مواد لازم:
خمير مايه / يك و يك چهارم قاشق مرباخوري
شكر / يك چهارم پيمانه و يك قاشق مرباخوري
شير / سه چهارم پيمانه
نمك / يك دوم قاشق مرباخوري
روغن مايع / 40 گرم
تخم مرغ / يك عدد كوچك
اساس وانيل مايع / يك دوم قاشق مرباخوري
آرد / تقريباً 400 گرم
مواد مياني:
مارمالاد يا مرباي پوره شده دلخواه / 4 تا 5 قاشق غذاخوري (سفت)
مواد رومال:
زرده تخم مرغ / يك عدد
كنجد و خلال پسته / مقداري (به دلخواه)
طرز تهيه:
خمير مايه را با شير ولرم و يك قاشق مرباخوري شكر عمل بياوريد.
در اين فاصله تخم مرغ، بقيه شكر، نمك، روغن مايع و اسانس وانيل را با هم مخلوط كنيد. خميرمايه عمل آمده را به مواد افزوده و آرد را به تدريج اضافه كنيد تا خمير جمع شود. خمير را به روي سطح آردپاشي شده منتقل كرده و ورز دهيد تا خمير يك دست شده و به دست نچسبد. به خمير چند ضربه زده و آن را در كاسه مناسبي كه كمي چرب كرده ايد قرار داده و خمير را يك دور در آن بگردانيد تا سطح خمير چرب شود. روي خمير را با دستمال نخي تميزي پوشانده و استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود (حدود يك تا يك و نيم ساعت). بعد از اتمام استراحت پف خميري را با مشت بخوابانيد. خمير را به 14 قسمت مساوي تقسيم كنيد. بهتر است براي يك دست شدن كار از ترازو استفاده كنيد. هر قسمت از خمير را روي سطح كار به شكل نوار باريد و بلندي در آوريد. نوارها را دو تا دو تا به هم بپيچيد و در سيني فر كه كاغذ روغني انداخته ايد قرار دهيد. دو سر آن ها را به هم متصل كنيد تا دايره شود و در وسط سيني قرار دهيد. شش دايره بعدي را به صورت گلبرگهاي گل دور دايره وسط بچينيد. روي سيني را با دستمال بپوشانيد و نيم ساعت ديگراستراحت دهيد. فر را با دماي 180 درجه سانتي گراد روشن كنيد. مرباي دلخواه خود را پوره كنيد. دقت كنيد كه مربا خيلي شل نباشد. بعد از تمام استراحت دوم وسط هر يك از گل ها يك قاشق غذاخوري از مرباي دلخواه را قرار داده و روي نان را با زرده تخم مرغ رومال كنيد و در صورت تمايل كنجد بپاشيد. نان را به مدت 30 دقيقه در طبقه وسط فر قرار دهيد تا روي نان طلايي شود. نان را روي توري سيمي خنك كرده و با خلال پسته تزئين كنيد.
نكته:
1ـ اين دستور 215 گرم كربوهيدرات، 55 گرم پروتئين، 50 گرم چربي و 1530 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ مي توانيد در وسط نان ها از خرماي پوره شده و گردو نيز استفاده كنيد.
منبع:مجله هنر آشپزي شماره 71