جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نحوه انتخاب يک رايتر
-(3 Body) 
نحوه انتخاب يک رايتر
Visitor 190
Category: دنياي فن آوري
امروزه رايتر،به يکي از امکانات ضروري بر روي کامپيوترهاي شخصي تبديل شده است . با استفاده از رايترها ، مي توان در مدت زمان چند دقيقه اطلاعات متفاوتي نظير داده ، تصاوير و موزيک هاي دلخواه را بسادگي بر روي يک CD ارزان قيمت ( CD-R) ذخيره نمود. قابليت نوشتن مجدد اين نوع از درايوها ، امکان حذف و نوشتن مجدد اطلاعات بر روي CD هائي با قابليت نوشتن مجدد ( CD-RW ) را تا بيش از يکهزار مرتبه فراهم مي نمايد. با استفاده از درايوهاي فوق ، امکان انجام عمليات سه گانه خواندن ، نوشتن و نوشتن مجدد بر روي CD هاي متفاوت ( CD-R , CD-RW) فراهم مي گردد . با توجه به نقش محوري عمليات نوشتن در درايورهاي فوق ، از آنان با نام " رايـتر" نيز ياد مي شود. قيمت درايوهاي فوق ، نسبت به گذشته کاهش و امکان استفاده از آنان در مقياس گسترده اي براي عموم کاربران کامپيوتر فراهم شده است . در اين مقاله قصد داريم به بررسي پارامترهاي مهم در رابطه با انتخاب يک رايتر پرداخته و از اين رهگذر با ضوابط و معيارهاي انتخاب صحيح آنان بيشتر آشنا شويم .

جايگاه رايتر

تکنولوژي ساخت رايـترها در طي ساليان اخير خصوصا" سال گذشته، رشد و متناسب با آن سرعت درايوهاي فوق، افزايش يافته است . کاهش مدت زمان نوشتن اطلاعات بر روي CD ، مهمترين دستاورد تکنولوژي فوق در ساليان اخير است. سرعت نوشتن در رايـترهاي موجود نسبت به مدل هاي پيشين افزايش و هم اينک آنان در وضعيتي مطلوب قرار دارند . بررسي تفاوت سرعت نوشتن در مدل هاي موجود ، صحت گفته فوق را تائيد مي نمايد. مثلا" تفاوت سرعت نوشتن يک درايو بيست و چهارسرعته ( 24X ) با يک درايو چهل و هشت سرعته ( 48X ) بر روي يک CD-R، کمتر از دو دقيقه و نيم مي باشد . همچنين تفاوت سرعت بين درايوهاي 48X و 52X ، به کمتر از چندين ثانيه رسيده است . در زمان انتخاب يک رايتر مي بايست به نکات متعددي توجه گردد . سرعت خواندن ، نوشتن ، نوشتن مجدد ، اينترفيس درايو و توانائي نرم افزارارائه شده ، از جمله مواردي مي باشند که در زمان انتخاب يک رايتر مي بايست موردتوجه قرار گيرد .

ويژگي ها ي مهم
از مهمترين ويژگي هاي مرتبط با رايتر، مي توان به موارد زير اشاره نمود :

  • سرعت نوشتن CD- R: بهبود و افزايش سرعت نوشتن اطلاعات بر روي CD ، همواره يکي از اهداف مهم توليد کنندگان رايتر بوده است . رايترها ازمقدار X كه نماينگر سرعت خواندن و نوشتن است ، استفاده مي نمايند( 1X معادل 150KB اطلاعات در هر ثانيه است ). سرعت اعلام شده توسط توليد کنندگان ، نشاندهنده حداكثر سرعت نوشتن و يا خواندن اطلاعات از ديسک بوده و بيانگر سرعت متوسط آنان( Burn Speed) نمي باشد ( سرعت فوق، معمولا" 4X تا 6X کمتر از سرعت اعلام شده است) .اکثر درايوهاي موجود داراي سرعت 48X و يا 50X مي باشند . حداكثر سرعت اين نوع درايوها در حال حاضر ، 52X مي باشد.اکثر کارشناسان اين صنعت اعتقاد دارند که با توجه به محدوديت هاي تکتولوژي موجود ، سرعت 52X آخرين سرعت قابل ارائه در اين زمينه مي باشد.عدم وجود تفاوت محسوس سرعت بين درايوهاي ارائه شده يکي از دلايل عدم تمايل توليد کنندگان بمنظور برخورد با محدوديت فوق است . مثلا" سرعت دستيابي در درايوهاي 48X کمتر از دو نيم دقيقه مي باشد و در صورتيکه سرعت درايو به 52X افزايش يابد ، سرعت دستيابي صرفا" چندين ثانيه بهبود پيدا خواهد کرد .
  • سرعت نوشتن CD-RW: يکي از تحولات مهم ساليان اخير ، افزايش سرعت نوشتن به روي CD با قابليت نوشتن مجدد( CD-RW ) است .افزايش سرعت از 12X به 24X مهمترين دستاورد در اين زمينه بوده است . افزايش سرعت به 24X در درايوهاي فوق ، به آن اندازه که تصور مي شود ، بهبود سرعت نوشتن را در عمل بدنبال نداشته است . مثلا" اگر اطلاعاتي بالغ بر يکصد مگابايت برروي CD-RW نوشته گردد ، صرفا" بين ده تا بيست ثانيه در زمان صرفه جوئي مي شود .
  • سرعت خواندن CD-Rom : سرعت خواندن ديسك ها ( CD-ROM) در سريعترين درايوهاي موجود، حداكثر 52X است .(سرعت فوق ، در مقابل درايو هايي كه سرعت خواندن آنان 48Xاست ، پيشرفت قابل توجه اي محسوب نمي شود ) بر اساس مطالعات و تست هاي انجام شده ، مشخص شده است که سرعت نوشتن بر روي يک درايو با آنچه اعلام مي شود نزديک به واقعيت است ولي در ارتباط با سرعت خواندن ، تفاوت هاي مهمي از نظر ميزان کارآئي وجود دارد. مثلا" بر اساس آزمايشات انجام شده بر روي درايوهائي که سرعت خواندن آنان 48X مي باشد ، چهل ثانيه تفاوت مشاهده شده است .
  • اندازه بافر: بافر به مكاني در حافظه بمنظور ذخيره سازي اطلاعات موقت، اطلاق مي گردد. رايترها عموما" داراي بافري به اندازه دو مگابايت بوده که باعث اطمينان از انتقال کامل و بدون وقفه اطلاعات به ديسك مي گردند. بديهي است هر اندازه که ظرفيت بافربيشتر باشد، با مشکلات کمتري از نظر سرعت انتقال اطلاعات به حافظه و برنامه مورد نظر ، مواجه خواهيم بود . برخي از درايو ها، بافري معادل 4 تا 8 مگابايت را پشتيباني نموده که مقدار اندکي از آن بمنظور حفاظت درايو و از اكثر آن در جهت افزايش کارآئي استفاده مي گردد .
  • اينترفيس : درايو هاي IDE داخلي ، ارزانترين نوع رايتري مي باشند که مي توان آنان را تهيه نمود .نصب و راه اندازي اين نوع درايوها نيز بسادگي انجام مي شود.درايو هايي كه بصورت External استفاده مي گردند،از طريق ( FireWire(IEEE394 و يا پورت USB2.0 به سيستم متصل و کارآئي آنان مشابه درايوهاي Internal است .قيمت درايو هايي كه از FireWireجهت ارتباط با كامپيوتر استفاده مي نمايند نسبت به درايوهائي با پورت USB2.0، گرانتر مي باشد (كامپيوتر،مي بايست داراي پورت FireWire باشد،درغيراينصورت نصب يک کارت مخصوص بر روي سيستم بمنظور حمايـت از پورت فوق ، الزامي است ) . در موارديکه از پورت USB 1.1 براي درايوي شامل پورت USB 2.0 ، استفاده مي گردد ، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بر روي ديسک،حداکثر 4X خواهد بود( صرفنظر از حداکثر سرعت درايو ) . برخي از توليد کنندگان همچنان درايوهائي را براي استفاده از پورت USB 1.1 طراحي و توليد مي نمايند. در زمان استفاده از اين نوع درايوها مي بايست به اين نکته توجه گردد که سرعت آنان از 4X تجاوز نخواهد کرد . برخي از درايوهاي External براي ارتباط با کامپيوتر چندين اينترفيس را ارائه مي دهند ( Fireware ، PC Card ، پورت USB 2.0 و حتي پورت موازي ) . قيمت اين نوع از درايوها ، نسبت به مدل هاي External استاندارد، اندکي بيشتر است .
  • نرم افزار: تمامي رايترها بهمراه يک و يا چندين CD-RW و نرم افزار لازم بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي CD ، ارائه مي گردند . برخي از نرم افزارهاي ارائه شده نظير Ahead's Nero Burning Rom 5.5 كه به آن اختصارا" Nero 5.5 گفته مي شود، داراي امکانات و قابليت هاي بيشتري نسبت به ساير نرم افزارهاي موجود بوده و برخي ديگر نظير Oak Technology's SimpliCD و Roxio's Easy CD بدليل ارائه تسهيلات لازم جهت استفاده ، داراي محبوبيت بيشتري در بين کاربران مي باشند.
  • تكنولوژي Mt. Rainier: درايو هايي كه داراي قابليت استفاده از تکنولوژي فوق مي باشند ، قادر به نوشتن اطلاعات بر روي CD بدون نياز به نرم افزارهاي اضافه اي مي باشند(مانند Roxio DirectCD). در حال حاضر ، صرفا"نسخه هائي از لينوکس از تکنولوژي فوق ، حمايت مي نمايند .نسخه آتي ويندوز ( Longhorn ) که طي دو سال آينده ارائه خواهد شد ، از تکنولوژي فوق حمايت مي نمايد. برخي از درايوهاي ارائه شده ، ادعا مي نمايند که از تکنولوژي فوق حمايت مي نمايند ، با اينکه گفته فوق در اکثرموارد صحيح مي باشد ولي در اغلب موارد لازم است Firmware سيستم ارتقاء يابد .برخي از درايوهائي که با امکان حمايت از تکنولوژي Mt.Rainier بفروش مي رسد ، شامل نرم افزارهاي لازم بمنظور حمايت از تکنولوژي فوق نبوده و لازم است نرم افزار موجود به نسخه اي جديد که قادر به حمايت از تکنولوژي فوق است، ارتقاء يابد .برخي از نرم افزارها نظير DirectCd از تکنولوژي فوق حمايت مي نمايند ولي ديسک هاي نوشته شده با استفاده از تکنولوژي Mt. Rainier با سيستم هاي عامل قديمي سازگار نبوده و مي بايست از نرم افزارهائي خاص بمنظور خواندن ديسک ها استفاده گردد ( نرم افزارهائي که از تکنولوژي Mt. Rainier حمايت مي نمايند) .

    تشريح مشخصات

    رايتر، امکان خواندن و يا نوشتن بر روي CD را فراهم مي نمايد ( CD-R و CD-W ) . مهمترين ويژگي مرتبط با درايوهاي فوق ، سرعت نوشتن اطلاعات بر روي CD است . از سه عدد براي نشان دادن سرعت درايو استفاده مي شود: سرعت نوشتن ، سرعت نوشتن مجدد و سرعت خواندن . بيشترين ميزان سرعت مربوط به سرعت خواندن اطلاعات و پائين ترين سرعت مربوط به نوشتن مجدد اطلاعات است . عددي که معمولا" بين دو عدد فوق قرار مي گيرد، نشاندهنده سرعت نوشتن اطلاعات است ( عدد فوق ، هرگز از سرعت خواندن اطلاعات بيشتر نخواهد بود ) . لازم است به اين نکته اشاره گردد که سرعت نوشتن اطلاعات بر روي CD در درايوهائي با سرعت 48X ، مي بايست از لحاظ تئوري دو برابر سرعت درايوهائي با سرعت 24X باشد ولي در عمل تفاوت اندکي در اين راستا مشاهده مي گردد.
    پارامترهاي زير را مي توان در زمان انتخاب يک رايتر در نظر گرفت :
    سرعت نوشتن
    حداقل : 32X تا 48X پيشنهادي : 48X تا 52X حداکثر : 48X تا 52X
    پارامتر فوق ، بيانگر سرعت نوشتن اطلاعات بر روي CD-R است .بديهي است هر اندازه سرعت فوق بيشتر باشد، مدت زمان کمتري صرف نوشتن اطلاعات بر روي CD خواهد شد .
    سرعت نوشتن مجدد
    حداقل : 16X يا کمتر پيشنهادي : 24X حداکثر : 32X
    پارامتر فوق ،بيانگر سرعت نوشتن بر روي يک CD-RW است ( CD با قابليت نوشتن مجدد اطلاعات بر روي آن ) . مشخصه فوق ارتباطي با سرعت نوشتن بر روي ديسک هاي CD-R ( نوشتن يک مرتبه ) نخواهد داشت .
    سرعت خواندن
    حداقل : 24X به بالا پيشنهادي : 40X تا 52X حداکثر : 52X
    پارامتر فوق ، بيانگر سرعت خواندن اطلاعات ذخيره شده بر روي يک ديسک است .
    نرم افزارنوشتن CD
    حداقل : برخي اوقات ارائه مي گردد . پيشنهادي : همواره با محصول ارائه مي گردد. حداکثر : همواره با محصول ارائه مي گردد .
    پارامتر فوق ، اشاره به نرم افزارهاي مورد نياز بمنظور ذخيره داده ، موزيک و فرمت نمودن ديسک هاي CD-RW دارد . تمامي توليد کنندگان اصلي بهمراه محصول توليدي خود ، نرم افزار خاصي را نيز ارائه مي نمايند. برخي از توليد کنندگان علاوه بر ارائه نرم افزار اختصاصي نوشتن اطلاعات ، نرم افزارهاي ديگري را نيز بهمراه محصول خود ارائه مي دهند ( نظير نرم افزار ويرايش تصاوئر ) .
    اينترفيس براي درايوهاي داخلي
    حداقل : IDE پيشنهادي IDE حداکثر : IDE و SCSI
    اينترفيس هاي IDE ، در اغلب کامپيوترهاي شخصي بعنوان يک استاندارد پذيرفته شده اند . براي استفاده از اينترفيس هاي SCSI مي بايست بر روي کامپيوتر يک کارت اضافي نصب گردد( با فرض عدم پتانسيل ارائه شده توسط مادربرد ) .
    اينترفيس براي درايوهاي خارجي
    حداقل : USB 2.0 يا PC Card پيشنهادي : USB 2.0 ، PC Card و يا Firewire حداکثر : USB 2.0 ، PC Card و يا Firewire
    درايوها ي خارجي در کامپيوترهاي Notebook ممکن است از يک اتصال USB 2.0 ، يک اتصال سريعتر PC Card و يا يک FireWire استفاده نمايند . قبل از انتخاب يک درايو خارجي ، مي بايست از وجود اينترفيس لازم در کامپيوترمطمئن گرديد . در صورتيکه سيستم داراي پورت USB 2.0 نمي باشد ،مي توان درايو USB 2.0 را از طريق پورت USB 1.1 به سيستم متصل نمود ، در چنين حالتي پورت فوق صرفا" قادر به حمايـت از سرعت 4X خواهد بود.
    با فر حافظه
    حداقل : دو مگابايت تا چهارمگابايت پيشنهادي : دو تا هشت مگابايت حداکثر : دو تا هشت مگابايت
    بافر ، مسئوليت ذخيره سازي داده در زمان نوشتن اطلاعات بر روي CD را برعهده دارد. هر اندازه که ظرفيت بافر بيشتر باشد ، با اشکالات کمتري مواجه بوده و پيشگيري لازم در ارتباط با خرابي CD انجام مي شود.

    نکاتي دررابطه با تهيه رايتر

  • انتخاب يک درايو با سرعت مناسب . در صورت انتخاب يک رايتر با سرعت کم ، زمان بيشتري براي نوشتن و خواندن اطلاعات صرف خواهد شد . بنابراين مي توان پس از بررسي درايوهاي موجود ، نسبت به تهيه يک درايو با سرعت مناسب و از يک توليد کننده معتبر ، اقدام نمود
  • استفاده از رايترهائي با اينترفيس IDE . درايوهاي فوق داراي قيمت و سرعت مناسب بوده و بسادگي نصب مي گردند
  • استفاده از چهار مگابايت حافظه و يا بيشتر . ظرفيت بافر ارتباط مستقيمي با کارآئي سيستم دارد .
  • انتخاب مناسب اينترفيس در درايوهاي خارجي با توجه به نسبت سرعت و هزينه . درايوهائي که از پورت Firewire حمايت مي نمايند ، داراي بالاترين سرعت بوده و استفاده از آنان مشروط به حمايت از پورت فوق توسط سيستم است .سرعت درايوهائي که از پورت USB 2.0 استفاده مي نمايند نيز مناسب بوده و در عين حال قيمت آنان کمتر از نوع Firewire مي باشد . درايوهائي که داراي پورت USB 2.0 مي باشند را مي توان از طريق پورت USB 1.1 نيز بخدمت گرفت و لي لازم است به اين نکته توجه شود که در چنين حالتي سرعت نوشتن حداکثر 4X خواهد بود . دستگاههاي PC Card داراي سرعت کمتري نسبت به Firewire مي باشند.
  • اطمينان از تطبيق نرم افزار ارائه شده با خواسته هاي موجود . کاربران بمنظور نوشتن اطلاعات نيازمند استفاده از نرم افزارها ي خاصي مي باشند. تمامي توليد کنندگان بهمراه محصول خود ، نرم افزارهاي مورد نياز را نيز ارائه مي دهند .کاربران مي توانند علاوه بر نرم افزارهاي ارائه شده بهمراه درايو خريداري شده از ساير نرم افزارهاي موجود نيز استفاده نمايند .
  • حمايت از تكنولوژي Mt. Rainer . در صورت استفاده از نسخه هاي لينوکس و يا ارتقاء سيستم به نسخه جديد ويندوز ، مي توان از رايتري استفاده نمود که از تکنولوژي Mt. Rainer حمايت مي نمايد . ( عمليات نوشتن بر روي اين نوع درايوها مشروط به حمايت سيستم عامل، مشابه استفاده از يک فلاپي درايو مي باشد . عدم نياز به نرم افزارهاي خاص بمنظور نوشتن بر روي CD ) .

    تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله
  • Add Comments
    Name:
    Email:
    User Comments:
    SecurityCode: Captcha ImageChange Image