جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چرا کودکان از دکتر رفتن مي ترسند؟
-(6 Body) 
چرا کودکان از دکتر رفتن مي ترسند؟
Visitor 1265
Category: دنياي فن آوري
چگونه مي توان اضطراب ناشي از ملاقات پزشک را در کودکان کاهش داد؟
اطفال معمولاً نگراني خاصي از مراجعه به پزشک دارند که اين ترس وصف ناپذير است. اما بايد ديد آيا پزشک به کودک صدمه مي رساند؟ آيا کودک مجبور است لباسش را در آورد؟ آيا پزشک حتما به وي آمپول مي زند؟ اينها همه تصورات باطلي است که ممکن است در ذهن کودک وجود داشته باشد.
عکس العمل کودکان در مقابل ديدار پزشک بسيار متفاوت است. برخي بسيار خجالتي و ساکت مي شوند، برخي جيغ مي زنند، داد مي کشند و مي لرزند و تعداد اندکي مي خندند يا ريسه مي روند.
کودکان بيمار ممکن است احساس گناه کنند زيرا فکر مي کنند کاري انجام داده اند که باعث بيماري و دردشان شده و مستحق تنبيه هستند.
کليد اصلي حل اين مشکل و برطرف کردن ترس دوران کودکي از ملاقات پزشکي، شناسايي اين ترس و گفتگوي زياد در مورد آن با کودک است. با وجود آنکه تعداد کمي از کودکان مشکلي با اين موضوع ندارند، بسياري از آنها بخصوص سنين 1 تا 6 سال از ديدن افراد بيگانه و حتي پزشک نگران مي شوند.
در اينگونه مواقع لازم است والدين ذهن کودکان را پرورش دهند و با استفاده از کتاب داستان هاي مصوّر، چگونگي ملاقات کودکان با پزشک را براي فرزند خود توضيح دهند. حتي بايد براي کودک وسايل پزشکي بخرند و آنها را به کودک نشان دهند تا ترسش فرو ريزد.
مادران بايد کودک را قبل از مراجعه به پزشک آماه کنند و شب قبل و حتي در راه مطب همه چيز را برايش توضيح دهند. وقتي او آماده شد، با اطمينان و اعتماد مي تواند با اين مسئله برخورد کند. والديني که با کودک در مورد ملاقات مفيد با پزشک صحبت مي کنند، بي ترديد يک ارتباط خوب را پايه ريزي مي نمايند. يک نگرش مثبت، مراجعه به پزشک را لذت بخش مي کند. در واقع والدين مي توانند با گفتن جملاتي نظير «ما امروز پيش پزشک مي رويم که ببينيم تو چقدر رشد کرده اي»، دکتر رفتن را موجه تر کنند.
در شرايط ايده آل مي توان امکاني فراهم آورد تا ملاقات هاي مقدماتي صورت گيرد، يعني ملاقات هاي 5 تا10 دقيقه اي با پزشک که ضمن آن کودک و والدينش امکان گفتگوي غير رسمي را با وي داشته باشند. در طي اين ملاقات ها والدين ممکن است در مورد سابقه و روش هاي درماني پزشک تحقيق کنند. ارتباط متقابل بين کودک و پزشک را بررسي نمايند و يا در مورد سوابق پزشکي کودک بحث کنند. اين ملاقات ها باعث مي شود کودکان بدون کمترين اضطرابي با پزشک روبه رو شوند.
زماني که کودکان بدانند هيچ اتفاق خاصي نمي افتد، احساس راحتي مي کنند و در واقع ترس شان از بين مي رود. والدين مي توانند براي تصميم گيري در انتخاب پزشک از کودک شان کمک بگيرند. در هر ملاقات با پزشک، صداقت داشتن بهترين سياست است. والديني که به کودک شان آنچه را انتظار دارد مي گويند، ريشه هاي اعتماد را محکم تر مي کنند. اگر ملاقات پزشک براي ارزيابي دوره اي سلامت کودک باشد، او بايد رشد کودک را اندازه گرفته و سلامتي اش را کنترل کند. اطمينان داشته باشيد که با وجود شرايط فوق، کودکان حتما به پزشک مراجعه مي کنند. اگر ملاقات پزشک براي تشخيص و درمان بيماري است، براي کودک توضيح دهيد که دکتر نياز دارد براي کمک به وي آزمايشاتي را انجام دهد.
زماني که نياز به واکسن زدن يا خون گرفتن باشد، به کودک بگوييد که آمپول درد کمي دارد و خيلي زود خوب مي شود. اگر کودک به آنچه توقع دارد، رسيده باشد ترسش کمتر مي شود.
آماده کردن کودک براي ديدار پزشک بسيار اهميت دارد. والدين بايد توضيح دهند که پزشک مي خواهد سوابق بيماري وي را بشنود، بنابراين بايد به پزشک بگويد چگونه بيماري شروع شده، علايم آن چه بوده و آيا شخص ديگري در مدرسه يا همسايگي آنها اين بيماري را داشته يا خير؟
سوابق بيماري بسيار اهميت دارد و اغلب، اهميت آن از دادن آزمايش براي تشخيص بيماري بيشتر است. پزشک معمولاً براي طفل و خردسال توضيح مي دهد که بيماري چگونه به وجود آمده تا هر گونه تشويش و نگراني او را از بين ببرد.
يافتن پزشک متخصص کودکان خيلي مشکل نيست. بيشتر پزشکان که کودکان را معالجه مي کنند، بر اساس انتخاب عمل مي کنند نه شانس و طبيعتا شما به دنبال پزشکي هستيد که مطلع، صبور و علاقه مند به کارش بوده و با کودکان ارتباط خوبي داشته باشد.
حال اگر کودک تان کمي بزرگ است، از او بخواهيد در انتخاب پزشکش به شما کمک کند.
پيشنهادات ذيل براي کمک به کودک شما ارائه شده تا بر ترسش از پزشک غلبه کند.
* اول از همه، پزشکي را انتخاب کنيد که بچه ها را دوست داشته باشد.
* در مورد مراجعه به پزشک با کودک تان صحبت کنيد. سعي کنيد با استفاده از وسايل پزشکي دکتر رفتن را تجربه نماييد.
* هرگز، هرگز، هرگز نگوييد «اگر بچه بدي باشي، دکتر به تو آمپول مي زند.» تهديدهاي ديگر را نيز با استفاده از لفظ پزشک به کار نبريد، زيرا کودک بايد بداند آمپول زدن تنبيه نيست.
* ملاقات هاي مقدماتي با پزشک ترتيب دهيد تا اضطراب کودک کاهش يابد.
* آشنايي با مطب و پزشکي که کودک مي تواند با آن احساس راحتي کند، بسيار اهميت دارد.
منبع:حوزه.نت
ارسال توسط کاربر محترم سايت : savin125125
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image