جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
همه چيز درباره سير
-(9 Body) 
همه چيز درباره سير
Visitor 1764
Category: دنياي فن آوري
گياه سير جمع اضداد است . عطر آن مي تواند خيلي آزار دهنده يا بسيار اغوا کننده باشد و اگر طعم آن از تند و تيز و ناملايم تا خوشمزه و شيرين متغير است .
اگر سر درگم شده ايد ، بايد گفت که سير يک معماست . کليد کنترل طعم و عطر آن در آنست که چگونه از آن استفاده مي کنيد .

ترکيبات بدبو :
 

اگر يک حبه سير را جلوي بيني خود بگيريد ، بوي تند و آزاردهنده اي به مشامتان نمي رسد ، به اين دليل که هنوز ترکيبات شيميايي آن آزاد نشده است .
سير داراي دو ترکيب اصلي است که به صورت جدا از هم درون سير قرار دارند . اين دو ماده آلئين و آليناس نام دارند و هنگامي که باهم ترکيب مي شوند ، بوي تند سير به مشام مي رسد .
هر چه سير خردتر شود ، ترکيب اين دو ماده باهم بيشتر شده و بوي شديدتري ايجاد مي کند .
به عنوان مثال بوي سير له شده بيشتر از سير ورقه شده است .
در جدولي که در صفحه بعد آمده است اين نکته به صورت دقيق توضيح داده شده است .
اين مساله در دستور مرغ 40 سير که در ادامه مي آيد کاملاً آشکار است .
حبه سير تا زماني که درسته و کامل است ، دو ماده ي شيميايي با هم ترکيب نمي شوند و عطر بسيار ملايم و خوبي به مرغ مي دهد .

انواع سير :
 

بيش از 600 نوع سير در دنيا شناخته شده است . اصولاً سيرها به دو دسته نرم ساقه و سفت ساقه تقسيم مي شوند . سيري که در دسترس ما است معمولاً سير نرم ساقه است که تقريباً از 14 تا 20 حبه تشکيل مي شود . البته اين سير نبايد با سير فيلي « Elephant Garlic» اشتباه گرفته شود . در حالي که سير از خانواده زنبق است ، سير فيلي از خانواده تره فرنگي بوده و عطر آن ملايم تر است . اندازه ي سير فيلي حدوداً دو برابر سير عادي بوده و عطر و طعم آن به پياز نزديک تر است .

خريد سير
 

با اين که سير در تمام سال در دسترس است ، اما سير تازه در حدود ارديبهشت تا مرداد به بازار مي آيد .
بوته سير بايد محکم و آب دار باشد و روي پوسته ي آن لکه و زده گي نباشد . سعي کنيد بوته هاي درشت تر را انتخاب کنيد و هيچ وقت سير تازه را در يخچال و فريزر نگه نداريد .
بهترين شرايط براي نگهداري سير ، محلي خنک ، تاريک ، سرباز و دور از مواد غذايي ديگر است .

کار با سير
 

با يک فشار محکم روي سير مي توانيد به آساني پوست آن را جدا کنيد . بسته به فشاري که با کف دست به سير وارد مي کنيد ، مي توانيد آن را آماده کنيد . به ياد داشته باشيد هر چه به سير بيشتر فشار بياوريد آلئين بيشتري از آن خارج مي شود . آلئين آنزيمي در سير است که باعث بوي آن مي شود .
- ابتدا با فشار کف دست روي بوته سير، حبه هاي آن را از هم جدا کنيد سر سير را با کمي زاويه روي سطح قرار دهيد . با کف دست انتهاي بوته ي سير را به پايين و جلو فشار دهيد .
- انتهاي حبه سير را با چاقو جدا کنيد . حبه سير را بين دو انگشت چرخانده و فشار دهيد تا پوست آن جدا شود . متاسفانه سير هر چه تازه تر باشد ، پوست کندن آن سخت تر است .

سير کامل - عطر بسيار ملايم
 

مصرف سير درسته در غذا کمترين عطر را ايجاد مي کند در ضمن سير کبابي يا پخته را مي توان مانند کره روي نان ماليد .

سير ورقه ورقه - عطر ملايم
 

سير ورقه شده بوي بيشتري نسبت به سير کامل دارد و عطر ملايم آن براي اسفناج تفت داده شده مناسب است .

سير خرد شده - عطر متوسط
 

سير هر چه خردتر شود بوي بيشتري دارد . اين سير براي بعضي انواع سس مانند سس مارينارا مناسب است .

سير ساطوري - عطر کامل
 

ساطوري کردن سير عطر آن را آزاد مي کند . اين سير براي تفت دادن و سرخ کردن مناسب است .

سير کوبيده - عطر شديد
 

کوبيدن سير ، عطر آن را به طور کامل آزاد مي کند . سير کوبيده براي خوابانيدن مواد و غذاهاي دريايي مناسب است .

منبع:هنر آشپزي شماره 76
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image