زمان آماده سازي 30 دقيقه. زمان پخت 45 دقيقه.
مواد لازم براي 6 نفر:
پاستاي ريگاتوني / 500گرم
پنير پارمزان تازه رنده شده / 1/3 پيمانه
کوفته قلقلي:
نان سفيد خرد شده / 1 برش
شير / 1 پيمانه
گوشت چرخ کرده گاو / 750گرم
پياز متوسط قرمز رنده شده / 1 عدد
سير له شده / 1 حبه
پنير پارمزان تازه رنده شده / 1/4 پيمانه
جعفري تازه خرد شده / 2 قاشق غذاخوري
ريحان تازه خرد شده / 2 قاشق غذاخوري
روغن نباتي براي سرخ کردن
تهيه سس:
ژامبون خرد شده / 3 ورق
کره / 125 گرم
آرد ساده / 1/2 پيمانه
شير / 1/25ليتر( 5پيمانه)
سس خردل با دانه هاي له شده / 1/2 قاشق غذاخوري
پيازچه تازه،خرد شده / 2 قاشق غذاخوري
1. پاستا را درون ظرف بزرگي از آب جوش بريزيد و بدون اينکه در ظرف را بگذاريد بپزيد تا اندکي نرم شود و بعد آن را آبکش کنيد.
2. کوفته قلقلي ها و پاستا را درون ظرف نسوزي که 10 پيمانه ظرفيت دارد و روغن مالي شده است با يکديگر مخلوط نمائيد روي آنها را سس بريزيد و روي سس را با پنير بپوشانيد بدون اينکه در ظرف را بگذاريد آن را در فر قرار دهيد و محتويات آن را تقريباً به مدت 15 دقيقه يا تا زماني که کاملاً گرم شود با حرارت ملايم بپزيد.
کوفته قلقلي: نان و شير را درون کاسه اي با يکديگر مخلوط نمائيد و 5 دقيقه صبر کنيد. مخلوط نان، گوشت، پياز، سير، پنير و سبزيجات معطر را در کاسه اي با يکديگر قاطي و خوب آنها را مخلوط نماييد دو قاشق غذاخوري از مخلوط را به شکل توپ درآوريد و با بقيه مخلوط نيز چنين کنيد کوفته ها را توي روغن بريزيد و سرخ کنيد. تا خوب برشته شوند و کاملاً بپزيد سپس آنها را روي کاغذ خشک کن بگذاريد تا روغن آنها کشيده شود و خشک شوند.
سس: ژامبون را درون ماهي تابه بريزيد آن را سرخ کنيد و هم بزنيد تا وقتي که برشته شود و بعد آن را از ماهي تابه خارج کنيد. سپس کره را در ماهي تابه آب کرده آرد را به آن بيفزائيد و مخلوط را هم بزنيد تا قل قل کند ماهي تابه را از روي حرارت برداريد.
شير را به محتويات ماهي تابه اضافه کنيد و مخلوط را روي حرارت هم بزنيد تا سس بجوشد و در آخر سس خردل، پيازچه و ژامبون را به سس اضافه و مخلوط کنيد.
آن را مي توان يک روز جلوتر تهيه کرد.
روي غذا را بپوشانيد و در يخچال نگهداري کنيد.
فريز کردن براي آن مناسب نمي باشد.
براي پختن پاستا مي توان از مايکروويو استفاده کرد.
منبع: مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (غذاهاي متنوع با ماکاروني)