زمان آماده سازي: 25 دقيقه
زمان پخت: 15 دقيقه
مواد لازم براي 4 نفر:
برنج / 2پيمانه
آب / 2پيمانه
خيار سالادي / 2پيمانه(260 گرم)
ديکن( ترب ژاپني) کوچک / 1/2پيمانه(200 گرم)
ليمو با پوست، قاچ قاچ شود و سپس هر قاچ را نازک نازک برش دهيد / 1عدد
ساشيمي سالمون، نازک نازک برش دهيد / 400 گرم
کنجد بو داده / 1/4 پيمانه( 35 گرم)
جلبک دريايي بو داده، با قيچي آن را به صورت رشته ها باريک برش دهيد / يک ورق
مواد سس واسابي:
زنجبيل تازه / يک تکه 4 سانتي( 20 گرم)
رب واسابي / 1قاشق چايخوري
سويا سس / 1قاشق غذاخوري
آب / 1/3 پيمانه( 80 ميلي ليتر)
سرکه برنج / 1/4 پيمانه( 60 ميلي ليتر)
طرز تهيه:
1- برنج را داخل يک صافي بريزيد و زير شير آب سرد بگيريد تا زماني که آب خارج شده از زير صافي شفاف شود. سپس برنج و آب را داخل يک قابلمه متوسط بريزيد، درب قابلمه را ببنديد و بگذاريد تا جوش آيد. سپس حرارت را کم کنيد و بگذاريد حدود 12دقيقه و يا تا زماني که همه ي آب برنج کشيده شود، آرام آرام بجوشد و بپزد. آنگاه قابلمه را از روي حرارت برداريد درب قابلمه بسته باشد، 10 دقيقه به همان حالت بماند.
2- در اين فاصله سس واسابي را تهيه کنيد.
3- با پوست کن سبزيجات، خيارها را به صورت نوارهاي باريک برش دهيد. ترب را برش هاي نازک دهيد و از آن برش برشهاي نازکتري به شکل چوب کبريت بسازيد. برنج، خيار و ترب را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد. ليمو، ماهي، سس و نيمي از کنجدها را هم اضافه کنيد و آرام هم بزنيد تا مخلوط شوند. سالاد را بين کاسه هاي سرو تقسيم کنيد و روي سالادها جلبک دريايي و سپس باقي مانده کنجدها را بپاشيد.
طرز تهيه سس واسابي:
همه ي مواد سس را درون يک شيشه در دار با هم مخلوط کنيد، درب شيشه را محکم ببنديد و آن را خوب تکان دهيد.
در هر پرس از اين سالاد 13/3 گرم چربي و 3078 کيلوژول( 735 کالري) انرژي وجود دارد.
منبع:مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (سالادها)