زمان آماده سازي: 20 دقيقه
زمان پخت: 35 دقيقه
سس نام جيم نيز مثل اغلب سس هاي تايلندي بسيار تند است. اگر مايليد براي کاستن تندي اين سس تخم هاي چيلي ها را خارج کنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
آب / 4 پيمانه( 1ليتر)
فيله سينه ي مرغ / 600 گرم
رازيانه / 2عدد
زنجبيل تازه، درشت برش داده شود / 1تکه 2سانتي 10 گرم
روغن بادام زميني / 1قاشق غذاخوري
پياز قرمز، ريز خرد شود / 1عدد کوچک( 80 گرم)
برنج باسماتي / 1پيمانه( 200 گرم)
لوبياي برفي( واژه نامه) پاک شود / 300 گرم
فلفل دلمه اي زرد، برش نازک داده شود / 1عدد متوسط( 200 گرم)
ميزونا( واژه نامه) / 150 گرم
برگ گشنيز تازه / 1/2پيمانه( کاملاً فشرده)
مواد سس نام جيم:
سير، چهار قسمت شود / 2 حبه
چيلي سبز، درشت خرد شود / 2 عدد بلند و کشيده
آبليمو / 2 قاشق غذاخوري
روغن بادام / 2 قاشق غذاخوري
شکر گور يا شکر زرد رنده شده (واژنامه) / 1 قاشق غذاخوري
سس ماهي (واژنامه) / 1 قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
1ـ داخل يک قابلمه متوسط آب را جوش بياوريد، مرغ، رازيانه و زنجبيل را درون آن بريزيد، درب قابلمه را بگذاريد و حدود 10 دقيقه يا تا زماني که مرغ کاملاً بپزد بگذاريد روي اجاق بماند. قابلمه را از روي حرارت برداريد و حدود 10 دقيقه صبر کنيد تا مرغ درون همان قابلمه خنک شود بعد آنرا درون آبکش خالي کنيد و آب مرغ را نگهداريد. رازيانه و زنجبيل را دور بريزيد و مرغ را خيلي نازک تکه تکه کنيد.
2ـ در اين فاصله سس نام جيم را آماده کنيد.
3- قابلمه را پاک کنيد، روغن را داخل آن داغ کنيد، پياز را داخل آن تفت دهيد تا نرم شود. برنج را اضافه کنيد و يک دقيقه آن را تفت دهيد آب مرغ را که نگه داشته بوديد به آن اضافه کنيد و آن را جوش آوريد. حرارت را کم کنيد، درب قابلمه را نبنديد و حدود 5 دقيقه يا تا زماني که برنج فقط نرم شود، بگذاريد آرام آرام بجوشد. آن را آبکش کنيد، 10 دقيقه صبر کنيد تا خنک شود.
4- در اين فاصله لوبياها را بجوشانيد، بخارپز کنيد و يا درون مايکروويو بپزيد تا نرم شوند، بعد آنها را داخل آبکش بريزيد، زير شير آب سرد بگيريد و بگذاريد آبشان برود.
5- داخل يک کاسه بزرگ، مرغ، برنج و لوبياها را با فلفل دلمه اي، ميزونا، گشنيز و سس به آرامي مخلوط کنيد.
طرز تهيه سس نام جيم:
همه ي مواد سس را درون غذاساز يا مخلوط کن آنقدر بزنيد تا صاف و يک دست شوند.
در هر پرس از اين سالاد 17/6 گرم چربي و 2173 کيلوژول( 519 کالري) انرژي وجود دارد.
نکته:
شما مي توانيد براي تهيه اين سالاد از يک مرغ سوخاري آماده استفاده کنيد اما در آن صورت بايد برنج را در مخلوطي از آب و استاک آماده مرغ بپزيد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)