زمان آماده سازي: 40 دقيقه
زمان پخت: 10 دقيقه
ريحان تايلندي، هم به لحاظ شکل و هم به لحاظ طعم و مزه با ريحان شيرين متفاوت است. برگهاي اين نوع ريحان کوچکتر و ساقه هاي آن بنفش رنگ است و طعمي شبيه شيرين بيان يا باديان دارد.
مواد لازم براي 4 نفر:
فيله گوسفند، پاک شود / 1کيلوگرم
روغن نباتي / 1قاشق غذاخوري
آبليمو / 1قاشق غذاخوري
بوک چوي( نورس) 4 قسمت شود / 600 گرم
هويج / 1عدد بزرگ( 180 گرم)
تکه هاي توفو سرخ شده / 250 گرم
ريحان تايلندي، تازه و خرد شده / 1/2پيمانه
گشنيز تازه و خرد شده / 1/2پيمانه
جوانه لوبيا / 1و1/4 پيمانه( 100 گرم)
پيازچه ي نازک نازک برش دهيد / 4 عدد
نارگيل با برش هاي باريک و نازک / 1پيمانه( 15 گرم)
مواد سس نارگيل:
آبليمو / 2قاشق غذاخوري
سس ماهي / 1قاشق غذاخوري
سس چيلي شيرين / 1قاشق غذاخوري
چيلي قرمز تايلندي، تخم هاي آن را خارج کنيد و نازک نازک برش دهيد / 1عدد کوچک
شير نارگيل / 3/4 پيمانه( 180 ميلي ليتر)
طرز تهيه:
1- سس نارگيل را تهيه کنيد.
2- گوشت، روغن، آبليمو را داخل يک کاسه متوسط بريزيد و آرام هم بزنيد تا گوشت به اين مواد آغشته شود. سپس گوشت را داخل يک ماهي تابه داغ و چرب شده( يا درون فر و تحت حرارت گريل) بپزيد تا سرخ شود و به ميزاني که مطلوب شماست بپزد. بعد روي گوشت را بپوشانيد و 5 دقيقه به آن استراحت بدهيد. اکنون گوشت را به قطعات نازک برش دهيد.
3- در اين فاصله بوک چوي را آب پز کنيد يا بخارپز کنيد و يا در مايکروويو بپزيد تا وقتي که حالت پژمرده بگيرد بعد داخل آبکش بياندازيد تا آب اضافي آن خارج شود.
4- هويج را به صورت تکه هاي 8 سانتي برش دهيد. سپس با استفاده از يک کارد تيز يا رنده V شکل هر تکه آن را از طول برش هاي نازک بدهيد و در آخر از اين برش ها تکه هايي به شکل چوب کبريت توليد کنيد.
5- گوشت، بوک چوي و هويج را داخل يک کاسه بزرگ با سس و باقيمانده مواد اوليه مخلوط کنيد و آرام هم بزنيد.
طرز تهيه سس نارگيل:
همه ي مواد سس را درون يک شيشه در دار با هم مخلوط کنيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد.
در هر پرس از اين سالاد 24/4 گرم چربي و 2181کيلوژول( 521کالري) انرژي وجود دارد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)