مواد لازم براي 4 نفر
مواد لازم جهت تهيه خمير
آرد: 3پيمانه
نمک:1/2 قاشق چايخوري
آب ولرم: حدود 2/3 پيمانه
خمير مايه خشک: حدود 14 گرم (تقريباً معادل 2 بسته)
ساير موارد
پنير ريکوتا:200 گرم
شويد تازه خردشده:2 قاشق غذاخوري
پودر آويشن: 1قاشق چايخوري
رنده پوست ليمو:1 قاشق چايخوري
کالباس (هرنوع به دلخواه):250 گرم
گوجه فرنگي گيلاسي(کوچک):125 گرم
ميوه آواکادو(درصورت تمايل):1 عدد
ليموترش حلقه شده: کمي
حلقه هيا ليمو :چند عدد
(درصورت عدم دسترسي به آواکادو ، مي توانيد بنا به ذائقه خود از آناناس يا انبه استفاده کنيد.)
طرز تهيه
1-جهت تهيه خمير پيتزا، خمير مايه را با نيمي از آب ولرم مخلوط کرده ، آن را 15 دقيقه کنار بگذاريد.
در کاسه بزرگي آرد و نمک را با يکديگر الک کنيد و بعد خمير مايه حل شده را به همراه بقيه آب ولرم به تدريج به مواد بيفزاييد و دائم هم بزنيد تا خمير يکدستي تهيه شود.
خمير را روي سطح آردپاشي شده اي خوب ورز دهيد تا حالت ارتجاعي پيدا کند. پس از حدوداً 10 دقيقه ورز دادن، خمير را گلوله کنيد و حدود يک ساعت ونيم در کاسه چرب شده اي در جاي گرمي قرار دهيد تا حجم آن حدوداً دو برابر شود.
2-خمير را در کف قالب چرب شده اي با ابعاد تقريبي 22*26 سانتي متر با کمک انگشتانتان به طور يکنواخت پهن کنيد و کنار بگذاريد.
3-پنير ريکوتا(يا پنير پيتزا) را در کاسه اي با شويد و آويشن مخلوط نماييد و آن را روي خمير پيتزا بپاشيد و حدود 15دقيقه در فري که از قبل گرم کرده ايد با 200 درجه سانتي گراد بپزيد.
4-پس از درآوردن خمير از فر، روي آن را با کالباس خرد شده ، آواکادوي حلقه شده و گوجه فرنگي هاي نصف شده پوشش دهيد و مجدداً با 180 درجه سانتي گراد حدود 10 دقيقه ديگر درفر قرار دهيد تا خمير پيتزا کاملاً ترد و طلايي رنگ شود.
درکنار آن حلقه هاي ليموترش قرار دهيد و قبل از سردشدن سرو نماييد.
منبع:نشريه ي ايرانيان ش 34