در تاكيدي بر اين نظريه كه "ماهي غذاي مغز" است، يك مطالعه جديد نشان داده است، در افرادي كه در رژيمهاي غذايشان ماهي فراوان مصرف ميكنند خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر بطور چشمگيري پايينتر است.
به گزارش پايگاه اينترنتي هلث دي، به نظر ميرسد كه علت عمده اين امر وجود "اسيد دوكوساهگزانويك"(? docosahexaenoic acid (DHA?در ماهي باشد.
دوكوساهگزانويك اسيد چرب اشباع نشده امگا ? 3?است كه به نظر ميرسد بر خطر زوال عقل تاثير بگذارد و براي عملكرد مناسب سيستم عصبي مركزي حائز اهميت باشد.
دكتر "ارنست شفر" دانشمند ارشد و مدير "آزمايشگاه سوخت و ساز چربي" در "مركز تحقيقات تغذيه انسان جان ماير" وابسته به وزارت كشاورزي آمريكا در بوستون و محقق ارشد اين مطالعه گفت: وجود سطح بالاي ? DHA?در خون، اسيد چربي كه در ماهي پيدا ميشود، خطر ابتلا به زوال عقل را به نصف ميرساند.
شفر گفت معلوم شده است كه اسيد چرب امگا ? 3?از قلب و سيستم چرخش خون در بدن محافظت ميكند.
وي افزود از آنجاييكه ماهي براي قلب انسان مفيد است براي مغز نيز احتمالا فايده دارد.
ماهيهاي چرب مانند ماهي خال مخالي(مكرل) ، قزل آلا، شاهماهي، ساردين، آلباكور (نوعي ماهي تون) و آزاد مقدار زيادي ? DHA?دارند.
يافتههاي اين مطالعه در شماره نوامبر مجله "آرشيو نورولوژي " چاپ شده است.
در اين مطالعه شفر و همكارانش بانك اطلاعاتي در خصوص سطح ? DHA?و زوال عقل را در ? 899?مرد و زن كه در "مطالعه قلب فارمينگهام" شركت كرده بودند، بررسي كردند.
در جريان ? 9?سال پيگيري ? 99?درصد از اين افراد به زوال عقل و ? 71?نفر به بيماري آلزايمر مبتلا شدند.
محققان دريافتند، در افرادي كه در خون آنها بالاترين سطح ? DHA?وجود داشت، خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر به ترتيب ? 47?درصد و ? 39?درصد كمتر بود.
محققان گزارش دادند، افرادي كه بالاترين سطح ? DHA?را در خونشان داشتند، گفتند كه در هفته بطور متوسط دو تا سه وعده ماهي ميخورند در حاليكه افرادي كه سطح ? DHA?در خونشان پايينتر بود بطور قابل توجهي ماهي كمتري ميخوردند.
منبع:http://agr.ir
معرفي سايت مرتبط با اين مقاله