستوري دارد. با اين دستور نيز پخت يك ميتلف خوشمزه را امتحان كنيد. مطمئن هستم در بيشتر مهماني هاي بزرگ و عروسي ها كه خارج از منزل برگزار مي شود ميتلف را چشيده و نپسنديده ايد. ميتلفي كه در منزل تهيه شود خيلي خوشمزه تر است. يك ميتلف خوب بايد نرم، منسجم و داراي عطر سبزيجات و ادويه ها باشد ولي اين عطر نبايد بر طعم گوشت غالب باشد و البته راحت تهيه شود.
نكته هاي مهمي كه براي درست كردن ميتلف بهتر است بدانيد:
نوع گوشت:
براي درست كردن ميتلف آب دار و نرم بهتر است از مخلوط گوشت چرخ كرده ي گوساله و گوسفند و يا حتي مخلوطي از گوشت گوساله، گوسفند و بوقلمون استفاده كنيد. بهتر است گوشت مورد استفاده بدون چربي يا كم چرب باشد. افزودن مواد مختلف به گوشت براي جذب بهتر مواد و جلوگيري از فشرده شدن گوشت مي باشد و افزودن خيلي زياد مواد به منظور كاستن حجم گوشت مصرفي و هزينه ها كار درستي نيست.
بهترين و قديمي ترين پر كننده اي براي تهيه ميتلف، برگرها و پاته ها استفاده مي شود PANADA (پانادا) است كه در واقع تركيب غليظي از نان بيات يا پودر نان، شير، زرده ي تخم مرغ يا كره است كه در اين دستور از شير و تخم مرغ استفاده شده است.
طعم:
عامل مهم بعدي در كيفيت ميتلف تركيب طعم است. در اين دستور از پياز، كرفس و سير تفت داده شده در كره استفاده شده است كه بايد مطمئن بود به خوبي ساطوري شده باشند تا موقع برش زدن از ميتلف جدا نشوند. در اين دستور از كچاپ و پوره ي گوجه فرنگي نيز براي طعم دادن استفاده شده است.
مخلوط كردن:
نحوه ي مخلوط كردن در كيفيت ميتلف اهميت زيادي دارد تا تمام مواد به خوبي ورز داده شده و يك دست شوند و فضاهاي بين گوشت كاملاً از مواد پر شود.
براي تهيه ي ميتلف بهتر است از قالب هاي نچسب يا قالب هاي آلومينيومي يك بار مصرف كه در بازار موجود بوده و به راحتي از ميتلف جدا مي شوند استفاده كنيد.
مواد لازم براي روي ميتلف:
كالباس دودي (تنوري) / 2 ورق، ريز خرد شده
فلفل دلمه اي / يك دوم پيمانه، مكعبي خرد شده
پياز / يك دوم پيمانه، مكعبي خرد شده
سير / يك قاشق غذاخوري، پوره شده
گوجه / يك پيمانه، خرد شده
سس خردل / يك چهارم پيمانه
سركه / 2 قاشق غذاخوري
شكر قهوه اي / يك قاشق غذاخوري
نمك / به ميزان لازم
سس تاباسكو (فلفل قرمز) / به ميزان لازم
1ـ ابتدا سس روي ميتلف را آماده كنيد: كالباس را به همراه كمي روغن تفت داده سپس پياز، فلفل دلمه اي و سير را اضافه كرده، 3 دقيقه تفت دهيد. در آخر بقيه ي مواد را افزوده و 3 دقيقه ي ديگر تفت دهيد.
2ـ شير، نان و تخم مرغ ها را در كاسه اي مخلوط كرده، بگذاريد 20 تا 30 دقيقه نان ها خيس بخورند و سپس با چنگال آن را له كنيد.
3ـ پياز، كرفس و سير را تفت داده سپس پوره گوجه را اضافه كنيد و 3 دقيقه ديگر تفت دهيد. اين مخلوط را 5 دقيقه خنك شود.
4ـ جعفري، سس ورچستر، نمك، فلفل و پوره گوجه را به مخلوط شير، نان و تخم مرغ اضافه كرده، خوب مخلوط كنيد و در انتها گوشت را اضافه كرده، ورز دهيد.
5ـ سپس كف قالب را چرب كرده، مواد را داخل آن بريزيد و فشار دهيد تا فرم قالب را بگيرد.
6ـ سپس سس را روي ميتلف بريزيد و در فر 180 درجه ي سانتي گراد به مدت يك ساعت و نيم يا تا جايي كه مغز آن پخته شده باشد بپزيد. اگر درجه ي مخصوص فر داريد مي توانيد براي مطمئن شدن از آن نيز استفاده كنيد. قبل از خارج كردن از قالب 15 دقيقه صبر كنيد سپس با سس گِرَوي گوجه و پوره سيب زميني سرو كنيد.
مواد لازم براي سس گوجه گِرَوي:
كالباس دودي خرد شده / 2 ورق
پياز مكعبي خرد شده / يك پيمانه
آب مرغ / 2 پيمانه
گوجه خرد شده / يك و نيم پيمانه
كچاپ / يك چهارم پيمانه
سس خردل / 2 قاشق غذاخوري
شكر قهوه اي / يك قاشق غذاخوري
براي تهيه سس گوجه گِرَوي:
كالباس را در كمي روغن تفت داده، سپس پياز را ريخته و 3 دقيقه ي ديگر تفت دهيد. بقيه ي مواد را اضافه كرده، بگذاريد تا غليظ شود.
منبع:مجله هنر آشپزي شماره 71