زمان آماده سازي 15 دقيقه. زمان پخت 1ساعت و 45 دقيقه( بعلاوه زمان انتظار).
پاستاي اسپاگتي / 125گرم
تخم مرغ که اندکي زده شده باشد / 2عدد
خامه ترش / 1/2 پيمانه
پنير پارمزان تازه رنده شده / 1پيمانه( 80گرم)
روغن زيتون / 1 قاشق غذاخوري
پياز قرمز متوسط ريزشده / 1عدد
گوشت سرخ شده گاو / 250گرم
مخلوط چاشني چيلي / 1 بسته 35گرمي
رب گوجه فرنگي / 1 قاشق غذاخوري
استاک مرغ( آب مرغ) / 1 پيمانه
کنسرو 440گرمي نخود شسته شده و آب آن گرفته شود / 1عدد
سالساي گوجه فرنگي:
گوجه فرنگي درشت خرد شده / 2عدد
پيازچه خرد شده / 2عدد
شکر / 1 قاشق چايخوري
آبليمو / 1 قاشق غذاخوري
گشنيز تازه خرد شده / 1 قاشق غذاخوري
1. پاستا را درون ظرف بزرگي از آب جوش بريزيد و بدون اينکه در ظرف را بگذاريد بپزيد تا اندکي نرم شود و بعد آن را آبکش نمائيد.
2. پاستا، تخم مرغ، خامه ترش و نيمي از پنير را در کاسه اي با يکديگر مخلوط نمائيد روغن را در ماهي تابه گرم کنيد و پياز را در آن تفت دهيد و بهم بزنيد تا نرم شود گوشت را به پياز اضافه کنيد و آن را بهم بزنيد تا خوب سرخ شود. مخلوط سس، رب گوجه فرنگي و استاک را با محتويات ماهي تابه مخلوط کنيد آن را بجوش بياوريد و بدون اينکه در ماهي تابه را بگذاريد به مدت 5 دقيقه مخلوط را با حرارت ملايم بجوشانيد سپس نخود را به محتويات ماهي تابه اضافه کنيد و 5 دقيقه يا تا زماني که مخلوط غليظ شود، آن را با حرارت ملايم بجوشانيد باز هم هنگام پختن در ماهي تابه را نگذاريد.
3. نيمي از مخلوط پاستا را روي کف و کنار ظرف 23سانتي متري پاي که درون آن روغن ماليده شده است بريزيد و فشار دهيد مخلوط گوشت را روي پاستا بريزيد و آن را محکم فشار دهيد و پهن کنيد بقيه پاستا را روي مخلوط گوشت بريزيد پنير باقيمانده را نيز روي پاستا بپاشيد پاي را حدود 1 ساعت و ربع يا تا زماني که کاملاً برشته شود در فر با حرارت ملايم بپزيد.
4. پنج دقيقه صبر کنيد و بعد پاي را ببريد آن را با سالساي گوجه فرنگي سرو نماييد.
سالساي گوجه فرنگي: تمام مواد را در کاسه اي با هم مخلوط کرده و روي آن را بپوشانيد و مدت 20دقيقه آن را رها کنيد.
غذا را مي توان يک روز جلوتر تهيه کرد.
آن را بپوشانيد و در يخچال نگهداريد.
پاي را مي توان فريز کرد.
مايکروويو براي پختن مناسب است.
منبع: مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (غذاهاي متنوع با ماکاروني)