جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
باتيك باندانا (روش ابر و بادي)
-(10 Body) 
باتيك باندانا (روش ابر و بادي)
Visitor 2084
Category: دنياي فن آوري

لوازم مورد نياز:
 

1.پارچه
2.كتيرا يا نشاسته
3.رنگ هاي اكريليك ابريشم
4.سيني
5.شانه و خط كش
يكي ديگر از تكنيك هاي رنگ آميزي پارچه تكنيك ابر و بادي است. ابر و بادي يكي از قديمي ترين و سنتي ترين روش هاي رنگ آميزي است كه بيشترين مصرف آن را در صنعت كاغذ سازي بوده است.

1.ابتدا كتيرا را پودر كنيد و با آب داغ مخلوط كنيد. سپس بگذاريد چند ساعتي در يخچال بماند تا کاملا حالت ژلاتيني پيدا کند. مي توانيد از نشاسته هم استفاده كنيد به اين صورت كه نشاسته را در آب سرد حل کرده سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به اصطلاح قوام بيايد. كتيرا يا نشاسته را داخل سيني بريزيد و كاملا يكنواخت كنيد. سيني را متناسب با اندازه پارچه ي مورد نظرتان انتخاب كنيد.

2.رنگ هاي مورد نظرتان را روي ظرف بچكانيد. رنگ ها را نيازي نيست با آب رقيق كنيد. چون رنگ هاي ابريشم با همان غلظت مناسب هستند. سعي كنيد خيلي رنگ نريزيد و بين قطره هاي رنگ ها فاصله بگذاريد. در غير اين صورت رنگ ها با هم مخلوط شده و در بعضي مواقع تركيب زيبايي پيدا نمي كنند و كار را چرک مي كنند.

3.شانه را روي سطح كتيرا حركت دهيد و فرم هاي اتفاقي ايجاد كنيد. سعي كنيد شانه دانه درشت باشد. هر چه دانه ها درشت تر باشد خطوط پهن تري ايجاد مي شود در نتيجه رنگ ها كمتر با هم تركيب مي شوند و زيبايي بهتري به كار مي دهد. شانه را خيلي روي كتيرا نكشيد چون هم رنگ ها خيلي با يكديگر تركيب مي شوند و همچنين رنگ ها با كتيرا مخلوط مي شوند و ديگر روي پارچه نفوذ نمي كنند. مي توانيد با انگشت يا هر وسيله ي ديگري فرم هاي اتفاقي ايجاد كنيد.

4.پارچه را طوري در دست بگيريد كه روي پارچه به سمت ظرف حاوي رنگ و پشت پارچه رو به خودتان باشد سپس به طور كامل روي ظرف پهن كنيد. دقت كنيد نيازي نيست پارچه را خيس كنيد.

5.چند لحظه بگذاريد پارچه روي ظرف بماند سپس از روي ظرف برداريد و روي يك سطح نايلوني پهن كنيد. نايلوني به اين دليل كه رنگ را زياد از پارچه نگيرد. در صورتي كه اگر روي سطح كاغذي باشد، رنگ ها به كاغذ زيري نفوذ كرده و پارچه كم رنگ مي شود. چند دقيقه بگذاريد به همان صورت بماند.

6.با يك خط كش كه متناسب با عرض پارچه است كتيراها را از روي پارچه جمع كنيد.
7.بگذاريد پارچه خشك شود. سپس اتو بكشيد و پارچه را بشوييد. قبل از اتو كشيدن پارچه را نشوييد چون رنگ ها هنوز ثابت نشده اند و از روي پارچه مي روند. هنگام اتو كشيدن مي توانيد روي پارچه يك كاغذ بگذاريد و روي كاغذ را اتو بكشيد.
با ظرف كتيراي آماده شده بهتر است يك تا 3 بار بيشتر رنگ آميزي نكنيد چون رنگ ها پس از هر بار استفاده در هم مخلوط شده و كتيرا را كثيف مي كنند و كار در نهايت چرك مي شود. البته اگر رنگ هاي تيره براي رنگ آميزي استفاده مي كنيد بهتر است يك بار بيشتر از كتيرا استفاده نكنيد و ظرف را عوض كنيد.

منبع: نشريه بانو، شماره 26
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image