ميگو با شير
يك عدد پياز خرد شده و يك حبه سير له شده را داخل روغن سرخ كنيد.
مقداري ادويه و آبليمو به آن اضافه كنيد.
يك كيلوگرم ميگو را داخل مواد فوق افزوده و تفت دهيد.
يك سوم ليوان شير را به مواد اضافه كنيد. بعد از گرم شدن شير، حرارت را خاموش كنيد.
بوراني اسفناج
- اسفناج را بخار پز كنيد.
- آن را بكوبيد.
- ماست را با اسفناج پخته و نمك، خوب مخلوط كرده و ميل نماييد.
كوفته فوري
- يك عدد پياز سرخ شده، يك پيمانه،برنج پخته، 150 گرم گوشت چرخ كرده،3 قاشق غذاخوري سبزي جات معطر خرد شده، يك عدد تخم مرغ، مقداري نمك و ادويه را با هم مخلوط كرده و خوب بزنيد.
- از مواد گلوله هاي متوسط درست كنيد.
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- كوفته را داخل آن بچينيد.
- مقداري رب گوجه فرنگي، دارچين و ادويه را به دو ليوان آب افزوده و خوب مخلوط كنيد.
- بعد بر روي كوفته ها بريزيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا كوفته ها بپزد.
پوره فوري
1- سيب زميني و تخم مرغ ها را آب پز كرده، پوست كنده و رنده كنيد.
2- رنده سيب زميني و تخم مرغ ها را با مقداري سس مايونز و نمك مخلوط نماييد.
3- مواد را داخل ظرف مناسب ريخته و به مدت 20 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد. سپس آن را ميل كنيد.
سوپ گوجه فرنگي
- سير و پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- مرغ،هويج خرد شده، سيب زميني خرد شده، 2 عدد گوجه فرنگي خرد شده، يك قاشق چاي خوري رب گوجه فرنگي، مقداري نمك و ادويه را به مخلوط سير و پياز افزوده و يك ليتر آب روي آن بريزيد.
- بعد ازجوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا مواد پخته و سوپ غليظ شود.
ترشي قارچ
1- گل كلم را شسته و خرد كنيد.
2- فلفل ها را خرد كنيد.
3- قارچ هاي ريزي را انتخاب كنيد.
4- گل كلم،فلفل، قارچ، سركه و مقداري نمك را با هم مخلوط كنيد.
5- ظرف محتوي مواد را به مدت 20 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد.
سوپ قارچ
- قارچ ها را داخل روغن خيلي كم تفت دهيد.
- يك ليتر آب مرغ به قارچ اضافه كنيد.
- بعد از جوش آمدن آب، رب گوجه فرنگي، مقداري نمك و ادويه، گوجه فرنگي رنده شده را به آن اضافه كنيد.
- حرارت را كم كنيد تا سوپ كاملا غليظ شود.
سالاد قارچ با نعناع
1- قارچ را فوري با آب سرد بشوييد.
2- قارچ ها را خشك كنيد. سپس آن را ورقه ورقه كنيد.
3- روي قارچ ها آبليمو بريزيد.
4- خامه را به قارچ اضافه كنيد.
5- نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد.
6- مواد را داخل ظرف ريخته، نعناي خرد شده روي مواد بپاشيد.
املت سيب زميني
- سيب زميني رابه صورت خلالي خرد كنيد.
- سيب زميني ها را داخل روغن سرخ كنيد.
- تخم مرغ ها را روي سيب زميني ها بشكنيد.
- مقداري نمك وادويه روي آن بپاشيد.
- بعد از اين كه تخم مرغ بست، حرارت را خاموش كنيد.
خرماي مغز گردو
- هسته خرماها را خارج كنيد.
- مغز گردوها را داخل خرماها قرار دهيد.
- روي خرماهاپودر نارگيل بپاشيد.
- اين خرماها را مي توانيد با نان و پنير و سبزي ميل كنيد.
برشتوك مرغ
- چند برش مرغ را به آرد آغشته كنيد.
- تكه هاي مرغ آغشته به آرد را داخل تخم مرغ زده شده بغلطانيد. سپس به برشتوك ذرت آغشته نماييد.
- روغن را داغ كنيد.
- تكه هاي مرغ را داخل روغن سرخ كنيد تا تردو طلايي رنگ شود.
دسر ميوه جات
- يك عدد سيب را رنده كنيد.
- يك عدد موز را رنده كنيد.
- ميوه هاي رنده شده را با يك قاشق خامه، يك قاشق عسل و مقداري پودر گردو داخل مخلوط كن ريخته و يك دست كنيد. نهايتا داخل ظرف مناسب ريخته، روي آن پودر شكلات پاشيده و ميل كنيد.
كاناپه سيب زميني
- يك عدد سيب زميني را پوست كنده و به صورت حلقه اي برش برش بزنيد.
- حلقه هاي سيب زميني را بخار پز كنيد.
- مقداري سبزي جات به دلخواه با هم مخلوط كرده، روي حلقه هاي سيب زميني قرار دهيد.
- نهايتاً مقداري ماست ترش روي سبزي جات بريزيد.
خورش بادمجان
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- گوشت خرد شده را به پياز افزوده و تفت دهيد.
- رب گوجه فرنگي، ادويه و نمك را به آن افزوده، يك ليتر آب روي مواد ريخته و بعد از جوش آمدن آب حرارت را كم كنيد.
- بعد از اينكه گوشت پخت بادمجان هاي تفت داده شده را به خورش افزوده، بعد از چند جوش حرارت را خاموش كنيد.
- مقداري آب ليمو به خورش بزنيد و ميل كنيد.
املت بادمجان
- بادمجان ها را پوست كنده، به مدت 30 دقيقه داخل آب و مقداري نمك خيس كنيد. سپس آن را داخل آب كش بريزيد.
- بادمجان ها را داخل روغن سرخ كنيد.
- پياز را خرد كرده، داخل روغن تفت دهيد.
- رب گوجه فرنگي و ادويه رابه پياز افزوده و تفت دهيد.
- گوجه فرنگي هاي حلقه شده را روي پياز بچينيد.
- بادمجان ها را روي گوجه فرنگي ها بچينيد.
-مقداري آب اضافه كنيد. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را كم كنيد تا غليظ شود. نهايتاً چند تخم مرغ روي بادمجان ها بشكنيد.
ترشي كلم قرمز
- كلم را به صورت رشته اي خرد كنيد.
- كلم را خوب شسته و داخل آبكش بريزيد تا آب آن كاملا گرفته شود.
- كلم خرد شده را با سركه داخل قابلمه بريزيد.
- حرارت را روشن كنيد. و اجازه دهيد كلم چند جوش بزند.
- حرارت را خاموش كرده، بعد از اين كه خنك شد آن را داخل ظرف مناسب ريخته، داخل يخچال نگهداري كنيد.
منبع:نشريه تغذيه و سلامتي شماره 79