مواد لازم براي 15 عدد مافين :
آرد گند م : 300 گرم
نمک : يک پنسه
بيکينگ پودر : يک قاشق چايخوري سر پر
شکر طلايي : 150 گرم
کرنبري : 150 گرم
تخم مرغ : يک عدد
وانيل خالص : يک پنسه
شير : 150 ميلي ليتر
روغن مايع : 125 ميلي ليتر
مواد لازم براي تهيه کرم پنير خامه اي :
پنير خامه اي : 50 گرم
پودر قند : 120 گرم
اسانس وانيل مايع : يک قاشق چايخوري
رنگ خوراکي دلخواه : به ميزان دلخواه
طرز تهيه :
فر را روي حرارت 180 درجه ي سانتي گراد روشن کنيد .
داخل 15 عدد قالب مافين که هر کدام گنجايش يک دوم پيمانه آب را داشته باشد کپسول کاغذي انداخته ، کنار بگذارد آرد گند م ، نمک و بيکينگ پودر را با هم الک کرده ، شکر و کرنبري ها را با آن مخلوط کنيد .
در ظرف ديگري تخم مرغ ، وانيل ، شير روغن مايع را با هم مخلوط کرده ، سپس آن را توسط ليسک به خورد مواد خشک بد هيد .
سه چهارم تمام کپسول ها را با اين مواد پر کرده و در فر از پيش گرم شده با حرارت 180 درجه سانتي گراد به مدت نيم ساعت بپزيد تا کاملاً پف کنند . پس از خنک شد ن ، با کرم پنير خامه اي تزئين نمائيد .
طرز تهيه کرم پنير خامه اي :
همه مواد را با هم مخلوط کنيد .
نکته :
1 ـ اين دستور بدون احتساب کرم ، 400 گرم کربوهيدرات ، 75 گرم پروتئين ، 185 گرم چربي و 3565 کيلو کالري در انرژي دارد .
2 ـ اگر شکر طلايي در دسترس نبود . به همان ميزان از شکر قهوه اي و يا 125 گرم شکر سفيد استفاده کنيد .
3 ـ به جاي کرنبري مي توانيد از انواع ديگر بري ها ( اعم از تازه و خشک ) استفاده نمائيد . کشمش ريز پلوئي هم جايگزين خوبي است . به بيان ديگر ، اگر مواد لازم براي تهيه ي خمير ، به جز کرنبري را مواد پايه ي مافين ساده بناميم . با 150 گرم ميوه ي تازه يا خشک به انتخاب خود مي توانيد نوع مافين را تغيير د هيد و مافين رابه نام آن بناميد . ( مثلاً مافين کشمش و گردو ) .
4 ـ کرنبري ( cranberry) نوعي ميوه ريز وحشي مثل زرشک است که طعم ترشي دارد . آن را خشک و شيرين مي کنند که طعم ترش و شيرين به آن مي د هد . شما مي توانيد از گيلاس و يا آلبالوي خشک بدون هسته نيز در اين کيک استفاده کنيد . / رزينا شمس
منبع:هنر آشپزي شماره 66