مزه ترش ريواس شايد در نظر اول، براي تهيه پاي ريواس که نوعي شيريني است، خيلي همخواني نداشته باشد اما پاي ريواس شيريني خوش طعمي است که اتفاقاً همنشيني مواد شيرين و ترش کنار هم، اين طعم ملس و خوشمزه را ايجاد کرده است.
مواد لازم براي خمير پاي
آرد: 185 گرم يا يک دوم پيمانه
شکر پودري: دو قاشق سوپ خوري
کره: 125 گرم
زرده تخم مرغ: يک عدد
مواد مياني پاي
شکر: 250 گرم (يک پيمانه )
ريواس خرد شده: 750 گرم
سيب خرد شده: دو عدد
پوست ليمو ترش رنده شده: يک قاشق چاي خوري
زنجبيل: سه بوته
شکر: دو قاشق سوپ خوري
دارچين: يک چهارم قاشق چايخوري
روش تهيه خمير:
ابتدا آرد را در کاسه گود نسبتاً بزرگي ريخته، سپس شکر پودر شده را اضافه کرده و با نوک انگشتان آن را ورز دهيد تا پودر شکر به خورد آرد برود. سپس کره نرم شده را اضافه کرده و دوباره با نوک انگشتان ورز دهيد؛ به طوري که به صورت خرده نان در بيايد. بعد از آن زرده تخم مرغ را اضافه کرده و با نوک چاقو زرده راهم به خورد مواد داده و در صورت لزوم يک قاشق سوپ خوري آب سرد اضافه کنيد تا مواد حالت خميري پيدا کنند. سپس خمير به دست آمده را در کيسه نايلوني ريخته و داخل يخچال به مدت 30 دقيقه قرار دهيد. در اين فاصله قالب مخصوص پاي يا قالب گردي به قطر 20 سانتي متر انتخاب کرده و آن را چرب کنيد و نيمي از خمير را روي ظرف مورد نظر به قطر تقريبي 3 ميلي متر باز کنيد و مدت 15 دقيقه در يخچال قرار دهيد.
روش تهيه پاي:
يک تابه مناسب انتخاب کرده و روي حرارت قرار دهيد. سپس شکر را در تابه ريخته و مرتب هم بزنيد تا شکر ذوب شود و به صورت کارامل درآيد. حالا ريواس و سيب خرد شده را اضافه کرده و همراه کارامل هم بزنيد و به اندازه يک يا دو قاشق سوپ خوري آب ريخته و حرارت را کم کنيد. حالا پوست ليمو ترش، زنجبيل و دارچين را ريخته و با حرارت خيلي ملايم مواد را با يکديگر مخلوط کنيد. بعد حرارت را خاموش کرده اجازه دهيد تا سرد شود و سپس ظرف پاي را از يخچال خارج کنيد و مواد را روي خمير بماليد و لايه دوم خمير را روي آن قرار دهيد. در اين فاصله فر را روشن کرده و ظرف را داخل فر بگذاريد.
فوت کوزه گري
فوت 1: مي توانيد مقداري از مواد مياني رانگه داشته و روي خمير پاي بچينيد و بعد آن را داخل فر بگذاريد.
فوت 2: قبل از اينکه ظرف پاي را داخل فر بگذاريد توسط چنگال چند سوراخ روي خمير ايجاد کنيد.
فوت 3: براي خوشرنگ شدن پاي مي توانيد از يک عدد زرده تخم مرغ استفاده کرده و توسط برس مخصوص، زرده را روي خمير بماليد و بعد داخل فر قرار دهيد و استفاده کنيد.
پاي ريواس براي شش نفر:
دماي فر: 190 درجه سانتي گراد (375 درجه فارنهايت ) يا درجه شماره 5 زمان آماده سازي: 40 دقيقه
زمان پخت: 50 دقيقه
منبع: نشريه همشهري مثبت شماره 6