زمان آماده سازي 10 دقيقه. زمان پخت 2 ساعت و 30 دقيقه.
مواد لازم براي 4 نفر:
روغن زيتون / 1 قاشق غذاخوري
پياز قرمز متوسط خرد شده / 2عدد
سير له شده / 1 حبه
گوشت چرخ شده گاو / 1 کيلوگرم
کنسرو 410 گرمي گوجه فرنگي / 2 عدد
/ آب / 1/2 و 1پيمانه
رب گوجه فرنگي / 2 قاشق غذاخوري
استاک گوشت گاو پودر شده / 3 قالب
اورگانو خشک / 1 قاشق چايخوري
شکر / 1/2 قاشق چايخوري
1. روغن را در ماهي تابه گرم کنيد، پياز و سير را درون روغن بريزيد و آنها را روي حرارت کم مدت 15 دقيقه يا تا زماني که پياز کاملاً نرم شود بهم بزنيد سپس گوشت چرخ شده را درون ماهي تابه بريزيد آن را بپزيد و بهم بزنيد تا خوب سرخ شود کنسرو گوجه فرنگي، آب، رب گوجه فرنگي، استاک گوشت و گياهان معطر و شکر را به گوشت سرخ شده اضافه نمائيد مخلوط را بجوش بياوريد و بدون اينکه در ظرف را بگذاريد حدود 2 ساعت يا تا زماني که سس غليظ شود آن را با حرارت ملايم بجوشانيد و گاهي آن را به هم بزنيد.
2. آن را با پاستا سرو نماييد و در صورت تمايل پنير پارمزان رنده شده روي آن بريزيد.
سس بولوگنايز را مي توان 2 روز جلوتر تهيه کرد.
روي آن را بپوشانيد و در يخچال نگهداري کنيد.
آن را مي توان فريز کرد.
مايکروويو براي پختن آن مناسب نيست.
منبع: مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (غذاهاي متنوع با ماکاروني)