جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چاقو شناسي
-(3 Body) 
چاقو شناسي
Visitor 1719
Category: دنياي فن آوري
اگر از سرآشپز هاي معروف بپرسيد که مهم‌ ترين ابزار کارشان چيست ، مي‌ گويند : « چاقو » . چاقو شايد مهم‌ ترين ابزار کار در آشپزخانه باشد . ولي آيا مي ‏دانيد از ميان انواع و اقسام چاقو ها ،‌ چه نوعي براي چه کاري مناسب ‌تر است ؟ ....
براي انتخاب و نگهداري چاقو لازم است موارد زير را مورد توجه قرار دهيد:
* بهتر است به جاي مجموعه ‏اي از چاقو ها ، چاقو هاي تک را انتخاب کنيد . اگر مي ‏خواهيد يک ست يا مجموعه چاقو خريداري کنيد توجه داشته باشيد که در اين مجموعه چه نوع چاقو هايي وجود دارد . در برخي از اين مجموعه‏ ها چاقو هايي وجود دارد که شما هيچ‌ وقت از آنها استفاده نخواهيد کرد .
* اين چهار نوع چاقو را در آشپزخانه داشته باشيد . چاقوي سرآشپز ، چاقوي برش ، چاقوي چندکاره و چاقوي دندانه‌ دار . با اين چهار چاقو مي ‌توانيد بيشتر کارها را انجام دهيد . با توجه به بودجه ‏اي که براي اين کار در نظر گرفته‏ ايد مي‏ توانيد انواع تخصصي ‏تر را نيز خريداري کنيد .
* هنگام خريد چاقو را در دستتان بگيريد و مطمئن شويد که کار کردن با آن راحت است . يک چاقوي خوش‏ دست بايد متعادل باشد و راحت در دست قرار گيرد .
* به نوع تيغه و نگهداري و تعمير چاقو توجه کنيد . برخي تيغه‏ ها را بايد زودتر تيز کرد . برخي به خاطر نوع تيغه‏ اي که دارند چاقو تيزکن‏ هاي مخصوص مي ‏خواهند .
* چاقو را با دست بشوييد . شستن چاقو در ماشين ظرفشويي چاقو را در معرض شوينده‏ هاي قوي و دماي بالا قرار مي ‏دهد و تيغه کند مي ‏شود . در ضمن برخورد چاقو با ساير ظروف تيغه آن را کند مي ‏کند .
* براي پيشگيري از انتشار آلودگي پس از هر بار استفاده از چاقو آن را فورا با آب گرم و مايع شوينده بشوييد .
* نگذاريد چاقو مدت طولاني در آب بماند . اين کار از کند شدن تيغه و خرابي دسته چاقو پيشگيري مي‏ کند .
* براي ايمني بيشتر هنگام خشک کردن چاقو آن را روي يک سطح صاف قرار دهيد و با پارچه يک طرف آن را خشک کنيد سپس آن را برگردانده و طرف ديگر را خشک کنيد .
* براي شستن چاقو هايي که با آن گوشت ، مرغ و ماهي را خرد کرده ‌ايد حتما از آب گرم و مايع شوينده استفاده کنيد .
* در صورت امکان چاقو ها را در جاچاقويي چوبي يا پلي ‌‌اتيلني قرار دهيد . در غير اين صورت چاقو را در غلاف يا پوشش مقوايي قرار دهيد و يا حداقل براي ايمني بيشتر و کاهش احتمال آسيب و بريدگي چاقو ها را در جايي جدا از ساير وسايل آشپزخانه قرار دهيد .
* چاقو ها را هميشه تيز نگهداريد . کار کردن با يک چاقوي کند مشکل است و احتمال بريدگي هم بيشتر است .
* از تخته چوبي يا پلي ‌اتيلني استفاده کنيد . تخته‏ هاي چوبي و پلي ‌اتيلني در مقايسه با تخته‏ هاي سراميکي و فلزي و پلاستيکي مقاومت کمتري با تيغه چاقو دارند .
* چاقوي سرآشپز : چاقوي سرآشپز که به چاقوي آشپزي هم معروف است ، چاقويي است که براي انواع خرد کردن ، برش دادن و ريز کردن به کار مي ‏رود . اين نوع چاقو در اندازه‏ هاي مختلف 15 ، 20 ، 25 و 30 سانتي ‏متري در بازار موجود است . سنگيني اين چاقو موجب مي ‏شود تا قطعات بزرگ و قطور گوشت و سبزي راحت ‏تر برش داده شوند . کارکردن با اندازه ‏هاي بزرگ و سنگين اين چاقو براي افراد معمولي چندان هم آسان نيست و اگر هنوز در آشپزي حرفه ‏اي نيستيد ، بهتر است انواع کوچک ‌تر با تيغه کوتاه ‌تر را انتخاب کنيد .
* چاقوي برش : چاقوي برش چاقوي کوچکي با تيغه تيز و صاف به طول 5/7 تا 13سانتي‌ متر است که به سمت نوک چاقو باريک و تيز مي ‏شود . از اين نوع چاقو براي پوست کندن يا خرد کردن و برش دادن قطعات کوچک مانند موسير و سير استفاده مي ‏شود .
* چاقوي چند کاره : اين چاقو يک چاقوي کوچک و سبک است که در موارد مختلف کاربرد دارد . طول تيغه اين چاقو 10 تا 18 سانتي‌متر است و کمي از چاقوي برش بزرگ ‏تر است . اين چاقو براي قطعاتي مانند خيار ، سيب هاي بزرگ ، خربزه و کدو هاي کوچک و قطعاتي در اندازه‏ هاي متوسط مناسب است .
* چاقوي دندانه دار : چاقويي است که لبه تيز و برنده آن دندانه‏ دار است و تيز کردن آن آسان نيست . از نوع تيغه بلند اين چاقو براي برش دادن قطعاتي مانند نان که قسمت بيروني آنها سفت و قسمت هاي داخل آن نرم است ، استفاده مي‏ شود . نوع تيغه کوتاه نيز براي برش دادن انواع ميوه‏ و سبزي به کار مي‏ رود .
* چاقوي سراميکي : تيغه اين چاقو از اکسيد زيرکونيوم که ماده ‏اي بسيار سخت و بادوام است و سختي آن کمي از الماس کمتر است ، ساخته شده است . استفاده از چاقوي سراميکي براي برش انواع غذا عالي است اما در صورت استفاده از آن براي استخوان و مواد سخت به علت انعطاف کم سراميک ممکن است تيغه چاقو بشکند . اين نوع چاقو به راحتي کند نمي‏ شود و به اندازه چاقو هاي فلزي نياز به تيز کردن ندارد اما براي تيز کردن آن از چاقوتيزکن ‏هاي سراميکي استفاده مي‏ شود .
* ساطور : ساطور چاقويي است با تيغه پهن و سنگين و لبه ‏اي ‏تيز که تيغه آن حدود 15 سانتي ‌متر طول دارد و براي خرد کردن ، تکه کردن و له کردن استفاده مي ‏شود . قسمت تيز و برنده و سنگين آن براي بريدن گوشت ، استخوان و ميوه ‏ها و سبزي‏ هاي سخت مناسب است . قسمت ديگر براي له کردن و نرم کردن گوشت کاربرد دارد . اگر دسته ساطور صاف باشد ، مي‏ توان از قسمت پهن آن براي له کردن سير و دانه ‏هاي گياهي استفاده کرد .
* چاقوي برش با تيغه گرد : از اين نوع چاقو که به آن چاقوي گرد هم گفته مي ‏شود ، براي برش دادن و ريز کردن سبزي ‏ها براي سوپ و سالاد و ساير غذاها استفاده مي‏ شود .
هنگام کار با اين نوع چاقو فشار کمتري به مچ دست وارد مي ‏شود و سرعت کار هم بيشتر مي ‏شود .
* چاقوي برقي : اين روزها انواع برقي و الکترونيکي همه نوع وسيله به بازار آمده است و اين موضوع شامل چاقو هم مي‏ شود .
از چاقوي برقي براي برش دادن ، خرد کردن و ريز کردن استفاده مي‏ شود . کار کردن با اين چاقو نيروي زيادي لازم ندارد و استفاده از آن براي افراد مبتلا به آرتروز مناسب است .
* چاقو هاي ارگونوميک : ارگونومي علم طراحي ابزار براي راحتي انسان است . در ابزاري که طبق اصول ارگونوميک طراحي مي ‏شود ميزان فشار و آسيب‏ هاي وارد بر مفاصل و عضلات کاهش پيدا مي ‏کند .
دسته چاقو هاي ارگونوميک به جاي اينکه صاف باشد به شکل نيم ‏دايره يا خطوط شکسته است . در برخي از اين چاقو ها اين امکان وجود دارد که دسته‏ هاي متفاوت روي تيغه نصب شود و مچ دست با حالت طبيعي و راحت ‏تري کار را انجام دهد . حرکات مچ کاهش پيدا کند و چاقو با حرکات ساعد و بازو کار را انجام دهد . در ضمن در اين چاقو ها اين امکان وجود دارد که چاقو را براي افراد چپ دست نيز تنظيم کرد .
منبع:Aftab.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت : sajad2007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image