|
چاقو شناسي
-(3 Body)
|
چاقو شناسي
Visitor
1740
Category:
دنياي فن آوري
اگر از سرآشپز هاي معروف بپرسيد که مهم ترين ابزار کارشان چيست ، مي گويند : « چاقو » . چاقو شايد مهم ترين ابزار کار در آشپزخانه باشد . ولي آيا مي دانيد از ميان انواع و اقسام چاقو ها ، چه نوعي براي چه کاري مناسب تر است ؟ .... براي انتخاب و نگهداري چاقو لازم است موارد زير را مورد توجه قرار دهيد: * بهتر است به جاي مجموعه اي از چاقو ها ، چاقو هاي تک را انتخاب کنيد . اگر مي خواهيد يک ست يا مجموعه چاقو خريداري کنيد توجه داشته باشيد که در اين مجموعه چه نوع چاقو هايي وجود دارد . در برخي از اين مجموعه ها چاقو هايي وجود دارد که شما هيچ وقت از آنها استفاده نخواهيد کرد . * اين چهار نوع چاقو را در آشپزخانه داشته باشيد . چاقوي سرآشپز ، چاقوي برش ، چاقوي چندکاره و چاقوي دندانه دار . با اين چهار چاقو مي توانيد بيشتر کارها را انجام دهيد . با توجه به بودجه اي که براي اين کار در نظر گرفته ايد مي توانيد انواع تخصصي تر را نيز خريداري کنيد . * هنگام خريد چاقو را در دستتان بگيريد و مطمئن شويد که کار کردن با آن راحت است . يک چاقوي خوش دست بايد متعادل باشد و راحت در دست قرار گيرد . * به نوع تيغه و نگهداري و تعمير چاقو توجه کنيد . برخي تيغه ها را بايد زودتر تيز کرد . برخي به خاطر نوع تيغه اي که دارند چاقو تيزکن هاي مخصوص مي خواهند . * چاقو را با دست بشوييد . شستن چاقو در ماشين ظرفشويي چاقو را در معرض شوينده هاي قوي و دماي بالا قرار مي دهد و تيغه کند مي شود . در ضمن برخورد چاقو با ساير ظروف تيغه آن را کند مي کند . * براي پيشگيري از انتشار آلودگي پس از هر بار استفاده از چاقو آن را فورا با آب گرم و مايع شوينده بشوييد . * نگذاريد چاقو مدت طولاني در آب بماند . اين کار از کند شدن تيغه و خرابي دسته چاقو پيشگيري مي کند . * براي ايمني بيشتر هنگام خشک کردن چاقو آن را روي يک سطح صاف قرار دهيد و با پارچه يک طرف آن را خشک کنيد سپس آن را برگردانده و طرف ديگر را خشک کنيد . * براي شستن چاقو هايي که با آن گوشت ، مرغ و ماهي را خرد کرده ايد حتما از آب گرم و مايع شوينده استفاده کنيد . * در صورت امکان چاقو ها را در جاچاقويي چوبي يا پلي اتيلني قرار دهيد . در غير اين صورت چاقو را در غلاف يا پوشش مقوايي قرار دهيد و يا حداقل براي ايمني بيشتر و کاهش احتمال آسيب و بريدگي چاقو ها را در جايي جدا از ساير وسايل آشپزخانه قرار دهيد . * چاقو ها را هميشه تيز نگهداريد . کار کردن با يک چاقوي کند مشکل است و احتمال بريدگي هم بيشتر است . * از تخته چوبي يا پلي اتيلني استفاده کنيد . تخته هاي چوبي و پلي اتيلني در مقايسه با تخته هاي سراميکي و فلزي و پلاستيکي مقاومت کمتري با تيغه چاقو دارند . * چاقوي سرآشپز : چاقوي سرآشپز که به چاقوي آشپزي هم معروف است ، چاقويي است که براي انواع خرد کردن ، برش دادن و ريز کردن به کار مي رود . اين نوع چاقو در اندازه هاي مختلف 15 ، 20 ، 25 و 30 سانتي متري در بازار موجود است . سنگيني اين چاقو موجب مي شود تا قطعات بزرگ و قطور گوشت و سبزي راحت تر برش داده شوند . کارکردن با اندازه هاي بزرگ و سنگين اين چاقو براي افراد معمولي چندان هم آسان نيست و اگر هنوز در آشپزي حرفه اي نيستيد ، بهتر است انواع کوچک تر با تيغه کوتاه تر را انتخاب کنيد . * چاقوي برش : چاقوي برش چاقوي کوچکي با تيغه تيز و صاف به طول 5/7 تا 13سانتي متر است که به سمت نوک چاقو باريک و تيز مي شود . از اين نوع چاقو براي پوست کندن يا خرد کردن و برش دادن قطعات کوچک مانند موسير و سير استفاده مي شود . * چاقوي چند کاره : اين چاقو يک چاقوي کوچک و سبک است که در موارد مختلف کاربرد دارد . طول تيغه اين چاقو 10 تا 18 سانتيمتر است و کمي از چاقوي برش بزرگ تر است . اين چاقو براي قطعاتي مانند خيار ، سيب هاي بزرگ ، خربزه و کدو هاي کوچک و قطعاتي در اندازه هاي متوسط مناسب است . * چاقوي دندانه دار : چاقويي است که لبه تيز و برنده آن دندانه دار است و تيز کردن آن آسان نيست . از نوع تيغه بلند اين چاقو براي برش دادن قطعاتي مانند نان که قسمت بيروني آنها سفت و قسمت هاي داخل آن نرم است ، استفاده مي شود . نوع تيغه کوتاه نيز براي برش دادن انواع ميوه و سبزي به کار مي رود . * چاقوي سراميکي : تيغه اين چاقو از اکسيد زيرکونيوم که ماده اي بسيار سخت و بادوام است و سختي آن کمي از الماس کمتر است ، ساخته شده است . استفاده از چاقوي سراميکي براي برش انواع غذا عالي است اما در صورت استفاده از آن براي استخوان و مواد سخت به علت انعطاف کم سراميک ممکن است تيغه چاقو بشکند . اين نوع چاقو به راحتي کند نمي شود و به اندازه چاقو هاي فلزي نياز به تيز کردن ندارد اما براي تيز کردن آن از چاقوتيزکن هاي سراميکي استفاده مي شود . * ساطور : ساطور چاقويي است با تيغه پهن و سنگين و لبه اي تيز که تيغه آن حدود 15 سانتي متر طول دارد و براي خرد کردن ، تکه کردن و له کردن استفاده مي شود . قسمت تيز و برنده و سنگين آن براي بريدن گوشت ، استخوان و ميوه ها و سبزي هاي سخت مناسب است . قسمت ديگر براي له کردن و نرم کردن گوشت کاربرد دارد . اگر دسته ساطور صاف باشد ، مي توان از قسمت پهن آن براي له کردن سير و دانه هاي گياهي استفاده کرد . * چاقوي برش با تيغه گرد : از اين نوع چاقو که به آن چاقوي گرد هم گفته مي شود ، براي برش دادن و ريز کردن سبزي ها براي سوپ و سالاد و ساير غذاها استفاده مي شود . هنگام کار با اين نوع چاقو فشار کمتري به مچ دست وارد مي شود و سرعت کار هم بيشتر مي شود . * چاقوي برقي : اين روزها انواع برقي و الکترونيکي همه نوع وسيله به بازار آمده است و اين موضوع شامل چاقو هم مي شود . از چاقوي برقي براي برش دادن ، خرد کردن و ريز کردن استفاده مي شود . کار کردن با اين چاقو نيروي زيادي لازم ندارد و استفاده از آن براي افراد مبتلا به آرتروز مناسب است . * چاقو هاي ارگونوميک : ارگونومي علم طراحي ابزار براي راحتي انسان است . در ابزاري که طبق اصول ارگونوميک طراحي مي شود ميزان فشار و آسيب هاي وارد بر مفاصل و عضلات کاهش پيدا مي کند . دسته چاقو هاي ارگونوميک به جاي اينکه صاف باشد به شکل نيم دايره يا خطوط شکسته است . در برخي از اين چاقو ها اين امکان وجود دارد که دسته هاي متفاوت روي تيغه نصب شود و مچ دست با حالت طبيعي و راحت تري کار را انجام دهد . حرکات مچ کاهش پيدا کند و چاقو با حرکات ساعد و بازو کار را انجام دهد . در ضمن در اين چاقو ها اين امکان وجود دارد که چاقو را براي افراد چپ دست نيز تنظيم کرد . منبع:Aftab.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت : sajad2007
|
|
|