جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کي بايد ورزش کرد و کي نه؟
-(2 Body) 
کي بايد ورزش کرد و کي نه؟
Visitor 1763
Category: دنياي فن آوري

همه ما از فوايد ورزش کردن آگاهيم. اما وقتي دچار بيماري و استرس مي‌شويم، آيا به ورزش کردن اهميت مي‌دهيم؟
 

* ورزش کردن با شکم پر خوب نيست، اما اين را هم بدانيد که ورزش سبک براي معده پر خوب است. ورزش سبک يعني پياده روي يا دوچرخه سواري آرام.
* اگر شب قبل از ورزش، خيلي آب و مايعات بنوشيد، الکتروليت‌هاي بدن شما از حالت تعادل خارج مي‌شوند. پس بهتر است استراحت کنيد و يا آرام پياده روي کنيد. اين نکته را از ياد نبريد که بايد روز بعد، مايعات زيادي مصرف کنيد تا دچار کم آبي بدن نشويد.
* اگر ورزش شديدي کنيد، روز بعد مطمئناً دچار کوفتگي عضلاني خواهيد شد. بنابراين بهتر است نوع ورزش خود را تغيير دهيد، مثلاً اگر در اثر وزنه برداري دچار کوفتگي عضلاني شده‌ايد، مي‌توانيد يوگا انجام دهيد، و يا اگر به علت دويدن دچار گرفتگي عضلاني شده‌ايد، دوچرخه سواري کنيد. کوفتگي عضلاني بعد از ورزش طبيعي و خوب است، زيرا نشان مي‌دهد که بدن شما براي ورزش کردن آمادگي دارد. پس به اين دليل، ورزش را کنار نگذاريد.
* اگر دچار مشکلي از گردن به بالا باشيد مانند: آبريزش بيني، گرفتگي بيني، عطسه و گلودرد، در صورت نياز از شدت تمرينات ورزشي خود بکاهيد. اما اگر علائم بيماري در پايين گردن باشد مانند: گرفتگي سينه و دل درد، بايد از ورزش کردن منصرف شويد تا بهبود بيابيد. به طور کلي، اگر مريض بوديد و علائم بيماري‌تان با ورزش کردن بدتر شد، بهتر است ورزش نکنيد.
* ورزش کردن باعث کاهش علائم قاعدگي مي‌گردد. اما اين را هم بدانيد که ورزش شديد، آهن خون را کم مي‌کند و باعث خستگي مي‌گردد.
* اگر به طور منظم ورزش مي‌کرديد و الان مي‌خواهيد باردار شويد، مي‌توانيد به ورزش کردن خود ادامه دهيد. اما اگر ورزش نمي‌کرديد و قصد باردار شدن داريد، بهتر است پياده روي آرام انجام دهيد.
خانم‌هاي باردار بهتر است در سه ماهه سوم بارداري از هر گونه ورزش دوري کنند، زيرا افزايش وزن رحم باعث افزايش فشار به سياهرگي که خون را از پاها به قلب مي‌برد، مي‌گردد و باعث بروز بيماري‌هايي از قبيل پره اکلامپسي (افزايش فشار خون بارداري و وجود پروتئين در ادرار) مي‌شود.
* يوگا يکي از بهترين ورزش‌ها براي آرامش روح و کاهش استرس است.

روزانه چه مدت بايد ورزش کرد؟
 

ورزش‌هاي هوازي ملايم (مثل پياده روي و شنا) : حداقل 150 دقيقه ( 5/2 ساعت) در هفته
ورزش‌هاي هوازي شديد (مثل دويدن) : 75 دقيقه ( 15/1 ساعت) در هفته
ورزش‌هاي پرورش اندام (مثل وزنه برداري و کوه‌نوردي) : حداقل 2 بار در هفته
بهتر است روزانه به مدت نيم ساعت ورزش کنيد. اما اگر براي کاهش وزن و يا اهداف خاصي ورزش مي‌کنيد، بايد بيشتر از نيم ساعت ورزش کنيد. اگر مي‌خواهيد فوايد بيشتري از ورزش نصيبتان شود، 5 ساعت در هفته ورزش کنيد

قبل از ورزش، چه مقدار غذا بايد خورد؟
 

ورزش کردن با شکم خالي، مدت زمان و شدت ورزش را کم مي‌کند. به علاوه از فوايد کاهش وزن نيز کاسته مي‌شود.
مقدار و نوع غذايي که قبل از ورزش بايد مصرف کنيد، بستگي به مدت زمان و شدت ورزش دارد. کربوهيدرات يکي از مهم‌ترين سوخت‌ها براي بدن است.
خوردن غذا قبل از ورزش باعث مي‌شود که بدن داراي سوخت بيشتري باشد و جسم و روح نيز کمتر خسته شوند.
اگر مي‌خواهيد کمتر از يک ساعت ورزش کنيد، يک ميان وعده کوچک قبل از ورزش مصرف کنيد. اما اگر بيشتر از يک ساعت ورزش مي‌کنيد، ميان وعده شما بايد داراي مقدار زيادي کربوهيدرات و مقدار کمي چربي باشد. مانند: موز، ماست کم چرب، يک کاسه غلات صبحانه و شير.

روش اندازه گيري ضربان قلب
 

سرعت ضربان قلب در حال استراحت براي افراد بالغ 60 تا 100 ضربه در دقيقه و براي ورزشکار، نزديک 40 ضربه در دقيقه مي‌باشد.
براي اندازه گيري ضربان قلب مي‌توانيد به اين صورت عمل کنيد:
کف دست چپ رو به بالا باشد و دو انگشت دست راست را روي مچ دست چپ بگذاريد (بايد 2 انگشت را در امتداد شست دست چپ قرار دهيد) و يا اين که دو انگشت خود را روي گردنتان (به سمت ناي) بگذاريد.
هنگامي که نبض را احساس کريد، مدت 10 ثانيه بشماريد. مي‌توانيد با دست ديگر ساعت و يا تايمر را نگه داريد. سپس عدد بدست آمده را ضربدر 6 کنيد، تا معلوم شود که در 1 دقيقه چند بار قلب شما مي‌زند.

بسياري از عوامل بر روي ضربان قلب اثر مي‌گذارند، از جمله:
 

- مقدار فعاليت بدني
- سلامت بدن
- دماي هوا
- وضعيت بدن (ايستاده، نشسته يا خوابيده)
- احساسات
- جثه بدن
- استفاده از دارو

کي بايد به پزشک مراجعه کرد؟
 

- اگر ضربان قلب شما کمتر از 60 ضربه در دقيقه (به رادي کارديا) بود.
- اگر ضربان قلب شما بيشتر از 100 ضربه در دقيقه (تاکي کارديا) بود.
- اگر داراي علائمي از قبيل غش کردن، سرگيجه و يا تنفس سريع بوديد.
منبع: www.tebyan.net
ارسال توسط کاربر محترم سايت :Morteza051
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image