مواد لازم براي 6 نفر
گوشت ران بره چرخ کرده: 500 گرم
پياز خردشده:2 عدد متوسط
گشنيز:1/4 پيمانه
جعفري: 1/4 پيمانه
نعناع: 1/4 پيمانه
سماق: 2 قاشق غذاخوري
نمک وفلفل: 1 قاشق غذاخوري
ادويه Bizhar :
1قاشق غذاخوري
مواد لازم جهت تهيه سس گوجه فرنگي
برگ گشنيز تازه:1/4 پيمانه
پياز: 2عدد متوسط
روغن زيتون:2 قاشق غذاخوري
تخم گشنيز:1قاشق چايخوري
گوجه فرنگي : 6عدد درشت
فلفل سبز خرد شده: 2 عدد
سير پوره يا له شده: 3 حبه
ارگانو يا آويشن: 1 قاشق چايخوري
نمک وفلفل: به مقدار کافي
آب:1 پيمانه
طرز تهيه
1-گوشت چرخ کرده را به همراه ساير مواد در مخلوط کن کاملاً مخلوط نماييد، سپس با دست مايه گوشتي را خوب ورز دهيد تا کاملاً منسجم شود.
2-مايه گوشتي تهيه شده را به 6 قسمت مساوي تقسيم کرده و آنها را به شکل لوله هاي ضخيمي درآوريد و داخل يک سيخ چوبي فرو کنيد. روي کوفته ها را بپوشانيد و آنها را حدود يک ساعت در يخچال قرا ردهيد تا خودشان را بگيرند.
3-درطي اين مدت منقل زغالي ،کباب پز يا باربيکيو را آماده کرده و روي کوفته ها را با کمي روغن زيتون چرب کنيد و آنها را در حالي که دائماً مي چرخانيد حدود 8 دقيقه يا تا زمان قهوه اي شدن کباب کنيد و سريع با سس گوجه فرنگي تهيه شده و انواع نان هاي مورد نظرتان سرو نماييد.
4-جهت تهيه سس گوجه فرنگي: برگ گشنيزها را در مخلوط کن خرد کنيد، سپس آنها را خارج نموده و پياز را در مخلوط کن له کنيد و آن را حدود 5 دقيقه در ماهيتابه کوچکي در روغن زيتون تفت دهيد اما مراقب باشيد که قهوه اي تيره نشود.
پس از سابيدن تخم گشنيز ، آن را در ماهيتابه پيازها بريزيد و بعد گوجه فرنگي هاي خرد شده، فلفل سبز خرد شده، سير، ارگانو و نمک وفلفل را به آنها اضافه نموده و حدود 3 دقيقه روي حرارت هم بزنيد و پس از افزودن آب، سس را مدتي روي حرارت قرار دهيد و در آخر گشنيزهاي خرد شده را در آن بريزيد. سس را تا زمان سرو با غذا گرم نگه داريد.
نشريه ي ايرانيان ش 34