جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
طاس کباب ( تاس کباب)
-(10 Body) 
طاس کباب ( تاس کباب)
Visitor 1668
Category: دنياي فن آوري

مواد لازم :
 

گوشت گوسفند ( سردست همراه با چربي روي گوشت ) 500 گرم
بادنجان دلمه اي يا معمولي 2 عدد
به يک عدد ، بزرگ
سيب زميني 3 عدد
هويج 3 عدد
گوجه فرنگي 2 تا 3 عدد
پياز 4 عدد ، متوسط
رب گوجه فرنگي يک قاشق سوپخوري
نمک ، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
آلوبخارا 10 عدد
لواشک آلو يا انار 50 گرم ، در صورت تمايل
گرد غوره يک قاشق چايخوري

طرز تهيه :
 

گوشت را به چهار تا 5 تکه تقسيم کنيد . بادنجان ها را پوست گرفته ونمک بزنيد و در آبکش بگذاريد تا تلخي آن برود.به را بشوييد وبا پوست قاچ قاچ کنيد .تخم هاي به را براي مصارف ديگر کنار بگذاريد.سيب زميني راپوست گرفته و حلقه حلقه کنيد و در آب سرد نگه داريد تا سياه ( اکسيده ) نشود . هويج ها را با پوست کن پوست بکنيد و يا با چاقو بتراشيد و حلقه حلقه کنيد ( ميتوانيد آن را پوست نکنده و با برس به خوبي تميز کنيد ) . گوجه فرنگي ها را پوست گرفته و حلقه حلقه کنيد . پيازهاي پوست کنده را نيز حلقه حلقه کنيد . رب گوجه فرنگي را در يک ليوان آب حل کنيد و به آن نمک ، فلفل و زردچوبه اضافه کنيد . آلوها را شسته و خيس کنيد . لواشک ها را در صورت تمايل به استفاده به صورت تکه هاي کوچک ببريد .
يک قابلمه که گنجايش کافي داشته باشد ، انتخاب کرده و کف آن پياز و روي آن گوشت ها را بچينيد . به ترتيب به و باز پياز ، هويج و پياز ، بادنجان و پياز چيده و لا به لا گرد غوره پاشيده و آلو ، لواشک و گوجه فرنگي بگذاريد . در آخر سيب زميني و رب همراه با آب را اضافه کرده و روي حرارت ملايم تاس کباب را بپزيد که تقريباً به مدت 1/5 تا 2 ساعت زمان مي برد . بعد آرام و با کفگير آن را در ظرف مناسب کشيده و سرو کنيد .

نکته :
 

- اين دستور 180 گرم کربوهيدرات ، 125 گرم پروتئين ، 105 گرم چربي و 2165 کيلو کالري انرژي دارد .

راز و رمز :
 

1- در اينجا دو دستور طاس کباب توضيح داده شد که يکي طاس کباب رايج در قديم مي باشد و يکي طاس کباب فوري براي کساني که وقت زيادي براي آشپزي ندارند .
2- در طاس کباب مي توان مواد و تره بار را کم و زياد نمود و يا بعضي را حذف کرد .
3- گوشت طاس کباب بايد از نوعي باشد که گوشت دام جوان و زود پز باشد . گوشت گوسفند ، راسته يا فيله ي گوساله يا گوسفند براي تهيه اين غذا مناسب هستند .
4- گوشت طاس کباب را مي توانيد به صورت يک تکه روي پياز کف قابلمه بگذاريد .
5- در تمام دستورهاي طاس کباب در تمام شهرها ، پياز ، گوشت و سيب زميني جزء اصلي طاس کباب مي باشد .
6- هر چه پياز طاس کباب زيادتر باشد ، خوشمزه تر مي شود . به ازاي هر نفر يک عدد پياز متوسط مناسب مي باشد .
7- اگر سيب زميني طاس کباب از نوع زودپز باشد ، مي توان نيم ساعت آخر پخت غذا روي ديگ طاس کباب چيد تا له نشود .
8- بادنجان طاس کباب را مي توانيد با پوست بپزيد .
9- اگر بادنجان خيلي کوچک باشد مي توانيد از آن ها به صورت درسته و با پوست استفاده کنيد .
10- معمولاً تره بار در طاس کباب درشت خرد مي شود ولي مي توانيد ريزتر نيز خرد کنيد که در اين صورت حتماً بايد سيب زميني را آخر پخت اضافه کنيد . اين طاس کباب داراي مزه ي خيلي خوب و جا افتاده مي باشد که مي توانيد آن را با کته نيز سرو کنيد .
11- طاس کباب غذاي سنتي سالم و پر و يتاميني است که بهتر است در سفره ي غذاي خانواده ها باشد تا بچه ها به طعم و مزه ي آن عادت کنند . بسته به ذائقه کودکان مي توانيد تره بار را تغيير دهيد .
12- اگر گوشت طاس کباب از نوع بدون چربي باشد حتماً بايد يکي دو قاشق روغن مايع و يا يک قاشق روغن حيواني به غذا اضافه کنيد تا بهتر جا بيفتد و مزه ي تره بار با هم مخلوط شود .
13- افرادي که از گوشت قرمز استفاده نمي کنند مي توانند از گوشت سفيد مرغ و يا بوقلمون نيز در پخت طاس کباب استفاده کنند .
14- به جاي بادنجان در بعضي از شهرهاي ايران از کدو سبز استفاده مي شود . از مخلوط هر دو نيز مي توانيد استفاده کنيد .
15- در بعضي از دستورهاي پخت طاس کباب در بعضي از شهرها از کمي حبوبات مانند لوبيا چيتي ( استان مرکزي ) و يا لپه نيز استفاده مي شود .
16- به جاي استفاده از رب گوجه فرنگي و گوجه فرنگي مي توانيد از رب انار استفاده کرده و از مزه ي خاص و خاصيت آن بهره ببريد .
17- مي توانيد از کدو حلوايي نيز بر طبق ذائقه خانواده در پخت طاس کباب استفاده کنيد .
18- از کلم قمري نيز در بعضي از شهرها براي پخت طاس کباب استفاده مي شود که دستور خاص خود را دارد .
19- از دارچين نيز به عنوان ادويه مي توانيد در طاس کباب استفاده کنيد .
20- در فصل تابستان مي توانيد از غوره به جاي گرد غوره و يا ليمو استفاده کنيد . در فصل هاي ديگر از غوره نيز مي توانيد استفاده کنيد .
21- به طور کلي بايد مواد طاس کباب با هم جور و به فصل باشند . چون مواد اوليه اين غذاي سالم بايد تماماً تازه باشند .
22- پياز طاس کباب را مي توانيد کمي در روغن تفت دهيد که بهتر و سالم تر است که اين کار را نکنيم و از دستور اصيل آن که داراي پياز خام مي باشد استفاده کنيم .
23- اين غذا به دليل داشتن پياز فراوان در فصل شيوع سرماخوردگي غذاي مناسبي براي جلوگيري از سرماخوردگي مي باشد .
24- در صورت تمايل از شلغم حلقه حلقه شده همراه با ديگر تره بار مورد علاقه خانواده و گوشت و پياز نيز مي توانيد طاس کباب بپزيد .
25- دستور هاي پخت طاس کباب شهرهاي مختلف در آينده در آشپزي سنتي توضيح داده خواهد شد .

طاس کباب فوري
 

مواد لازم طاس کباب فوري :
 

پياز سه عدد
نمک ، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گوجه فرنگي 2 عدد
سيب زميني 2 عدد
گرد غوره يا ليمو به مقدار
رب گوجه فرنگي يک قاشق سوپخوري
روغن مايع 2 قاشق سوپخوري

طرز تهيه :
 

يکي از پيازها را رنده کرده و همراه با نمک ، فلفل و زردچوبه با گوشت مخلوط کنيد . دو پياز ديگر را حلقه حلقه کنيد . گوجه فرنگي را پوست گرفته و حلقه حلقه کنيد . سيب زميني را نيز پوست بگيريد و حلقه حلقه کنيد .
در يک تابه يک رديف پياز چيده و گوشت ها را مانند سکه بزرگ در دست درست کرده و روي پيازها بچينيد . گوجه فرنگي ها را روي آن چيده و لا به لاي گرد غوره يا گرد ليمو بپاشيد . روي آن سيب زميني ها را بچينيد . رب را همراه با روغن ، نمک ، فلفل ، زردچوبه و يک ليوان آب حل کرده و روي طاس کباب بريزيد و با حرارت ملايم آن را بپزيد .

منبع:هنر آشپزي شماره 76
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image