زمان آماده سازي: 40 دقيقه( به اضافه مدت زمان ماندن در يخچال)
زمان پخت: 10 دقيقه
اسکورداليا نوعي سس يوناني تند و تيز است که با نان( گاهي اوقات سيب زميني) سير، آبليمو و روغن زيتون ساخته مي شود و آن را مي توان تقريباً با هر نوع غذايي- از گوشت قرمز و گوشت سفيد کبابي تا ماهي و سبزيجات خام- سرو کرد.
مواد لازم براي 4 نفر:
فيله گوسفند پاک شود / 600 گرم
روغن زيتون / 2قاشق غذاخوري
پوست ليموي ريز رنده شده / 2قاشق چايخوري
مرزنگوش تازه و ريز خرد شده / 1قاشق چايخوري
سير له شده / 1حبه
فلفل دلمه اي سبز، نازک نازک خرد شود / 1عدد بزرگ( 350 گرم)
خيار باريک، به شکل تکه هاي 2سانتي خرد شود / 400 گرم
گوجه فرنگي به شکل حبه انگور نصف شود / 400 گرم
ساقه کرفس، پاک و نازک نازک بريده شود / 2عدد( 200 گرم)
پيازچه، برش هاي نازک دهيد / 4 عدد
کاهوي معمولي کوچک، درشت خرد شود / 2عدد
زيتون بدون هسته / 1پيمانه( 150 گرم)
پنير فتا، خرد شود / 200 گرم
مواد سس اسکورداليا:
نان سفيد بيات / 2برش
سير له شده / 2حبه
روغن زيتون / 2قاشق غذاخوري
سرکه سفيد / 2قاشق غذاخوري
آبليمو / 1قاشق غذاخوري
آب / 1/3 پيمانه( 80 ميلي ليتر)
مواد سس مرزنگوش:
روغن زيتون / 2قاشق غذاخوري
سرکه سفيد / 2قاشق غذاخوري
مرزنگوش تازه و ريز خرد شده / 1قاشق غذاخوري
فلفل / کمي
طرز تهيه:
1- گوشت، روغن، پوست ليمو، مرزنگوش و سير را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد آرام هم بزنيد تا گوشت به اين مواد آغشته شود. روي کاسه را بپوشانيد و آن را يک ساعت در يخچال قرار دهيد.
2- در اين فاصله اسکورداليا را تهيه کنيد. سس مرزنگوش را هم تهيه کنيد.
3- ماهي تابه نچسب و بزرگي را داغ کنيد در چند نوبت تکه هاي گوشت را در آن بپزيد تا سرخ شوند و به ميزان دلخواهتان بپزند. درب ماهي تابه را ببنديد و 5 دقيقه گوشت را به حالت استراحت بگذاريد سپس گوشت را به تکه هاي ضخيم برش دهيد.
4- گوشت را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد بقيه ي مواد اوليه و سس مرزنگوش را هم به آن اضافه کنيد آرام هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند. اين سالاد را ميان بشقاب هاي سرو تقسيم کنيد و از سس اسکورداليا روي آن بريزيد.
طرز تهيه ي سس اسکورداليا:
دور تا دور برش هاي نان را بگيريد، بعد آنها را داخل يک کاسه کوچک محتوي آب سرد خيس کنيد، نانها را از آب خارج کنيد. نانها را با دست فشار دهيد تا آب از آنها خارج شود، نان و بقيه ي مواد اوليه را داخل مخلوط کن بريزيد و هم بزنيد تا مخلوطي صاف و يکدست حاصل شود.
طرز تهيه سس مرزنگوش:
همه ي مواد سس را داخل شيشه در دار بريزيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد.
در هر پرس از اين سالاد 46/1گرم چربي و 2971کيلوژول( 710 کالري) انرژي وجود دارد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)