جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کاريابي اينترنتي و کارآفريني ديجيتالي
-(11 Body) 
کاريابي اينترنتي و کارآفريني ديجيتالي
Visitor 489
Category: دنياي فن آوري

شغل مبتنى بر وب

کارفرمايان اينترنتى، شرکت هايى هستند که با تعريف شغل هاى خاصى که مبتنى بر وب است، کارمندان مختلفى را براساس موضوع پروژه جذب، و از آنها در مدت و روش خاص، بهره بردارى مى کنند. معمولاً اين مراکز، روند کارى خود را در شبکه وب و از طريق آن دنبال مى کنند به گونه اى که برخى مذاکرات و حتى گردش هاى مالى و حقوقى پرسنل نيز، از طريق وب با کارت هاى الکترونيکى و ويدئو کنفرانس هاى ديجيتالى، پيگيرى مى شود. روش مديريتى کارفرمايان اينترنتى، تا حدى شبيه روش مديريتى خاصى است که از آن به عنوان شيوه مديريت ماتريسى نام مى برند. در روش مديريت ماتريسى، هر کارى براساس نوع پروژه و نوع وظيفه افراد تعريف مى شود و پس از پايان هر پروژه، ممکن است، افراد تحت استخدام، يا در جايى ديگر به کار گمارده شوند يا به طور کل، از کار بر کنار شوند و قرارداد آنها پايان يابد. در روش مديريت ماتريسى، عدم تمرکز و سلسله مراتب مديريتى به مقياس روش هاى سنتى رعايت نمى شود و هدف مدارى کامل در آن مورد نظر است. مديريت بر مبناى هدف يا (Management by Objective) که پيتر دراکر به آن معتقد است، در اين نوع مديريت محسوس است. کارفرماى اينترنتى، به مکان انجام کار، حالت زمانى و مکانى کارمندان خود، کارى ندارد و تنها نتيجه فرآيند کارى هر تيم را، از مدير آن تيم درخواست مى کند. به اين نوع کارفرمايان، کارآفرينان ديجيتالى مى توان اطلاق کرد. مفهوم Digital Entrepreneurship، آن نوع کارآفرينى در نظر گرفته مى شود که با استفاده از ابزارهاى آى تى، شغلى مرتبط با زمينه هاى آى تى را تعريف و در ظرف سايبرنتيکى وب، آن را پوشش و انجام مى دهد. مسائلى در زمينه تجارت الکترونيک، طراحى و توسعه صفحات وب، مديريت الکترونيکى پروژه، آموزش از راه دور و مسائل مربوط به آن، روابط عمومى الکترونيکى، مسائل مربوط به دولت الکترونيک، بازى هاى اينترنتى، کنفرانس هاى اينترنتى و مثال هاى متعدد ديگر، به عنوان مولفه هايى است که در کارآفرينى ديجيتالى قابل تعريف و کاربرد است.

کارآفرينان ديجيتال

شرکت هاى مطرح دنيا در زمينه کارآفرينى ديجيتال، شرکت هايى مانند گوگل، ياهو، ebay و حتى بى بى سى هستند. شرکت ياهو در پورتال الکترونيکى خود، که هزاران صفحه وب را در اختيار ميليون ها کاربر خود قرار داده است، صدها بخش اطلاعاتى و خدماتى را براى کاربران و مشتريان جهانى خود، فراهم کرده است. اين پايگاه کارآفرين ديجيتالى، که به بيش از 10 زبان دنيا بارگذارى شده است، سالانه چند صد ميليون دلار درآمدزايى دارد و بيش از هزار کارمند در اقصى نقاط جهان، آن را مديريت و هدايت مى کنند که برخى از آنها، فقط در استخدام شرکت و در خانه خود مشغول به کار هستند. تجارت هاى کوچک الکترونيکى که امروزه تحت نام e-Small Business تعريف مى شود، در پايگاه کار، رين ياهو، خود زمينه ساز بيزينس هاى ديگر است. البته امروزه با گسترش الکترونيکى بازارهاى سرمايه، بورس بازى الکترونيکى مانند آن چه هم اکنون در بازار فارکس www.forex.com مطرح است، زمينه ساز خوبى براى کسب و کارهاى مبتنى بر وب شده است. شما از طريق وب سايت بازارهاى بورس، مى توانيد نمادهاى مالى شرکت هاى مختلف را بررسى و پس از طى يک دوره کلاس آموزشى و توانمندى فنى و تکنيکى در تحليل بازار سرمايه، به خريد سهام و فروش آن به صورت الکترونيکى اقدام کنيد. امروزه بورس بازى الکترونيکى، زمينه ساز پررنگ تر شدن فعاليت هاى کارگزاران الکترونيکى بورس نيز شده است. کارگزاران که واسطه خريد کاربران بورس هستند، کار خريد و فروش سهام را آسان کرده اند. همين کارگزاران بورس نيز زمينه ساز کارآفرينى جديدى در دنياى سايبر شده اند که در سال هاى آينده، نقش ارزنده خود را به طور فراگيرترى در اختيار کاربران وب قرار مى دهند. بنابراين مى توان نتيجه گرفت که کارفرمايان مبتنى بر وب، در ايجاد و خلق کارآفرينى ديجيتالى، موثر هستند و مى توان از طريق آنها، کسب و کارهاى مختلفى را در اختيار داشت. البته اين فقط براى متخصصان آى تى نيست. شايد شما يک طراح قطعات ماشين باشيد و بتوانيد براساس نيازمندى شرکت توليد خودرو، طرح هاى مختلف را از طريق اينترنت ارسال و به صورت تصويرى با مدير بخش طراحى شرکت مزبور در فلان کشور، به صورت مستقيم گفت وگو کنيد يا در جلسه تيم طراحى آنها، حضور ديجيتالى داشته باشيد. يا آن که به عنوان مهندس سيالات، بتوانيد برخى از دروس اين رشته را در دانشگاه مجازى فلان دانشگاه، به تعدادى دانشجو در تالار کنفرانس الکترونيکى دانشکده مجازى تدريس کنيد. يا آن که مشاورى در زمينه تغذيه براى شبکه اينترنتى مدارس فلان شهر باشيد. مهم آن است که تخصص شما از طريق قابليت هاى الکترونيکى در اختيار کاربران در اقصى نقاط جهان قرار بگيرد. اين زمينه را براى گسترش کارآفرينى ديجيتالى و کسب و کارهاى الکترونيکى و بالطبع، اشتغال زايى اينترنتى و در نهايت، کاريابى اينترنتى فراهم مى کند.

کاريابى اينترنتى در ايران

کسب و کارهاى مبتنى بر وب در کشور، در 15 سال اخير، آرام آرام در حال گسترش و فراگيرى است. گسترش ابزارهاى مبتنى بر فناورى اطلاعات و ارتباطات در کشور، در خلق بيزينس هاى الکترونيکى تاثيرگذار بوده اند. نمونه هاى کاريابى اينترنتى در ايران، اخيراً رو به افزايش است و اين مسئله، نمايانگر نيازمندى جامعه در استفاده از خدمات کاريابى وبى در جامعه اطلاعاتى است. يکى از اقدامات ارزنده اى که در زمينه کاريابى وبى در سال هاى اخير صورت گرفته است، برنامه هاى مربوط به سازمان هميارى اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاه ها است که زير نظر جهاد دانشگاهى، صورت مى پذيرد.
در اين پايگاه ها، با ارائه فرصت هاى شغلى در زمينه هاى مختلف، به کاربران امکان جست و جوى کدهاى موضوعى شغلى در نقاط مختلف کشور داده شده است و فرصت هاى استخدامى مراکز و نهادهاى وابسته به دولت نيز در آن درج شده است. اين پايگاه هاى رسمى، ارزش اطلاعاتى شغلى بالايى در اختيار دارند و از اين رو، جست وجوکننده، از اعتبار کد شغلى مربوطه تا زمانى خاص که در سايت اعلام شده است، مطمئن است. سايت اينترنتى www.iranjobs.com نيز بر همين منوال پايه گذارى شده است که مشاهده آن خالى از لطف نيست. البته در سايت ايران مانيا نيز مى توان به فرصت هاى شغلى مختلف دست يافت. اما رويکرد اين پايگاه بين المللى است. براى کسب اطلاعات بيشتر به نشانى: www.iranmania.com/jobs مراجعه کنيد. به سادگى پايگاهى متعلق به فارسى زبانان در اينترنت ايجاد شده است که استعداديابى الکترونيکى را در دستور کار خود قرار داده است و از متقاضيان شغل مى خواهد تا CV خود را به اين مرکز ارسال تا از فرصت هاى شغلى داخلى و خارجى آنها استفاده کنند. www.irantalent.com پايگاهى است که فقط به منظور معرفى اين شيوه کاريابى اينترنتى معرفى مى شود و به طور کل، اين مقاله مسئوليت صحت و سقم مطالب منتشر شده در اين پايگاه ها را به عهده ندارد. سايت هاى کاريابى محلى اينترنتى بسيارى در کشور ايجاد شده اند که سايت کاريابى استان قم به نشانى: www.qom-market.com نمونه اى از اين پايگاه ها به شمار مى رود. به خاطر حضور گسترده متخصصان و مهاجران ايرانى در بازار کار کشورهاى آمريکاى شمالى، پايگاه هاى کاريابى و مختلفى در اين کشور ها، مورد استفاده خيل عظيم مهاجران ايران قرار گرفته است که از آنها مى توان به سايت: www.workopolis.com اشاره کرد. جنبه هاى مختلف کاريابى اينترنتى، فقط از طريق مراجعه به سايت هاى کاريابى نيست. بلکه برخى از کاربران با راه اندازى سايت هاى مشاوره و اطلاع رسانى در زمينه هاى گوناگون فنى و مهندسى و تجارى، به امور خاصى براى متقاضيان مى پردازند و خدمات اينترنتى ارائه مى دهند که به نوعى اشتغال زايى اينترنتى است. نمونه آن سايت هايى مثل: www.iranwebmarketing.com، www.ICCiran.com و... است که با ارائه خدمات و تخصص هاى خود، بازاريابى و اطلاع رسانى تجارى و فنى را در حوزه وب براى مشتريان خود به ارمغان مى آورند.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image