روش هاي مختلفي براي سوخاري کرد ن مرغ وجود دارد . مثلا با مزه دار کرد ن پودر نان و با سبزيجات معطر و استفاده از انواع پوشش ها مثل مغزها ، چيپس ها ، ذرت پرگ ، پنير و ... مي توانيد طعم هاي جديدي براي سوخاري کرد ن داشته باشيد .
بهترين سوخاري آن است که لايه ي بيروني آن ترد وداخل آن آب دار باشد .
مهمترين نکات براي به دست آورد ن نتيجه خوب اول برش مرغ ، دوم پودر سوخاري، سوم پوشش داد ن پودر سوخاري و چهارم پخت آن است .
براي برش مرغ ابتدا مرغ را بدون استخوان و پوست کرده مثلاً سينه مرغ را اگر بزرگ است از وسط به دو نيم کنيد و بعد آن را با قسمت صاف گوشت کوب بکوبيد تا نازک شود ( حدود نيم سانت ) . اين کار باعث مي شود تا قبل از اين که مغز گوشت پخته شود روي آن نسوزد اگر مرغ را ضخيم برش د هيد قبل از اين که مغز آن بپزد روي آن مي سوزد .
پس بهتر است آن رابه صورت اسکالوپ برش بزنيد . ( اسکالوپ در مجله شماره 63 آموزش داده شده است )
پودر سوخاري راکه مهم ترين قسمت در سوخاري کرد ن است با ادويه و سبزيجات معطر مزه دار کنيد . بافت پودر سوخاري هم مهم است ؛ اگر درشت باشد حالت ترد تري به غذاي شما مي د هد . بهتر است پودر سوخاري را در منزل از نان هاي بيات تهيه کنيد که هم تازه تر است و هم مواد نگه دارنده ندارد .
1 ـ چربي هاي اضافه را گرفته و سينه را از طول به دو قسمت برش بزنيد .
2 ـ هر تکه از برش ها را مابين کيسه نايلوني قرار داده و با قسمت صاف گوشت کوب خيلي آرام بکوبيد تا به قطر دلخواه برسيد .
نان هايي که بعد از بيات شد ن در دست پودر مي شوند براي اين کار ايده آل هستند .
حتي نان هاي تست را بعد از بيات شد ن مي توانيد با دست به صورت پودر درآوريد و يا نان هاي حجيم را بعد از کمي خشک شد ن به صورت مکعب هاي يک اندازه برش زده و در خرد کن يا غذا ساز ريخته و به صورت پودر درآوريد . در غذا ساز مقدرا زيادي نان نريزيد چون در اين صورت پودر سوخاري شما يک دست نشده و ريز و درشت مي شود .
يا مي توانيد نان را در فر با درجه 180 درجه سانتي گراد حدود 10 تا 15 د قيقه خشک کنيد ( ولي تست نکنيد ) و بعد به صورت پودر درآوريد .
اضافه پودر سوخاري را حتماً در کيسه فريزر يا يخچال نگه داري کنيد تا طعم تازگي خود را از دست ند هد .
براي پوشش داد ن مرغ ، شما بايد تکه هاي مرغ را به سفيده تخم مرغ آغشته کرده و سپس درپودر سوخاري بغلتانيد .
اگر پودر سوخاري شما از نوع درشت بود ممکن است کمي سخت تر به گوشت بچسبد نگران نباشيد و خودتان با دست روي آن فشار د هيد و بعد از آن 20 د قيقه بگذاريد تا بماند ؛ اين کار باعث مي شود تا پودر سوخاري بهتر به گوشت بچسبد و موقع سرخ کرد ن کمتر جدا شود .
براي پخت مي توانيد ابتدا در يک تابه که روغن ريخته ايد يک طرف شنيتسل را سرخ کرده و سپس برگردانيد و ادامه پخت را در فر انجام دهيد . اين کار باعث مي شود تا روغن کمتري استفاده کنيد جون سوخاري روغن به خود جذب مي کند و يا با حرارت ملايم تمام پخت را روي گاز انجام د هيد .
مواد لازم براي شنيتسل مرغ :
2 که سينه ي مرغ بدون استخوان و پوست را آماده کنيد
2 عدد سفيده تخم مرغ / براي اين که مرغ را داخل آن بزنيد
2 قاشق مربا خوري نشاسته ذرت ( آرد ذرت ) r /> آب نصف يک ليمو ترش را مخلوط کنيد
يک پيمانه پودر نان
يک قاشق غذا خوري جعفري تازه خرد شده
يک قاشق مربا خوري فلفل سياه
و و رنده پوست يک ليمو ترش را با هم مخلوط کنيد و در 3 قاشق غذا خوري روغن زيتون سرخ کنيد .
مرغ را به صورتي که در تصوير توضيح داده شده برش د هيد . r /> سفيده هاي تخم مرغ ، نشاسته ذرت و آب ليمو ترش را با چنگال بزنيد و کنار بگذاريد .
پودر نان ، جعفري ، نمک ، فلفل و رنده ي پوست ليمو ترش رانيز در بشقابي جداگانه مخلوط کنيد مرغ را ابتدا در مخلوط سفيده تخم زده و سپس در مخلوط پودر نان بزنيد و سپس در هواي آشپزخانه بگذاريد 20 تا 30 د قيقه بماند تا خشک شود .
سپس روغن را در تابه ريخته و روي حرارت متوسط سرخ کنيد .
منبع:هنر آشپزي شماره 66