زمان آماده سازي: 20 دقيقه
زمان پخت: 35 دقيقه
پپيتا، مغز بو داده ي تخم کدو است که هم به عنوان يک ماده ي اوليه در آشپزي کاربرد دارد و هم مي توان آن را به عنوان يک ميان وعده سبک مصرف کرد. اين ماده غذايي در اغلب فروشگاههاي مواد غذايي سالم و سوپر مارکت ها يافت مي شود.
مواد لازم براي 4 نفر:
برنج / 1 و 1/2پيمانه( 300 گرم)
سيب زميني کومارا، درشت خرد شود / 1عدد بزرگ( 500 گرم)
سيب زميني، درشت خرد شود / 4 عدد کوچک( 480 گرم)
آرد معمولي / 2قاشق غذاخوري
خامه ترش / 2قاشق غذاخوري
تره تازه، ريز خرد شود / 2قاشق غذاخوري
آرد معمولي، اضافي / 1/4 پيمانه( 35 گرم)
روغن نباتي / 2قاشق غذاخوري
نخود پخته / 300 گرم
پپيتا / 1/3 پيمانه( 55 گرم)
کشمش / 1/3 پيمانه( 55 گرم)
ساقه ي کرفس پاک شده( نازک برش دهيد) / 3 عدد( 300 گرم)
برگ جعفري تازه و ريز خرد شده / 2قاشق غذاخوري
نعناع تازه و ريز خرد شده / 1/4 پيمانه
پوست ليمو، ريز رنده شده / 1قاشق غذاخوري
پياز قرمز، نازک برش دهيد / 1عدد متوسط( 170 گرم)
گوجه فرنگي، ريز خرد شود / 3 عدد کوچک( 270 گرم)
سس تاهيني:
تاهيني( رب کنجد يا شيره و سمغ درخت کنجد) / 2قاشق غذاخوري
آبليمو / 1/2پيمانه( 125 ميلي ليتر)
روغن زيتون / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر)
طرز تهيه:
1ـ برنج را داخل يک کاسه محتوي آب جوش بريزيد تا بپزد، درب قابلمه را نبنديد، منتظر شويد تا برنج نرم شود،آنگاه آن را آبکش کنيد، آبکش برنج را زير آب سرد بگيريد، بگذاريد تا آب برنج خارج شود.
2ـ در اين فاصله کومارا و سيب زميني را به طور جداگانه به يکي از سه روش پخت جوشاندن، بخارپز و يا با استفاده از مايکروويو بپزيد تا نرم شوند، آنگاه آب آنها را خوب بگيريد. مخلوط کومارا و سيب زميني را درون يک کاسه بزرگ به پوره تبديل کنيد؛ 10 دقيقه صبر کنيد تا خنک شود.
3- سس تاهيني را آماده کنيد.
4- آرد، خامه ترش و تره را به پوره سيب زميني اضافه کنيد و هم بزنيد. با استفاده از اين مخلوط شش عدد کوکو تهيه کنيد، دو طرف کوکوها را به آرد اضافه آغشته کنيد. روغن را درون يک ماهي تابه با کف ضخيم داغ کنيد، کوکوها را در دو نوبت درون ماهي تابه قرار دهيد تا حدي که هر دو طرف آنها کمي سرخ شود. روي آنها را بپوشانيد تا گرم بمانند.
5- برنج را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد، سس و باقي مانده مواد اوليه را هم اضافه کنيد؛ به آرامي آنها را با هم مخلوط کنيد. سالاد برنج را با کوکوها سرو کنيد.
سس تاهيني:
همه ي مواد لازم جهت تهيه اين سس را درون يک شيشه دردار بريزيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد.
در هر پرس از اين سالاد 43/3 گرم چربي و 4046 کيلوژول( 967 کالري) انرژي وجود دارد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)