مواد لازم براي 12 نفر:
شکلات تلخ(70 تا 72 درصد) 170 گرم
کره ي نرم 113 گرم
آب 3قاشق سوپخوري
تخم مرغ بزرگ 3 عدد، زرده و سفيده جدا
پودر شکر سه چهارم پيمانه
نمک يک چهارم قاشق چايخوري
کرم تارتار يک چهارم قاشق چايخوري
آرد الک شده يک دوم پيمانه
طرز تهيه:
فر را با دماي 180 درجه سانتي گراد روشن کرده و قالب 23 سانتي متري را چرب کرده و کاغذ بيندازيد. 55 گرم از شکلات ها را با رنده ريز رنده کرده و کنار بگذاريد.سپس باقي مانده شکلات ها را درشت خرد کنيد و با کره و 3 قاشق غذاخوري آب به روش بن ماري ذوب کنيد. در يک کاسه بزرگ، زرده ي تخم مرغ ها را با يک دوم پيمانه شکر و نمک بزنيد تا سفت شده و رنگ آن روشن شود.
در کاسه اي ديگر سفيده تخم مرغ ها را زده و بعد از کف کردن کرم تار تار را اضافه کنيد. دو دقيقه بزنيد تا فرم بگريد، سپس در حال همزدن يک چهارم پيمانه شکر باقي مانده را به تدريج به سفيده ها اضافه کرده، بزنيد تا مايه کاملاً سفت شود(يک تا 2 دقيقه کافي است).
مخلوط شکلات و کره ي آب شده، آرد و زرده ي تخم مرغ را مخلوط کنيد. يک چهارم از سفيده ي تخم مرغ را با شکلات رنده شده مخلوط کرده و کنار بگذاريد. بقيه سفيده تخم مرغ را در مخلوط بالا ريخته و سپس داخل قالب بريزيد. يک چهارم سفيده تخم مرغ و رنده شکلات را روي سطح مايه داخل قالب بريزيد. قالب را 25 دقيقه داخل فر قرار دهيد تا بپزد . بعد از بيرون آوردن قالب از فر 10 دقيقه صبر کنيد تا خنک شود.
مواد لازم براي ژله انار:
سيب قرمز يک عدد، متوسط
آب انار يا ملس يک دوم پيمانه
پودر شکر يک دوم پيمانه و 2 قاشق سوپخوري
کرنبري 12 عدد، در صورت تمايل
طرز تهيه:
سيب را با پوست خرد کنيد تا مقدار آن سه چهارم پيمانه شود. در يک تابه ، سيب خرد شده، آب انار، شکر و کرانبري را ريخته، بگذاريد تا به جوش آيد. مواد را روي حرارت متوسط 10 دقيقه بجوشانيد تا اين که سيب نرم شده و مايع سفت شود. در ظرف را باز گذاشته، هم بزنيد تا مايع به سه چهارم پيمانه برسد. اين مايع خميري شکل را در الک ريخته، فشار دهيد تا آب آن کاملاً خارج شود. تفاله را دور ريخته، ژله به دست آمده را هم زده و روي سطح کيک پهن کنيد به طوري که تمام سطح کيک پوشانده شود بگذاريد تا يک ساعت خنک شود.
مواد لازم براي گاناژ
شکلات تلخ 70 تا 72 درصد 170 گرم(خرد شده)
کره نرم يک قاشق سوپخوري
عسل يا شربت ذرت يک قاشق سوپخوري
نمک يک پنسه
دانه ي انار مقداري براي تزيين
طرز تهيه گاناش:
شکلات، شکر، کره، عسل و نمک را در ظرف نسوز ريخته و در حالت بن ماري هم بزنيد تا مخلوط کاملاً نرم شود.مواد را از روي حرارت برداشته، بگذاريد در دماي اتاق خنک شود. يک دوم از مواد دور کيک بماليد و مابقي را دوباره به حالت بن ماري کمي گرم کنيد و روي سطح کيک را با آن پوشش دهيد و با دانه هاي انار تزيين کنيد.
نکته:
-اين دستور 205 گرم کربوهيدرات ، 55 گرم پروتئين، 305 گرم چربي و 3785 کيلو کالري انرژي دارد.
منبع:هنر آشپزي شماره 76