زماني که هنوز مرورگر هاي مدرني چون فايرفاکس و اپرا ارائه نشده بودند ، IE يکه تاز بازار مرورگر ها بود و وجود آن به صورت پيش فرض بر روي ويندوز نيز باعث شده بود که بسياري از کاربران با شنيدن کلمه اينترنت ، لوگوي آبي رنگ e اينترنت اکسپلورر در ذهنشان نقش ببندد! اما ديگر آن روزگار گذشته است و وجود مرورگر هاي چون فايرفاکس و اپرا و اخيرا کروم ، رويايِ مايکروسافت و تيم IE را حسابي تيره و تار کرده است.
طي خبر هاي منتشر شده مايکروسافت IE8 در راه است و نسخه هاي Beta اين مرورگر در دسترس کاربران قرار گرفته است. به نظر مي رسد که تغييرات زيادي را در اين نسخه از IE مشاهده خواهيم کرد. شايد اگر مرورگر هاي مدرن ديگري وجود نداشتند ، هيچ وقت مايکروسافت فکر تغيير و افزاريش کيفيت مرورگر خود نمي بود.
با وجود بازار داغ مرورگر ها در اين روزها ، کار براي طراحان وب هر روز سخت تر از ديروز مي شود! چرا که شايد در نگاه اول يک طرح استاندارد در برخي از اين مرورگر ها صحيح نمايش داده شوند ، اما اگر کمي ريزبين شويد و دقت بيشتري کنيد ، خواهيد ديد که تفاوت ها گاه آنقدر زياد مي شوند که قيد تصحيح آنها را در بعضي مواقع بزنيد بهتر از آن است که وقت بسيار زيادي را صرف تصحيح آنها کنيد!
در اين نوشتار مي خواهيم به بحث روي دستورات اختصاصي IE بپردازيم و با استفاده از آنها طرح خود را در نسخه هاي مختلف IE صحيح و بدون نقص نمايش دهيم.
بر خلاف مرورگر هاي ديگر که دستورات اختصاصي آنها به صورت مجزا و در بخش CSS تعريف مي شود ، IE هم از خاصيت شناسايي دستورات در داخل html صفحات پيروي مي کند و هم از دستورات اختصاصي CSS (البته يک سري از اين دستورات باعث مي شوند که فايل CSS شما از حالت Valid خارج شود ، که ما کاري با آنها نداريم و توصيه هم نميشه ، مگر در موارد خيلي خاص).
دستوراتي که مي توانيد در درون html صفحات استفاده کنيد به شکل زير است:
<!--[if IE]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer
<![endif]-->
<!--[if IE 5]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 5
<![endif]-->
<!--[if IE 5.0]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 5.0
<![endif]-->
<!--[if IE 5.5]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 5.5
<![endif]-->
<!--[if IE 6]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 6
<![endif]-->
<!--[if IE 7]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 7
<![endif]-->
<!--[if IE 8]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 8
<![endif]-->
<!--[if gte IE 5]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer 5 and up
<![endif]-->
<!--[if lt IE 6]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer lower than 6
<![endif]-->
<!--[if lte IE 5.5]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer lower or equal to 5.5
<![endif]-->
<!--[if gt IE 6]>
According to the conditional comment this is Internet Explorer greater than 6
<![endif]-->
وقتي اين دستورات را در يک ويرايشگر مثل Dreamwaver قرار مي دهيد به رنگ طوسي نشان داده مي شوند و به معناي آن است که مرورگر هاي مختلف اين دستوارت را به صورت comment شناسايي مي کنند و عملا آنها را اجرا نمي کنند. اما فقط IE است که comment هايي که به اين شکل باشند را شناسايي و دستورات درون آنها را اجرا مي کند.
اکنون مي توانيد نسخه مرورگر IE کاربراني که از صفحه شما بازديد مي کنند را شناسايي و براي هر نسخه يک فايل css را در صورت نياز اجرا کنيد ، مثلا براي نسخه IE6 دستور مورد نظر مي تواند چيزي شبيه اين باشد:
<!--[if IE 6]>
<link href="ie6.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
A
منبع: www.ipooya.com/س