مواد لازم براي تهيه ي 22 قطعه شيريني 75 گرمي :
تخم مرغ : 3 عدد
اسانس وانيل مايع : يک قاشق چايخوري
شکر : 175 گرم
شير : 40 ميلي ليتر
عسل : 4 قاشق غذا خوري
سرکه : يک قاشق غذا خوري
نمک : يک پنسه
جوش شيرين : يک قاشق چايخوري سر صاف
کره يا مارگارين : 50 گرم
آرد قنادي : 400 گرم
براي تهيه بيسکويت اين شيريني :
فر را روي 180 درجه سانتي گراد روشن کنيد .
کف يک عدد قالب مستطيل به ابعاد 60 × 40 سانتي متر را با کاغذ روغني پوشانده ، به وسيله ي اسپري روغن يا روغن مايع چرب کنيد ( براي اينکه حين باز کرد ن خمير درون قالب ، کاغذ تکان نخورد ، بهتر است ابتدا کف قالب را چرب کرده ، سپس با کاغذ بپوشانيد ) . اگر از سيليکوپت(silicopat )استفاده مي کنيد نيز نياز به چرب کرد ن دارد .
عسل را کمي گرم کنيد تا اندازه گيري و مخلوط کرد ن آن راحت تر انجام بپذيرد .
تخم مرغ ها را به همراه وانيل و شکر بزنيد . لازم نيست کش دار شود .
شير ، عسل ،سرکه ، نمک و جوش شيرين را هم اضافه کرده هم بزنيد .
مخلوط را به داخل شير جوش انتقال داده و روي حرارت ملايم گرم کنيد . پس از کمي گرم شد ن ، کره يا مارگارين را هم اضافه نموده ، با هم زد ن مداوم ( با قاشق چوبي ) صبر کنيد تا مايع کاملاً حباب دار شود .
مخلوط را از روي حرارت برداشته ، آرد را به تدريج اضافه کنيد . ابتدا از همزن و سپس از ليسک استفاده کنيد . خمير در انتها کاملاً حالت چسبنده داشته و شبيه خمير کلمي ( نان خامه اي ) است .
خمير آماده شده را وسط کاغذ يا سيليکوپت ريخته و به وسيله ي وردنه ي کوچک مخصوص باز کرد ن خمير داخل قالب ، که آن رابه آرد آغشته کرده ايد ، پهن کنيد ( وردنه را به د فعات درون آرد چرخانده ، آرد اضافي را تکان د هيد ) . قطر خمير نبايد بيشتر از 2 ميلي متر باشد .
بيسکويت را درون فر به مدت 15 تا 20 د قيقه بپزيد تا رويه ي آن کمي صورتي رنگ شود . حالت بيسکويت پخته شده شبيه نان رولت است ، يعني انعطاف دارد ولي به علت داشتن جوش شيرين به سفيدي و نرمي و نرمي آن نيست .
بگذاريد بيسکويت خنک شود ، ولي مواظب باشيد خشک نشود . در اين مدت کرم را آماده کنيد .
مواد لازم براي تهيه کرم بين لايه ها و رويه ي کيک :
نشاسته ي ذرت : 80 گرم
شکر : 250 گرم
شير : 600 ميلي ليتر
اسانس وانيل : يک قاشق چايخوري يا وانيل شکري يک دوم قاشق چايخوري سر صاف
کره يا مارگارين : 200 گرم
مواد لازم براي تهيه ي سس شکلات :
خامه قنادي : 120 گرم
شکلات شيري تلخ : 120 گرم
کره يا مارگارين : يک قاشق چايخوري
گردوي ريز خرد شده 50 گرم براي پاشيد ن روي کيک
خلال پسته 2 قاشق غذاخوري جهت تزيين شيريني
طرز آماده کرد ن کرم :
نشاسته ذرت و شکر را کاملاً با هم مخلوط کنيد تا ذرات شکر نشاسته را باز کند .
شير را به مخلوط اضافه کرده آنقدر هم بزنيد تا هيچ گلوله اي در آن نماند .
مخلوط را روي حرارت ملايم قرار داده و با هم زد ن مداوم به وسيله ي قاشق چوبي ، به مدت 10 تا 15 د قيقه بپزيد تا غليظ شود .
در انتها وانيل مايع يا وانيل شکري را هم اضافه کرده ، د هانه ي ظرف محتوي گرم را با کاغذ روغني بپوشاند تا رويه نبندد و صبر کنيد تا کاملاً خنک شود. اگر گرم را بعد از خنک شد ن به مدت يک ساعت يا بيشتر درون يخچال سرد کنيد ، نتيجه بهتر مي شود .
وقتي کرم سرد شد ، کره يا مارگارين را جداگانه هم بزنيد تا روشن و کرم مانند شود ، سپس حين هم زد ن مداوم کرم وانيل فوق ، کره را قاشق قاشق به آن اضافه کنيد تا سبک شود .
طرز تهيه سس شکلات :
خامه قنادي را روي حرارت ملايم گرم کنيد تا شروع به جوشيد ن کند . سپس آن را از روي حرارت برداشته ، تکه هاي کوچک شکلات شيري را دانه دانه به آن اضافه نمائيد و با هم زد ن ، آن ها را با گرماي خامه ذوب کنيد . در انتها کره يا مارگارين را هم ااضافه کنيد تا سس براق و يک دست شود .
طرز آماده سازي کيک:
حدود 1/5 سانتي متر از دور بيسکويت را بريده ، خرد کرده و براي پاشيد ن روي کيک نگه داريد .
بيسکويت را به سه قسمت مساوي تقسيم کرده ، کرم را بين دو لايه و رويه بکشيد . براي سهولت کار از ماسوره ي تخصصي شماره ي 789 استفاده کنيد . کرم را يک جا درون قيف پارچه اي بزرگ ريخته ، به کمک اين ماسوره کرم را با ضخامت سه، چهار ميلي متر روي بيسکويت ها بکشيد . در صورت استفاده از اين ماسوره که به آن ماسوره ي پوشش داد ن کيک از ( آيسينگ کيک ) گفته مي شود ، احتياجي به پالت نخواهيد داشت .
خرده بيسکويت ها و براي طعم د هي بيشتر مقداري گردوي ريز خرد شده را هم روي شيريني بپاشيد . سس شکلات ولرم را به کمک قيف کاغذي يا نايلوني به صورت خطوط روي کيک ريخته و با خلال پسته تزئين را کامل کنيد .
کيک را حداقل دو ساع درون يخچال خنک کرده ، سپس سرو کنيد .
نکته :
1ـ اين دستور 780 گرم کربوهيدرات ، 110 گرم پروتئين ، 415 گرم چربي و 7295 کيلو کالري انرژي دارد .
2 ـ اين کيک بعد ازخنک شد ن قابليت برش نيز دارد ، پس به راحتي مي توانيد آن را برش مينياتوري داده ، درون کپسول زيبا قرار د هيد .
منبع:هنر آشپزي شماره 66