جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
خمير شکلاتي
-(9 Body) 
خمير شکلاتي
Visitor 2356
Category: دنياي فن آوري
يکي از آيسينگ هاي مورد استفاده در قنادي که اگر کيک با آن پوشش داده شود ، قابليت نگهداري آن را در بيرون از يخچال نسبت به روکش خامه طولاني تر مي کند ، خمير شکلاتي است . مزيت اين آيسينگ اين است که مي توان ان را از قبل آماده کرده ، در د ماي محيط نگهداري و در موقع لزوم از آن استفاده کرد . خوش طعم و بسيار کاربردي بوده و براي پوشش داد ن انواع کيک ها و رولت هاي تر ، پتي فورها و ساير شيريني ها مورد استفاده قرار مي گيرد . علاوه بر اين مزايا ، پلاستيک شکلاتي براي درست کرد ن تزئينات ظريفي مانند گل و برگ ، روبان ، پاييون و اشکال برش داده شده بوسيله ي قالب ها کاربرد وسيع دارد .

خمير شکلاتي را مي توان به چهار رنگ آماده کرد :
 

خمير تهيه شده با شکلات شيري ؛
خمير تهيه شده با شکلات تلخ ؛
خمير تهيه شده با شکلات سفيد ؛
خمير تهيه شده با رنگ هاي ژله اي و رنگ هاي مخصوص شکلات .
مواد لازم براي تهيه نيم کيلو شکلات پلاستيک : ( که براي پوشش داد ن يک کيک گرد به قطر 30 سانتي متر و ارتفاع 9 سانتي متر کافي است )
شکلات شيري به ميزان 450 گرم و شيره ي ذرت به ميزان نصف پيمانه
شکلات تلخ به ميزان 450 گرم و شيره ي ذرت به ميزان دو سوم پيمانه .
شکلات سفيد به ميزان 500 گرم و شيره ي ذرت به ميزان نصف پيمانه
شکلات سفيد به ميزان 500 گرم ، شيره ي ذرت به ميزان نصف پيمانه و رنگ خوراکي .
براي همه موارد شکلات هاي سکه اي يا تخته اي مخصوص مذاب کرد ن مورد نياز است .
اگر شيره ي ذرت در دسترس نداريد ، از شربت بار استفاده کنيد . براي تهيه آن 200 گرم شکر و 60 ميلي گرم يا يک سوم پيمانه آب را روي حرارت متوسط بجوشانيد تا قوام پيدا کند . اگر د ماسنج مخصوص آبنبات در دسترس داريد ، وقتي شربت آن قدر جوشيد که دمايش به 130 درجه ي سانتي گراد رسيد ، در اين مرحله نوک قاشق چايخوري جوهر ليمو را با مقدار کمي آب حل کرده ، به شربت اضافه کرده ، پس از چند جوش از روي حرارت برداريد . اگر د ماسنج نداريد ظرف آب يخ کنار دستتان قرار د هيد . قوام شربت زماني مطلوب است که اگر يک قاشق چايخوري از آن را درون آب يخ ريختيد ، بسته شود و هر گاه آن را از آب خارج کرديد ، بتوانيد سريع آن را بين دو انگشت گلوله کنيد . گلوله ي آبنبات شکل خود را حفظ مي کند . قابليت انعطاف دارد و کمي چسبنده است . (Hard-ball stage temperature ).
گلوکز مايع يا باتکا را هم مي توانيد جايگزين شيره ي ذرت کنيد . گلوکز مايع در واقع شيره ي گند م يا سيب زميني است که حاصله هيدروليز نشاسته ي گند م يا سيب زميني با اسيد يا آنزيم است . اگر براي خمير شکلاتي از گلوکز استفاده مي کنيد ، به ازاي هر 60 گرم شکلات شيري ، 20 گرم گلوکز مايع و 5 گرم آب و براي شکلات تلخ ، به ازاي هر 100 گرم شکلات ، 40 گرم گلوکز مايع و 5 گرم آب به کار ببريد . براي خمير شکلاتي سفيد ترجيحاً استفاده از شيره ي ذرت و نهايتاً استفاده از شربت بار توصيه مي شود .

طرز تهيه شکلات پلاستيک با شيره ي ذرت :
 

شکلات ريز خرد شد ه را درون ظرف مناسب مايکروويو ريخته ، به مدت 3 د قيقه با قدرت 8 درصد ذوب کنيد . هر 45 ثانيه يک بار ظرف را از دستگاه خارج کرد ه ، شکلات را به وسيله ي يک قاشق خشک و تميز هم بزنيد تا يکدست گرم شود . شکلات را روي بخار کتري و به صورت بن ماري نيز مي توانيد ذوب کنيد .
وقتي شکلات ذوب شد ه ، شيره ي ذرت را به آن اضافه کرده، کاملاً هم بزنيد. با افزودن شيره ، شکلات سفت مي شود ؛ سعي کنيد همه ي شکلات را با د قت زير و رو کنيد تا به طور يکنواخت به شيره آغشته شود .
مخلوط به دست آمده را درون کيسه ي فريزر گذاشته ، تا حد امکان بدون هوا ببنديد و در محيط آشپزخانه استراحت د هيد .
خمير شکلاتي شيري و تلخ به حداقل 8 ساعت و خمير شکلاتي سفيد به حداقل دو شبانه روز استراحت نياز دارند تا استحکام مناسب براي کار را پيدا کنند .

نکته :
 

1 ـ طرز تهيه شکلات پلاستيک با شربت بار تفاوتي با طرز تهيه ي آن با شيره ي ذرت ندارد .
2 ـ اگر براي تهيه ي شکلات از گلوکز استفاده مي کنيد ، نحوه ي کار به اين صورت است : " گلوکز مايع و آب را يک جا گرم کنيد تا گلوکز در آب حل شود ، شکلات را هم ذوب کرده ، زماني که هنوز گرم است محلول گلوکز و آب را به آن اضافه کرده ، کاملاً با هم ترکيب کنيد و درون کيسه ي فريزر استراحت د هيد . "
3 ـ اگر قرار است شکلات پلاستيک سفيد را رنگ کنيد ، بعد از استراحت خمير اين کار را انجام د هيد . ( تصوير ـ 3 )
4 ـ ضمناً براي اينکه شکلات پلاستيک به رنگ مسي داشته باشيد ، شکلات شيري را با مقداري رنگ خوراکي قرمز ترکيب کنيد . طيف قرمز خمير جلوه اي خاص به کار مي د هد و زيباتر از رنگ خمير شکلاتي خام است .
5 ـ بعد از استراحت خمير ، شکلات پلاستيک کاملاً سفت است . براي نرم و انعطاف پذير کرد ن آن کافي است آن را با دست ورز د هيد . ورز خمير در حدي است که آن را نرم کند . با ورز زياد و باحرارت دست ها خمير را بيش از حد نرم نکنيد چون مجبور مي شويد مجدداً به آن استراحت د هيد .
6 ـ شکلات پلاستيک قابليت نگهداري تا دو ـ سه هفته را دارد . اگر خمير خيلي سفت شده بود ، آن را درون مايکروويو با قدرت 100 درصد ، به مدت 10 ثانيه نرم کرده ، سپس با دست ورز د هيد تا انعطاف پذير شود .
7ـ براي پهن کرد ن شکلات پلاستيک شيري و تلخ از پودر کاکائو و براي پهن کرد ن شکلات پلاستيک سفيد يا رنگي از پودر قند استفاده کنيد .
8 ـ براي پهن کرد ن خمير همچنين مي توانيد از دو قطعه کاغذ روغني و براي زير کار از صفحات سيليکوني استفاده کنيد . در اين صورت نيازي به استفاده از پودر کاکائو و پودر قند نخواهيد داشت .

طرز روکش کرد ن کيک با شکلات پلاستيک :
 

رو و اطراف کيک تري را که قرار است با شکلات پلاستيک روکش شود خامه بماليد و آن را کاملاً صاف کنيد . ذ کر اين نکته به نظر مهم مي رسد که معمولاً براي تضمين سبکي و طعم دلپذير تر کيک شکلاتي و براقيت و صيقلي بود ن رويه ي کيک ، توصيه مي شود رو و اطراف کيک ايسينگ خامه شده را با شکلات روکشي پوششي داده و شکلات پلاستيک را فقط براي تزئينات آن به کار ببريد .
براي پوشش شکلاتي کيک ، به ازاي 100 گرم شکلات مخصوص روکش کرد ن ( با ميزان روغن بورد پايين ، به بيان ديگر شکلات نرم ) سه قاشق غذا خوري روغن مايع نياز داريد . براي يک کيک گرد با قطر 30 سانتي متر و ارتفاع 10 سانتي متر ، 400 گرم شکلات و 12 قاشق غذا خوري روغن مايع الزامي است .
براي تهيه ي روکش شکلاتي ، شکلات ذوب کنيد ، وقتي هنوز گرم است روغن مايع را به آن اضافه کرده ، کاملاً مخلوط کنيد. هنگامي که شکلات حداقل گرما را دارد ولي کاملاً روان است ، آن را در مرکز کيک ريخته و با گرداند ن کيک سعي کنيد شکلات از اطراف سرازير شود و ديواره ي کيک را نيز پوشش د هد . اين کار را سريع انجام د هيد چون با خنکي خامه شکلات سريع بسته مي شود . براي اين که روکش شکلاتي سطح کيک نازک در آيد ، در همان ابتدا به کمک پالت شکلات را به اطراف هدايت کنيد و بگذاريد از کناره ها بريزد .
بگذاريد شکلات کاملاً بسته شود ، سپس تزئينات دلخواه را روي آن انجام د هيد .

تزئينات از شکلات پلاستيک :
 

اگر دوست داريد کيک را با شکلات پلاستيک پوشش د هيد ، کافي است آن را به ضخامت 2 ميلي متر پهن کرده و به قطر سطح کيک اضافه ي 3 سانتي متر ببريد و به کمک کاغذ يا نايلون زيرين ، روي کيک بيندازيد و کار را براي ديواره تکرار کنيد .
براي سهولت کار در قسمت پوشش داد ن ديواره ، محيط کيک را تقسيم بر 3 کرده ، دو سوم ديواره را دريک نوبت و يک سوم باقيمانده را در نوبت دوم پوشش د هيد ( تکه هاي صاف و يک دست ديواره مقابل چشم قرار مي گيرد و بست ها در قسمت پشت مي مانند) .

طرز استفاده از زرورق شکلات بر روي شکلات پلاستيک :
 

در روش کلاسيک استفاده از زرورق هاي شکلاتي ، زرورق روي سطح کار قرار داده شده و شکلات مذاب روي آن صاف مي شود و طي مراحل بعدي طرح زرورق روي شکلات مي افتد . در مورد شکلات پلاستيک کاملاً بر عکس عمل مي شود .

روش کار :
 

شکلات پلاستيک را روي سطح کار کاملاً صاف پهن کنيد . ( سيلپت ها بهترين ابزار براي اين منظور هستند ) . زرورق رااز طرف کرم کاکائوي آن روي خمير شکلاتي قرار داده و با کشيد ن وردنه تا حدي آن را ثابت کنيد . در مرحله ي بعد ، سشوار با حرارت کاملاً گرم را با فاصله ي 10 سانتي متر بالاي طرح قرار د هيد و با د قت به همه ي سطح گرما برسانيد تا طرح و شکلات کمي نرم شوند و کاملاً کيپ هم شوند . در اين مرحله ممکن است تعداد کمي حباب هوا تشکيل شود که سريعاً بايد آن ها را با کشيد ن انگشت به خارج هدايت کرد . اگر از همان ابتدا شکلات پلاستيک را خيلي صاف و يک دست پهن کرده باشيد ، حباب هواي ناچيزي تشکيل مي شود و مي توان از آن ها صرف نظر کرد.
در مرحله ي بعدي صفحه ي شکلات را به صورت کاملاً صاف درون فريزر قرار د هيد و چند د قيقه صبر کنيد تا شکلات پلاستيک مجدداً سفت شود . وقتي شکلات سفت شد طرح روي آن انتقال يافته است ؛ ولي نايلون را هنوز برنداريد . مرحله بعدي ، مرحله برش داد ن است . اگر قرار است رباني تشکيل شود ، به کمک خط کش و کاتر از روي نايلون برش ها را انجام داده و بعد از فرم داد ن روبان يا قرار داد ن نوار به عنوان ديواره ي کيک ، نايلون را از روي طرح برداريد .
براي ثابت کرد ن اين تزئينات روي کيک از کرم گاناش همرنگ کيک استفاده کنيد ( کرم گاناش مخلوط نسبي 2 و نيم به 1 شکلات مذاب و خامه است . آن ها را هم بزنيد و بگذاريد کاملاً سرد شود . سپس با همزن تا فرم بگيرد . )
ـ ولي اگر قرار است قالب طرح دار استفاد ه کنيد ، بايد ابتدا نايلون را برداشته ، سپس طرح را برش د هيد .
از خمير پلاستيک پهن شده براي درست کرد ن انواع روبان ها و پاپيون ها استفاده کنيد . همچنين مي توانيد خمير را با قالب هاي دلخواه برش بزنيد .
براي درست کرد ن گل رز، خمير پهن کرده را با قالب هاي گرد در اندازه هاي مختلف برش داده ، به کمک نوک انگشتان لبه ي خمير را کمي نازک کنيد . برش هاي کوچک تر را براي گلبرگ هاي مرکزي و برش هاي بزرگ تر را براي گلبرگ هاي بيروني تر استفاده کنيد . براي برگ ها ساده ترين روش استفاه از قالب هاي فنري است که همزمان خمير را برش مي د هد و با فشار قالب روي خمير ، رگبرگ ها روي آن مشخص مي شود . گل و برگ ها را به صورت حالت دار کمي در معرض هوا قرار د هيد تا محکم تر شوند و سپس آنها را روي کيک قرار د هيد.
ـ طريقه ي تزيين تخم مرغ شکلاتي با به کار برد ن شکلات پلاستيک در مجله ي 54 ، صفحه ي 107 آمده است .

منبع:هنر آشپزي شماره 66
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image