جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
محوريت جنسيت در روابط اجتماعي
-(3 Body) 
محوريت جنسيت در روابط اجتماعي
Visitor 1401
Category: دنياي فن آوري
يكي از اشكال انحرافات اجتماعي ، محور قرار گرفتن جنسيت و ويژگي‌ هاي بي ‌واسطه آن به گونه ‌اي افراطي ، در تمام فعاليت ‌هاي انساني است . يعني روابط جنسي انحرافي بنابر اقتضاي سني افراد ، موقعيت زندگي و شرائط زماني ، در تمام روابط اجتماعي نمود پيدا مي‌ كند ؛ از دوستي با جنس مخالف گرفته تا روابط نامشروع .
بنابراين نتيجه اين انحراف همانا خارج نمودن اين ويژگي جسمي از كاركرد اختصاصي آن است . زيرا به خدمت گرفتن كاركرد ‌هاي جنسيت و ويژگي‌ هاي آن در مسير فعاليت ‌هاي سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي و نگاه ابزاري به زن به عنوان موجود برخوردار از اين استعداد ، در راه نيل به اهداف سياسي ، اقتصادي ، تجاري و ... ، شايد اهداف مكاتب غربي را برآورده سازد ، ولي روابط انساني را سخت مخدوش و منحرف مي ‌سازد . تاثير اين شكل از برخورد با زن و استعداد هاي وي ، بر اخلاق ، روابط اجتماعي و خانوادگي بر كسي پوشيده نيست . چون در واقع سودجويان معامله ‌گر و بازي ‌گران سياسي به هدف متاثر ساختن تصميم ‌هاي فردي و اجتماعي انسان ‌ها در قلمرو رفتار هاي اخلاقي ، تجاري و اجتماعي ، اين گونه به سوء استفاده از وجود زن و صفات جسمي او روي مي‌ آورند .
دومين شكل اين انحراف آن است كه كاركرد هاي جنسي به صورت افراطي و تمام عيار تعيين كننده رفتار و تأمين كننده انحراف شخصي قرار مي ‎گيرد . در اين انحراف استعداد و ويژگي ‌هاي جنسي در خدمت اهداف اقتصادي و سياسي نمي‎ باشند ، بلكه اين استعداد جنسي خود ، هدف قرار مي ‎گيرند و اهداف سياسي و اقتصادي به حاشيه كشيده مي ‎شوند . گويا آدمي به دنيا آمده است تا آنها را ارضا كند . لذا در تمام صحنه ‌ها حتي در صحنه فعاليت ‌هاي اجتماعي ، ارضاي آن را جستجو مي ‌كند و از اين طريق هنجار ‌هاي جامعه را زير پا مي ‎گذارند . در حاليكه استعداد ‌هاي به وديعه نهاده شده در نهاد انسان از جمله استعداد هاي جنسي وسيله‌ اي جهت كمال و تعالي انسان مي ‌باشند ، نه اينكه خودشان هدف قرار گيرند و تمام توان فكري ، جسمي ، انگيزشي ، وقت و همت انسان مصروف آن شود . اين نگاه افراطي باب ابتلا به انواع متنوع انحراف ‌هاي اجتماعي را ، فرا روي آنها مي ‌گشايد كه موجب مي ‎شود ، زن خود را فقط به همين خصايص معرفي نمايد و جامعه هم تنها وي را به اين صفات بشناسد ، گويا ويژگي ‎هاي جنسي زنانه ، تنها صفت خاص آنهاست . آرايش‎ هاي جلف ‎گونه ، اطوار هاي دلبرانه ، جلوه‎ گري ‎هاي جنسي و خودنمايي ‎هاي شهوت‎ انگيز گوشه ‎اي از اين رفتار هاي انحرافي است .
ضرر افراط در اين نوع رفتار ‌ها كه مرز جامعه با فضاي خصوصي را در هم شكسته است ، بر كسي پوشيده نيست . شايد آنها در پس اين افراط ‌گري ‌ها نيت پليـدي در سـر نداشته باشنـد ، ولي در ايـن سخن ترديـد نيست كه افراط در هر رفتـاري آسيـب ‌زا است و در ايـن مقام نيـز اثـري جز انحراف و خسارت نصيب جامعه نمي ‌شود .
البته اين انحراف بعضاً در خانواده ‌هايي كه اظهار ايمان مي ‌كنند ، به شكلي ديگر خود را نشان مي ‌دهد ؛ در اين خانواده ‌ها آن قدر به ظاهر و زيبايي دختران اهميت داده مي ‌شود كه تنها معيار براي شناخت دختران همين مورد مي ‌باشد . در اين حال بعد انساني و معنوي دختران فراموش مي‌ گردد و اين امر سبب انحراف و آسيب اين گونه خانواده ‌ها مي ‌شود .
ناديده گرفتن مسئوليت ‌هاي اجتماعي مبتني بر جنسيت :
انحراف اختصاصي ديگر زنان كه بر جنسيت تكيه دارد ، همانا ناديده گرفتن و رها ساختن مسئوليت ‌هايي است كه نظام تكوين در پرتو جنسيت به عهده زن گذارده است . اين مسئوليت ‌ها غير از آن وظايفي است كه مقررات اخلاقي ، قرارداد هاي اجتماعي و نقش مادري بر عهده زنان گذارده است ، كه قبلا برخي از آنها ذكر گرديد .
اگرچه در نگاه اوليه وظايف مادر به مثابه يك وظيفه فردي تلقي مي ‎گردد ، اما واقعيت غير از اين است ، زيرا هيچ ‎يك از اين وظايف بدون ارتباط با ديگران و به صورت فردي محقق نمي ‎شود ، بلكه تمام آنها در يك ارتباط انساني هر چند كوچك ولي در كانون و نهاد اصلي جامعه يعني خانواده امكان تحقق پيدا مي‎ كند . لذا در حالي كه اين امور ، وظائف فردي تلقي مي‎ شوند ، ولي چون نقش اجتماعي گسترده دارند ، در صحنه روابط خانوادگي بروز مي ‎كنند ، بدين جهت منجر مي ‎شود تا اين وظايف از زاويه رفتار اجتماعي مورد توجه قرار گيرند .
جامعه ‌شناسان كاركرد اساسي نهاد خانواده را هم در فراهم ساختن حمايت زيستي از اعضاي جامعه به ويژه كودكان و نوزادان و هم ايجاد واحد با ثباتي از جامعه ‎پذيري به شكلي كه كودكان بتوانند فرهنگ و مهارت‌ ها‌ي لازم را براي زندگي در بزرگسالي كسب كنند ، مي ‌دانند . در انجام اين وظايف خطير تمام اعضاي خانواده از جمله مادر ، نقش اساسي را بر عهده دارد و فراموش نمودن مسئوليت اجتماعي و شانه خالي كردن از اين مسئوليت ، خود موجب انحراف مي ‌شود . مگر انحراف اجتماعي هميشه با انجام عملي بروز مي ‌كند و با ترك مسئوليت اجتماعي نمي ‌تواند به وجود آيد ؟ اگر زنان از مسئوليت ‌هاي اجتماعي شانه خالي نمايند ، مطمئناً در مسئوليت مادري خود هم موفق نخواهند بود ، البته افراط و تفريط در اين مورد نقش به‌ سزايي دارد ، زيرا گروهي از زنان فقط خود را مشغول به فرزندان و امور خانه مي ‌كنند و گروهي ديگر آن قدر در اجتماع حضور دارند كه از وظيفه اصلي مادري خويش غافل مي ‌شوند . آنچه مطلوب مي ‌نمايد ، اين است كه اين حضور اجتماعي اعم از تحصيل و كار ، بايد موجب تعالي و كمال زن شود كه در راستاي همسرداري و تربيت فرزندان جلوه‎ گر مي ‌شود .
بنابراين يكي از بزرگ ترين خطر‌ هايي كه در كمين زن نشسته است ، فراموش نمودن مسئوليت ‌هاي اجتماعي محوله به وي مي‌ باشد كه تاثير به سزايي در انجام نقش مادري دارد . همان گونه كه شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت ‌هاي فرد‌ي ، زن را از انجام تعهدش باز مي‌ دارد ، پاي بند نبودن در انجام مسئوليت‌ هاي اجتماعي ـ به خصوص در حوزه نهاد خانواده ـ نيز چنين پيامدي را به‌ دنبال دارد .
اما پذيرش مسئوليت ‌هاي اجتماعي زماني كارساز خواهد بود كه زن از عفت برخوردار باشد . واضح است كه از بيان مفهوم تأثير پاكي نسل و عفت ، بر روابط اجتماعي نمي ‎توان چشم‎ پوشي نمود . عفت پـاكي نفس است ، در حالي كه رعايت احكام شرعي راه رسيدن به پاكي مي‎ باشد . معلوم است كه انسان در مسير پاكي ، با انسان واصل به پاكي ( عفيف ) تفاوت دارند .
شخص عفيف به پاكي رسيده است و انسان مقيد به احكام چه بسا هنوز در راه باشد . در بيان دانشمندان علم اخلاق ، عفت به معناي اطاعت نفس از نيروي عقل است ، به ‌گونه ‎اي كه فرد هرگز در رفتار و عملكرد خويش‌ ـ‌ روابط اجتماعي ‌ـ از خواهش ‎هاي نفساني فرمان نمي‎ برد . مقصود از طهارت و پاكي نسل نيز تنها رعايت احكام شرعي مربوط به معاشرت ‎هاي جنسي نيست ، بلكه پرهيز از هر عاملي است كه پاكي را از نسل آدمي سلب مي‎ كند ، هر چند اين عامل تهديد كننده از كانال ديگري مانند تغذيه حرام در دوران كودكي ... نفوذ نمايد .
بدين جهت حضور اجتماعي زن بايد همراه با عفت باشد ، زيرا عفت در روابط با ديگران معنا پيدا مي ‌كند . لذا چنانچه زن در ارتباط با ديگران از گوهر عفت بي‌ نصيب باشد ، به واسطه مسئوليت مادر بودنش ـ كه يكي از ويژگي ‌هاي انحصاري او است - جامعه انساني را آلوده مي‌ نمايد . يعني از كانال آلوده ساختن روابط اجتماعي ، آدمي را از بهره‌ مند‌ي از نسل پاك براي هميشه محروم مي‌ سازد . چون او مادر هستي است و آنگاه كه مادر هستي به انحراف آلوده شود ، راه برخورداري از نسل پاك مسدود مي‌ گردد .
مجدداً خاطر نشان مي‌ سازد كه عفت يك خصيصه اخلاقي است و به واسطه‌ اهميت و گستردگي نقشي كه در وجود زن به عنوان مادر هستي دارد ، از زاويه يك انحراف به آن نگاه مي ‌شود . اگرچه وجود عفت براي هر يك از مرد و زن بي‎ ترديد ضرورت دارد ، ولي به واسطه نقش زن در آفرينش ، وجود آن براي زن ضروري ‌تر است . اين مهم در حالي است كه فراهم آمدن آن به شكل كامل ، جز در پرتو خانواده كه كانون آفرينش نسل انسان است ، ممكن نمي ‌شود .
منبع:تبيان
ارسال توسط کاربر محترم سايت : sajad2007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image