زمان آماده سازي: 30 دقيقه
زمان پخت: 30 دقيقه
کافير( کفير): درخت کوچکي است از تيره ي مرکبات که داراي ميوه و برگهاي بسيار معطري است. برگ اين درخت به شکل تازه و خشک در برخي از فروشگاههاي ميوه و تره بار و اغلب سوپر مارکت هاي آسيايي يافت مي شود.
مواد لازم براي 4 نفر:
فيله گاو، پاک شود / يک قطعه 600 گرمي
خيار بزرگ( سالادي) تخم هاي آن را خارج کنيد و نازک نازک برش دهيد / 2عدد( 260 گرم)
جوانه ي لوبيا / 1پيمانه( 80 گرم)
پياز قرمز، نازک برش دهيد / 1عدد متوسط(170 گرم)
برگ گشنيز تازه / 1پيمانه
برگ نعناع تازه / 1پيمانه
برگ تازه درخت کافير، ريز ريز خرد شود / 6 عدد
روغن نباتي، براي سرخ کردن / به ميزان لازم
رشته تخم مرغي خشک / 200 گرم
مواد سس ترش و داغ:
آبليمو / 1/3 پيمانه( 80 ميلي ليتر)
سس ماهي( واژه نامه) / 2قاشق غذاخوري
شکر قهوه اي / 1قاشق غذاخوري
چيلي تايلندي قرمز و تازه، نازک نازک برش دهيد / 3 عدد کوچک
سير له شده / 1حبه
طرز تهيه:
1- سس داغ و ترش را تهيه کنيد.
2- گوشت را روي سيني چرب شده و داغ فر و يا روي کباب پز، کباب کنيد تا هر دو طرف آن سرخ شود و مطابق سليقه تان بپزد. سپس روي آن را بپوشانيد و 10 دقيقه به حالت استراحت بگذاريد. سپس آن را نازک نازک برش دهيد.
3- در اين فاصله خيار، جوانه لوبيا، پياز، گشنيز، نعناع و برگ کافير را داخل يک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنيد.
4- روغن را داخل واک يا يک قابلمه بزرگ داغ کنيد رشته ها را در چند نوبت داخل روغن فرو کنيد تا پف کنند و کمي سرخ شوند. بعد روغن اضافي آن را روي کاغذ خشک کن بگيريد.
5- گوشت گاو و سس را به سالاد داخل کاسه بيفزاييد، آنها را به آرامي با هم مخلوط کنيد. رشته ها را بين بشقاب هاي سرو تقسيم کنيد و روي آنها سالاد گوشت قرار دهيد.
طرز تهيه سس تند و ترش:
همه ي مواد سس را داخل يک شيشه در دار بريزيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد.
در هر پرس از اين سالاد 10/1گرم چربي و 1842کيلوژول( 436 کالري) انرژي وجود دارد.
چند نکته:
سس را مي توانيد از يک روز قبل تهيه کنيد، روي آن را بپوشانيد و در يخچال قرار دهيد. رشته ها را نيز مي توانيد از يک روز جلوتر سرخ کرده و درون يک ظرف يا محفظه اي که هوا به داخل آن نفوذ نکند، نگهداري کنيد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)