جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کيک فرشته
-(9 Body) 
کيک فرشته
Visitor 1588
Category: دنياي فن آوري
Angel Food Cake
کيک خوراک فرشته که به اختصار، کيک فرشته نيز ناميده مي شود از کيک هاي پايه و کلاسيک است که از دهه 1870 در آمريکا کاملاً شناخته شده مي باشد. روايت هاي مختلفي از علت نامگذاري آن بيان شده ، مثلاً گفته مي شود از آن جا که اين کيک بسيار سفيد بوده و بافت سبک و ابر مانندي دارد خوراک مناسب و مطلوب فرشتگان است. از آن جا که در تهيه ي بسياري از انواع سس ها، بستني ها، کرم ها و نو دل ها تنها را زرده ي تخم مرغ استفاده مي شود، تعداد زيادي سفيده ي تخم مرغ بلا استفاده مي ماند لذا براي جلوگيري از هدر رفتن آن ها، اين کيک بدون استفاده از زرده ي تخم مرغ تهيه مي شده و پف آن تنها با سفيده هاي همزده اش و بدون هيچ گونه ماده ي افزودني شيميائي تامين مي شود. از آن جا که اين کيک فاقد هر گونه چربي است، ايده آل افرادي است که تحت رژيم هاي غذائي هستند، اين گونه افراد مي توانند اين کيک را با خامه هاي گياهي و ميوه هاي تازه سرو کنند، مصرف آن همراه با بستني، سس هاي ميوه اي و کرم هاي ليموئي نيز خالي از لطف نيست. اين کيک تنوع بسياري دارد. در اين مقاله طرز تهيه نوع پايه ي آن را به شما عزيزان تقديم مي کنيم. توجه کنيد که تهيه اين کيک نياز به دقت زياد داشته و با چند با تمرين مي توانيد آن را با کيفيت خوب تهيه کنيد.

مواد لازم:
 

شکر
300گرم
آرد
125 گرم
نشاسته ي ذرت
15 گرم
نمک
يک دوم قاشق چايخوري
سفيده ي تخم مرغ
360 ميلي ليتري(حدود 10 عدد درشت)
کرم تارتار
يک و يک دوم قاشق چايخوري
وانيل مايع
دو قاشق چايخوري (مي توان کمي اسانس بادام يا رنده ي پوست ليموترش نيز اضافه کرد)

طرز تهيه :
 

شکر را کمي آسياب کنيد تا دانه هاي آن ريز تر گردد اما کاملاً پودر نشود.

نيم از شکر، آرد ، نشاسته ي ذرت و نمک را الک درشت کنيد. علت مخلوط کردن شکر با آرد براي جلوگيري از گلوله گلوله شدن آرد حين اضافه کردن به سفيده ي تخم مرغ است. سفيده هاي تخم مرغ به دماي محيط رسيده را در کاسه ي بزرگي ريخته و با دور کند همزن، هم بزنيد تا فومي شود، سپس کرم تارتار را به آن اضافه و به تدريج دور همزن را افزايش دهيد تا به مرحله ي "قله ي خميده" برسد، کم کم به تدريج از اطراف ظرف، شکر دانه ريز را به آن اضافه کرده و هم بزنيد تا شفاف و سفت شود و به مرحله "قله ي راست"برسد،وانيل را اضافه و همزن را متوقف کنيد. مواد خشک را در چهار مرحله کم کم با سفيده ها مخلوط کرده و آرام و دوراني با کمک قاشقک پلاستيکي يا سيليکوني مواد را زير ورو کنيد و به خورد هم دهيد.مي توانيد مواد را با دست نيز به خورد هم بدهيد و يا چند لحظه از دور کند همزن استفاده کنيد. مواد را در قالب 25 تا 27 سانتي متري ميان تهي مرتفع مخصوص کيک فرشته(بدون کاغذ، چرب يا آرد پاشي کردن) ريخته و به مدت تقريبي 40 دقيقه در فر 180 درجه سانتي گراد و طبقه ي وسط يا يک طبقه پائين تر از وسط (بسته به فر) طبخ کنيد. پس از پخت، آن ر ااز فر خارج و به طور وارونه روي توري سيمي قرار داده و تا قبل از خنک شدن کامل به آن دست نزنيد. سپس دور تا دور کيک را آزاد کرده و آن را از قالب جدا کنيد. سپس آن را با انواع ميوه هاي فصل ماننده توت فرنگي و کمپوت هلو و خامه يا بستني سرو کنيد. از آنجا که شيريني کيک فرشته زياد است، بهتر است آن را با خامه هاي رژيمي کم شيرين يا کرم هاي ليموئي مصرف کنيد. که دستور تهيه کرم ليمويي و کار با خامه هاي غير حيواني در ادامه آمده است. اگر قالب مخصوص را در اختيار نداريد، يا از يک قالب ميان تهي عادي که کف آن کاغذ انداخته شده (بدون چرب يا آرد پاشي کردن) استفاده کنيد و يا از يک قالب مستطيل 30 در 40 که کف آن کاغذ روغني انداخته شده است. اما استفاده از قالب مخصوص کيفيت به مراتب بهتري را حاصل مي کند.

نکته:
 

-اين دستور 375 گرم کربوهيدرات، 50 گرم پروتئين و 1700 کيلو کالري انرژي دارد.

کار با خامه هاي غير حيواني:
 

در حال حاضر دو نوع از خامه هاي غير حيواني از فروشگاه هاي لوازم قنادي در ايران با نام " کرم شانتي" قابل تهيه است که نوع آن پودري و نوع ديگر به حالت مايع مي باشد. کرم شانتي با پودر خامه متفاوت است. استفاده و آماده کردن هر دو نوع آن بسيار ساده و سريع مي باشد. اگر چه خامه هاي حيواني از آن ها لذيذ تر هستند، اما براي تهيه کيک رژيمي و يا براي استفاده در دسرها، جايگزيني خامه با کرم شانتي گزينه ي منطقي به نظر مي رسد.

آماده سازي کرم شانتي پودري:
 

از آن جا که مارک هاي مختلفي از پودر شانتي در بازار وجود دارد لذا نمي توان مقدار دقيق شير يا آب مورد نياز را بيان کرد و بهترين راه، مراجعه به راهنمائي است که روي بسته بندي همه ي انواع آن نوشته شده است. به عنوان مثال در مارک خاصي کافي است محتويات يا بسته 75 گرمي را در 100 ميلي ليتر خنک يا 75 ميلي ليتر آب خنک حل کرده و به مدت 20 تا 30 ثانيه با دور کند همزن آن را هم بزنيد. سپس دور همزن ر افزايش داده و حدود 2-3 دقيقه يا تا زماني که پف کند و فرم بگيرد همزدن را ادامه دهيد. اين مقدار خامه بسيار سفتي به شما مي دهد و بسته به کاربرد مورد نظر مي توانيد مايعات دستور را حتي تا دو برابر مقدار ذکر شده افزايش دهيد اما معيار، دستور نوشته شده توسط کارخانه سازنده مي باشد. بهتر است کرم آماده شده را يک ربع در يخچال قرار داده و سپس کيک خود را با آن تزئين کنيد. لازم به ذکر است کرم شانتي پودري در طعم هاي مختلف مانند توت فرنگي ، کاکائويي، ساده و موزي قابل تهيه است. شما مي توانيد بسته به ذائقه در مايعات نوع ساده آن کمي قهوه فوري حل کنيد تا کرم با طعم قهوه داشته باشيد.

آماده سازي شانتي پک مايع:
 

اين نوع از خامه ي گياهي، فاقد کلسترول بوده و طعم مطلوب تري نسبت به نوع پودري دارد، از آنجا که بسيار پايدار است، علاوه بر آن به تنهائي مي تواند در انواع کيک ها و دسر ها مصرف شود، حتي به عنوان پايدار کننده در خامه هاي حيواني نيز مي تواند استفاده گردد که براي اين کار کافي است شانتي پک و خامه حيواني ر به نسبت مساوي با هم مخلوط کرده و سپس فرم داده و مصرف کنيد.
براي استفاده از آن کافي است بسته (معمولاً يک ليتري) را يک 12 ساعت در يخچال قرار دهيد تا کاملاً خنک شود و سپس بسته بندي را باز کرده و کل محتويات بسته را در يک کاسه بزرگ بريزيد و آن را با دور متوسط همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد. ابتدا حالت کاملاً مايع دارد اما نگران نباشيد پس از مدت کوتاهي همزدن، کاملاً فرم خواهد گرفت. دقت داشته باشيد که بسته بندي آن تا 12 ساعت قبل از باز کردن و استفاده نيازي به نگهداري در يخچال ندارد.
منبع:هنر آشپزي شماره 76
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image